x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: לידר השקעות אגח ד

לידר השקעות אגח ד

אלון שלום

היום הודעה בדבר הארכת המועד להתקיימות התנאים להסכם השקעה עם ATE עד ל 7.10.10 .

האם להערכתך ההסכם יבוצע לבסוף?

במידה ולא - ובהנחה שיהיו ירידות חדות מאד באגח - האם לדעתך למכור , להשאר , ואולי אף להגדיל בירידות ?

מהו לדעתך ערכו?

תודה

אבי

Re: לידר השקעות אגח ד

אף אחד לא יכול לדעת בוודאות גדולה כיצד זה הסתיים, אם הייתי צריך להמר, ההייתי אומר כי יאושר, אך מדובר בהימור בלבד - ואני לא אוהב להמר.

הציין כי במחיר נוכחי הנתונים הפיננסיים תומכים בסבירות קטנה להפסד , למרות שדעותי על החברה נגועות בשליליות וחשדנות...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שלום אלון

ובכן ההסדר מתבצע סוף-סוף ומחר יום מסחר אחרון (היום האגח יורד כ 2.5% בינתיים)

האם היית מוכר או אולי אפילו מגדיל אחזקות ??

תודה

אבי

בואו נבדוק את הנתונים:

[attachment=0:2zzqvll7]לידר.gif[/attachment:2zzqvll7]

מחצית ההשקעה חוזרת אלינו בצורת מזומן.

מחירי האגחים שיונפקו אינם ידועים אך בסבירות גבוהה יתנו לפחות 20 אגורות במכירה שלהם (לפי מחצית ערכם).

נשארנו עם האופציות והמניות, שגם במקרה לא טוב יהיו שוות משהו (סביר כי נראה את מחיר המנייה יורדת), אך עדיין - הסבירות לרווח גבוהה.

השאלה היא זמן הביצוע!

כנראה שנוכל לצאת מהשקעה זו בזמן סביר ואף קצר, אך יכולים להיות סיבוכים.

השקעה זו אינה חסרת סיכון, אם אתה צריך את הכסף הייתי מוציא אותו, כהשקעה ניתן לעשות פה רווח יפה, אך ישנם סיכונים נוספים ואי וודאות גדולה לגבי מחירי ניירות (שבמקרה זה קשה יותר לצפות אותם מראש).

השקעה שלא מתאימה לכל אחד, אני, למען ההגינות הספר ואומר, לעומת זאת קונה!
    אלון פיאדה

נ.ב - אני רכשתי מהנייר היום (כמו שאמרתי - שמתי על עצמי חובת דיווח לפעולות שלי באג"ח...)
    אלון פיאדה

אלון שלום

סוף סוף בוצע ההסדר בפועל (מתי אגב תשלום המזומן ?? ).

כיצד בדעתך לנהוג עם כל מרכיביו ?? מה למכור ,מה לקנות .(או אולי להמתין בסבלנות ללא נקיטת כל פעולה)....????

תודה

אבי

נתחיל בסיכום לנקודת זמן נוכחית (שאינה בהכרח אידיאלית, אך עדיין טובה):

(1) תשלום המזומן עדיין לא בוצע בפועל וצריך להיות מבוצע בימים הקרובים. בהנחה כי לא יצוצו בעיות (ולא צפויים בעיות), גובה התשלום ידוע.

(2) בהנחת מכירה של כל הניירות שיתקבלו בזמן נוכחי (שוב לא אידיאלי, מייד נגיע לזה), הרווח מהשקעה של שבוע (בוצע ב- 29.9.2010 לפי מחיר של 56.5 אגורות לנייר) עומד על כמעט 8.5%!

לא רע בתור התחלה...

(3) כמחצית הסכום עדיין צריכה להתקבל בתשלום המזומן! החישוב נעשה לפי מחיר השוק בזמן כתיבת שורות אילו, אך ניתן היה להשיג מחירים טובים יותר ולדעתי עדיין ניתן...

בואו נעבור למה אני מתכנן לעשות עם כל אחד מהניירות:

לידר השק אגח ה, מספר נייר - 3180221

מתחיל לשלם ב- 2015, התשואה הנוכחית שלו באיזור 5%, אני אישית לא אוהב להחזיק ניירות בתשואה כה נמוכה, אך עדיין אני שמתי פקודה במחיר מעט גבוהה ממחיר נוכחי, אם לא תתפס במהלך היום, אני מתכוון למכור את הנייר בכל מקרה. מחיר שוק נוכחי - 85.5

החזקה של הנייר למחיר גבוה יותר בהחלט יכולה להיות אופציה טובה, אך אני לא רואה את הנייר עושה יותר מ- 10% בטווח הזמן הקצר ולכן לדעתי עדיף למכור מלהחזיק שכן אני מאמין כי סיכוני השוק היום גדולים יותר.

דרך אגב מדובר בהחזר של כ- 12.8 אגורות לנייר מקורי!

לידר השק אג ו, מספר נייר - 3180239

הנייר מתוכנן לתשלום בודד בשנת 2020, כרגע תשואת השוק שלו מעט גבוהה יותר מזה של הנייר הראשון ועומדת על כ- 9%. מחיר השוק 47.1 אגורות לנייר.

למרות שאין לי כוונה להחזיק בנייר לאורך זמן אני חושב כי מחירו צריך להיות גבוה יותר ממחיר נוכחי, כך שישקף תשואה נמוכה יותר. כמובן שיש לשים לב לכיון השוק ואם הנייר מתחיל לרדת, אני הייתי מעדיף להיפטר מימנו.

כרגע שמתי פקודה הגבוהה ממחיר השוק ביותר מ-20%, ארק בשביל הסיכוי שיתפוס, ואני ממתין לראות לאיכן נושבת הרוח. בתשואה של 6-7% הייתי מוכר, בהתחשב במח"מ הארוך, כל ירידה באחוז תשואה בודד יעלה את מחיר הנייר בכ- 10%, אז כן יש לאיפה ללכת (לטובה ולרעה).

דרך אגב מדובר בנייר להמרה ולכן התנהגותו כרגע תלוייה בעיקר במנחיר המנייה בשוק. פרמיית ההמרה נמוכה מאוד (יחסית) ולכן אנו נראה כי מחיר השוק של נייר זה יהיה צמוד למנייה. לפיכך לפני מכירה יש לקחת בחשבון את ההערות שתחת המנייה...

דרך אגב מדובר בהחזר של כ- 11.75 אגורות לנייר מקורי!

כלומר תשלום המזומן ובמכירת שתי הניירות הנ"ל אנו מוציאים כ-95% מההשקעה המקורית, אם ניקח בחשבון כי מחירי המכירה יהיו גוביהם רק במעט ממחירם כעת, ניתן לומר כי הוצאנו את ההשקעה וכל השאר זה בונוס.

לידר השק אפ יא, מספר נייר - 3180247

מחיר האופציה כמובן תלוי במנייה, אך מיכוון שמדובר במרכיב תשלום נמוך (פחות מ- 2% מהשקעה ראשונית) השיקולים כן צריכים להיות מעט שונים לדעתי.

דבר ראשון אם השקעה ראשונים היתה קטנה מלחתחילה יכול להיות שלא שווה להחזיק ולנהל את הנייר בגלל גובה ההשקעה. במידה ואתם משלמים עמלות מינימום יכול להיות כי החזקה בנייר תגזול את מריבית הרווח הפוטנציאלי אם בכלל!

אני הייתי שוקל להרוויח את האופציה על חשבון הניירות האחרים, אך יש להבין במסחר באופציות לפני שנכנסים לכך. אם הקורא אינו בקיא בתחום, מסחר באופציות, עדיף לו שיצא.

מחיר היציאה אומנם יכול להיות גבוה יורת ממחיר נוכחי באחוזים רבים, אך לשם דוגמה, גידול של 50% במחיר האופציה עבור השקעה התחלתית של 10,000 ש"ח תיתן תשואה של 100 ש"ח נוספים בלבד, כך שלא שווה את ההתעסקות...

לידר מנייה, מספר נייר - 318014

המנייה יכולה להיות תנודתית (במיוחד בימים הראשונים), כאשר לחץ המכירות מצד מקבלי המנייה יכול להכביד ולמשוך את מחיר המנייה מטה!

כפי שראינו, מחיר הפתיחה היה אופטימי שכן בימים שעקבו לפרסום הראשוני מחיר המנייה ירד בצורה דרסטית (למרות שהיה צפוי במידה מסויימת).

אני מאמין כי מחיר הנייר בשוק יעלה, אך כרגע אין מספיק נתונים בשביל לנקוב מחיר ולכן מדובר בהשקעה שעתידה לא ידוע (ולפיכך הסיכון שבה עולה).

כן השאלה היא האם המשקיע בכלל רוצה להיות בהשקעה בחברה, או שהמטרה היתה רווח מהיר!

אני הייתי ממליץ למרבית המשקיעים שנכנסו להשקעה בעקבות הפרסום פה לצאת מכלל הנירות ולהסתפק ברווח של מעל ל-8% בשבוע.

אך אני חייב לציין כי לי יש פקודות קנייה הן למנייה והן לאופצייה (אומנם במחירים נמוכים ממחירי שוק נוכחיים), אך סוג השקעה זה כבר אינו עומד בקריטריונים אלהם דיברתי בתחילת הדרך - של השקעות חסרי סיכון!

כמו כן אני לא ימשיך במעקב כאן והציין כי בטווח הקצר יכול להגרם הפסד משמעותי למי שישאר בנייר באותה מידה שיכול להיות להמשך ההשקעה מחיר סופי גבוה יותר ממחיר נוכחי...
    אלון פיאדה

נקדים תרופה למכה ונענה על שאלות שעלולות לצוץ היום

תשלום המזומן שהתקבל היום הינו החלק של תשלום המזומן עבור הקרן בלבד ולכן הינו נמוך מכלל הסכום שעוד צריך להתקבל.

תשלום המזומן שקול לתשלום של 0.10498 ש"ח עבור כל נייר, בעוד תשלום מזומן נוסף על סך של 0.18438 ש"ח עבור כל נייר בגין הריבית והניכיון צריכים להיות עדיין מועברים לתשלום למי שהחזיק את האג"ח בעת ההמרה.

ע"פ חישובי המס ליום הראשון של המסחר שווי הנכסים שהתקבלו בגין כל 1 ש"ח ע.נ. אגרות חוב (סדרה ד') הינה 0.45304 ש"ח - עד כה!

אם נוסיף לכך את התשלום הנוסף שצריך להתקבל בגין ריבית וניכיון נקבל כי הערך של כל נייר בהמרה, ע"פ חישובי המס, הינו על סך - 0.63742 ש"ח עבור כל נייר.

להזכירכם מחיר הקנייה כפי שאני ביצעתי וכפי שניתן היה למצוא בסמיכות ליום ההמרה עמד על 56.5 אגורות לנייר, או כ- 12.8% רווח מהשקעה של שבוע!

כמובן שיש לקחת בחשבון כי כעת מחירי הניירות יכולים לרדת או לעלות, מי שלא רוצה לקחת סיכונים מיותרים יכול למכור את כל ההחזקות שלו בנייר ולצאת ברווח של כ- 10%.

אני מזכיר כי בסבירות גבוהה יותר נראה כי בימים הראשונים להמרה מחיר הנירות יורד, כאשר אני עצמי דווקא חיזקתי במניות ובאופציות ואת האגחים מנסה למכור (ראה הערות למעלה).
    אלון פיאדה

שלום אלון, שאפו על הפירוט

שאלה: מה דעתך על הביטחונות של האגח"ים? ועל האופציה להשקיע בהם סכום מכובד לטווח רחוק .

למרות שישנה סבירות גבוהה שאכן החברה תצא מחוזקת בסופו של דבר מהתהליך, לדעתי עדיין מוקדם מדי בשביל להגיד לאיפה נושבת הרוח.

כמו כן כפי שכתבתי - אני יוצא מהאגחים, כך שלהגיד לך להיכנס אליהם (למרות הפוטנציאל) יהיה צבוע מצידי.

בנוסף, אם אתה מאמין שהחברה אכן תצליח להתאושש השקעה במניות או באופצייה יכולה להיות עדיפה על השקעה באג"ח (גם בטווח הקצר וגם בארוך).

אך אם כבר החלטת בדעתך להשקיע בחברה, אני הייתי מעדיף את האג"ח להמרה: גם בגלל מחירו, גם בגלל התשואה, אך בעיקר בגלל שהוא עוקב אחרי המנייה.
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות