x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שחקן מתחיל בשוק - עזרה בבקשה

שחקן מתחיל בשוק - עזרה בבקשה

שלום.
    שמי עמית והשתחררתי לפני כחצי שנה. הגעתי לתחום לפני כשלושה שבועות.
    הניסיון שלי בבורסה אינו גדול והידע נרכש מקריאת ספרים, עיתונים וכתבות באופן יומיומי.
    הסכום הראשוני שהשקעתי הינו 6 אש"ח. את דרכי הראשונה התחלתי בהשקעה בכור, הרווחתי עליה כ-10% בשלושה ימים. לאחר מכן המשכתי למניית ביו לייט שבאותם ימים עלתה יפה מאוד. אינני זוכר מה היה אחוז הרווח אך עשיתי ממנה כסף טוב בהתחשב בסכום ההתחלתי אותו השקעתי.
    הסכום שהיה לי לאחר כמה ימים היה כ-9 אש"ח. באותם ימים היה הטירוף של XTL. נכנסתי ביום כאשר המניה זינקה ב-180%, נכנסתי כאשר העליה הייתה ב-20%. הרווח היה מדהים, היה לי כ-24 אש"ח בסוף היום.
    למחרת המניה זינקה ב-100%, חשבתי למכור, אך נשארתי בתקווה שתעלה יותר. באותו יום המניה עלתה 45% "בלבד". עדיין רווח יפה.
    אני עדיין כועס על עצמי שלא יצאתי באותו יום שהמניה עלתה ב-100%. בסופו של דבר, נשאר לי 33 אש"ח (קיבלתי שיעור חשוב בתאוות בצע).
    כיום אני עם 13 אש"ח בלבד. עדיין מורווח יחסית לסכום ההשקעה הראשונית, אך לא כפי שהייתי.
    הייתי מושפע מכל ההתלהבות במניית כן פייט בימים האחרונים. קניתי ומכרתי בהפסד של עשרות אחוזים (שיעור מס' 2: שמועות).
    אתמול קניתי את מניית ביו לייט בשער 119. קראתי המון על החברה ועושה רושם שהיא הולכת בכיוון הנכון. גם פוטנציאל התרופות שלה באם יצליחו גדול.
    השאלה שלי, האם קניתי מוקדם מדי או שמא לא הייתי צריך לקנות בכלל? מהי הדרך הנכונה להתקדם?
    עושה רושם שאנשים פה רציניים ומביני עניין. כל עצה, הערה/הארה ביקורת יתקבלו בברכה.
    תודה מראש ושבת שלום.

Re: שחקן מתחיל בשוק - עזרה בבקשה

מבלי לפגוע אבל הדרך שאתה מנהל את ההשקעות שלך תותיר אותך בהפסדים גדולים בסופו של דבר . הנה כמה עיצות שיוכלו לעזור לך .
    1 - תתרחק מהמניות שמריצים אותם על סמך שמועות סרק . אלה הן מניות שחוק הטבע אומר שכניסה ויציאה ממניות אלה בסופו של דבר תגרום לך להפסדים , חד משמעית .
    2 - תצטייד בהרבה סובלנות , זה לא נורא להחזיק מניה דפנסיבית יחסית ולהרוויח קצת אבל לאורך זמן.
    3 - הבעיה של רוב המשקיעים הראשונים היא שהם נוטים לאבד סובלנות במשך הזמן , ועקב כך מגבירים סיכונים , מה שבסופו של דבר משאיר אותם עם הפסדים כבדים .

4 - מי שממליץ לך על מניה בטוקבקים , הוא בהכרח מושקע בה וימכור לך בשמחה את המניה במחיר גבוה יותר אם תתפתה .

תזכור שלאורך זמן לא תוכל להרוויח ממסחר ספקולטיבי כשיש לך סכומים קטנים , אלא אם כן אתה יושב על מליונים ויכול להמשיך לקנות מניות בהפסד כדי להוריד את שער הקניה הממוצע .

שאני אבין, השקעת את כל כספך בכן פייט והפסדת עליה 20K ? (כ-60%)

לא, ההפסד היה בגלל שלא יצאתי מ-xtl בזמן והיא צנחה למחרת ועוד כל מיני טעויות של טירונים.
    elron, להיפך אתה לא פוגע, אני ממש מודה לך על הביקורת הבונה והעצות. הבעיה העיקרית שלי היא חוסר סובלנות.
    כרגע אני כבר מושקע בביו לייט, אתה ממליץ להישאר או לצאת בהפסד ולעבור למניות יותר בטוחות?
    שוב תודה על העזרה

שלום למתחיל
    מה שעשית עד עכשיו היה הימור ולא השקעה. תחכה שהמצב בעולם ירגע. עדיף מספר חודשים לאחר תום המשבר ולא להקלע שוב לאיזו מפולת. אפשר להשקיע במניות בריק-ברזיל,רוסיה,הודו,סין. כמו כן במניות פיננסיות בארץ ובעולם,מניות תעשיות רציניות ש"מייצרות" כסף על ידי מכירת מוצרי צריכה רציניים. לאחר שתתמחה קצת בשוק ניירות הערך כדאי לך ללמור היטב את נושא האופציות. על ידי שילוב של כתיבה וקניה ניתן להרוויח סכומים צנועים כמעט בבטחון רב. זה נוסף קשה ומסובך ורק אחרי תירגול רב תנסה זאת.
    בהצלחה
    דוד מירושלים

כאשר אתה מחליט להשקיע במניות בעלות סיכון גבוה (כגון- מניות ביומד), אל תשקיע בהם את כל כספך לעולם!
    אם יגידו לך שתוצאות הניסוי יהיו בטוח חיוביות וכל מיני שמועות, אל תאמין למילה.
    מנסיון, תשתדל להשקיע פחות במניות בעלות סיכון גבוה, כי בסופו של יום אתה רוצה להירדם טוב בלילה, ולא לקום ולגלות שהכסף נעלם.

תודה לכולם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות