אבי ידידי, טעות בידך, כך המדינה (אם בכלל עוד ניתן לכנותה מדינה) התנהלה בשנת תש"ע, וסביר מאד שבשנת תשע"א עוד נתגעגע למה שהיה עד כה (על הפרק- ענייני הסלולר שעדיין לא תמו, נושא תמלוגי הנפט והגז שרק התחילו, תחום הנדל"ן שבו הפשרות המינהל עדיין בחיתוליהן ואשר יהוו קרקע פוריה לבעלי ההון, וכנראה פיספסתי עוד אי אלו נושאים).פורסם במקור על ידי אבי121
המדינה לא מנוהלת ע"י מי שנבחר ושצריך לנהל אותה, אלא ע"י מי שאינו אמור להתערב בענייניה (עובדי מדינה שפרשו, או הופרשו, ואינם אמונים עוד על טובת הכלל).
בנוסף לכתבה, הייתי ממליץ גם לקרוא כמה מהטוקבקים, חלקם משקף די יפה את דעת הציבור ואחד מהם, שעיני צדו, ואשר נוקב מחיר של 1 מיליון $ - למשפחה, מחיר שתמורתו כותב הטוקבק מוכן לעזוב המדינה לכל מקום בעולם, אף מהווה תמרור אזהרה ריאליסטי מאד (תחשוב כמה משפחות מתוך כ- 1.5 מיליון משפחות יהודיות יהיו מוכנות לממש רעיון זה , להערכתי מעל מיליון).
אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
- גיל, אבי, לא הכל רע בכתבה של "גלובס" ויש גם טוב, כי הלוביסטים עובדים גם בצד של הטובים, ולהלן כמה דוגמאות:
- החברה הממשלתית להגנת ים המלח, פרסמה לאחרונה מכרז לשירותי "קשרי ממשל";
- המועצה לצרכנות, יחידה במשרד התמ"ת, העסיקה את ניר קליינר לקידום קמפיין נגד עמלות הבנקים;
- "יש שני בניינים בתל אביב שהגבלתי אותם", סיפר הלוביסט קליינר. "בפרויקט באסותא עבדנו מול המשרד של בוריס קרסני. רצו לבנות שם ארבעים ומשהו קומות. הורדנו ל-25 קומות, והעפנו את הקטע המסחרי".
- הפחתת דמי הקישוריות של חברות הסלולר, שיזם שר התקשורת משה כחלון. בדיון בנושא פנה אקוניס למנכ"לי החברות שהגיעו למשכן: "מופעלים עלינו לחצים כבדים מכם ומהשליחים שלכם", והצהיר ש"לציבור אין לוביסטים, ולכן אני רואה עצמי כלוביסט של הציבור".
- קיבלתי תמיכה ממשלתית בלקוח שלי שמתחרה מול גורם מונופוליסטי גדול. המנכ"ל של אותו גורם התקשר לאמנון כהן והסביר לו למה הוא יפטר עובדים אם החקיקה תעבור - ולמרות זאת הממשלה תמכה בזה. זה לא היה טריוויאלי. אמנון חזק".
- חברי הכנסת עדיין מעוניינים במידע שמספקים הלוביסטים: "אני מביא לח"כ חומר שכבר מעובד, והח"כ לא צריך להתחיל להתרוצץ ולעשות מחקרים. הח"כ סומך עליי. מספיק שאעבוד עליו פעם אחת - יותר הוא לא ידבר איתי. אין פה שום דבר שחור שעובר מתחת לשולחן".
- לא במובן השחצני - אנחנו פשוט מכירים את הפרוצדורות, את התקדימים. הח"כים משתפים איתנו פעולה כי הצעות חוק שמעורבים בהן לוביסטים משיגות באופן דרמטי הרבה יותר הצלחה. יש תחרות לא גלויה בין הח"כים על עבודה עם הלוביסטים. לא לרצותם, אבל לעבוד איתם, כי הלוביסטים מביאים להם נושאים וגופים רציניים, ומעשירים להם את הידע. הזמן והמשאבים של ח"כ הם מוגבלים.
- נהוג לדבר על השימוש של בעלי הון בלוביסטים, אולם האמת היא שעושים זאת גם גורמים שונים לחלוטין: מאבק ניצולי השואה נגד בנק לאומי לווה על-ידי קראוס.
- גם ועדי עובדים מעסיקים לוביסטים נגד בעלי הון. קליינר, למשל, סייע לעובדי עשות אשקלון למנוע את מכירת המפעל.
ססי,
ברור שכל לוביסט ידלה, מעמקי פעילותו הענפה, איזו דוגמה או שתיים אשר תראה כי פעל גם למען האינטרסים של ציבור רחב יותר או של קבוצה בעלת מניע צודק והוגן (אשר הקורא הממוצע אכן יצדיק בליבו ויסווגה כראוייה).
אבל בדומה לאנשים שיודעים היטב עד כמה פעילותם המצטברת גרמה נזק לציבור הרחב, איכשהו ועל מנת לנקות קצת את מצפונם (מי יודע, אולי נשארה להם איזו רבע טיפה) או לפחות לנסות לאזן במקצת את התמונה, כלפי חוץ, סביר שיעלו על נס את המקרים בהם לא פעלו רק עבור "החתולים השמנים".
ואכן, יפה ציינת את אקוניס אשר הצהיר ש"לציבור אין לוביסטים, ולכן אני רואה עצמי כלוביסט של הציבור".
וסביר מאד שאקוניס יודע היטב על מה הוא מדבר באומרו שלציבור אין לוביסטים, כי לעניות דעתי לוביסט לא יתרוצץ בכנסת ולא יכין תזכירים והצעות, ועוד כהנה וכהנה למען מטרה ציבורית או לטובת הציבור הרחב, אלא לכל מטרה שהיא ובתנאי שנלווה אליה שכ"ט הגון (עם או בלי בונוס נוסף בגין הצלחה, כפי שהיא נמדדת בעיניו של מזמין הלובינג), ומיותר לציין מי ולמה יקציבו שכ"ט הגון ונאה ע"מ לתעל את פעילות נבחרי הציבור לכיוון הרצוי להם (ולעזאזל הציבור הרחב - מיהו בכלל, את מי הוא מעניין, הוא רק מפריע לבעל ההון להגדיל את הונו במהירות וביעילות).
- תודה גיל, אני הבנתי את הפרינציפ, למרות זאת זו תופעה של כל הדמוקרטיות, כולל אה"ב, ומה שצריך זו אך ורק שקיפות בלבד.
- כי אם נדחוף אותם לפינה ע"י חוק פלילי, אז יצוצו הרבה מינויים פוליטיים לא רצויים, כמו ח"כ צחי הנגבי בפרשת המינויים הפוליטיים, ולכן עדיף לוביסטים, כי זה הרע במיעוטו, אז בהצלחה, ושנה טובה, תודה
ססי
נכון, שקיפות ככל שהיא מיושמת כך היא מקטינה שחיתות (ציטוט "אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר"), אבל גם אם הלוביזם קיים בכל הדמוקרטיות, ישנן גם הדוגמאות של מדינות סקנדינביה, ולמרות שאיני חולם אפילו שבארץ נגיע לרמה שלהן, עדיין גם לא צריך להשלים עם כך שאנחנו די בקצה השני של הסקאלה.פורסם במקור על ידי Sassi6
לא בדיוק מבין את הכוונה (בעיקר כי איני מעורה כל כך בענייניו הפליליים של הנגבי).
בכל מקרה, איני טוען כי יש למנוע את הלוביזם, כשיש ואקום ברור שמישהו יישאב לתוכנו וימלא אותו, אלא כפי שציינת, להגדיר עד כמה שניתן את כללי המשחק ובעיקר את כללי הדיווח והשקיפות.
חג שמח וגמר חתימה טובה
- תודה גיל, וזה בגלל שגם אני חולם שנגיע לרמת מדינות סקנדינביה, אבל יש גם חלומות מסוג אחר, כי אני קראתי בעתון גלובס, שהממשלה באיטליה הקטינה את המימון לרשויות המקומיות, ומה עשה ראש עיר טיפוסי?
- הוא הגדיל את המסים העירוניים כדי לגייס מזומנים, והוא הוציא 8,000 יורו לקמפיין פרסומי על העלאת המסים עד תום המשבר הכלכלי, והוא יפסיד את הבחירות, אבל מה עשה ראש עיר בדרום איטליה?
- הוא הגדיל את המסים העירוניים כדי לגייס מזומנים, והוא הוציא 800 יורו לרכישת כרטיסי לוטו שבועיים, והוא מכר לתושבים חלום, שאם יזכו בהגרלה אז תהפוך העיר לגן עדן נטול מסים, והוא ירוויח את הבחירות, אבל זה הזכיר לי סיפור דומה, ומעשה שהיה כך היה:
- יזם מבריק גייס קבוצת אנשי הייטק תמימים עם משכורות גבוהות מאד, הוא נתן להם מניות בכורה תמורת שינוי הסטאטוס משכירים לשותפים בחברה שלו, הם המשיכו בעבודתם הקודמת, המשכורות נכנסו לחברה במתכונת התקשרות עם חברת כוח אדם, והחברה ניפקה להם משכורות על מחצית הסכום שנכנס, אז למה הם הסכימו?
- הם הסכימו כי זו היתה החברה שלהם, ובכספים שהצטברו הם קנו מחשבים, ובנו את כל התשתיות של החברה, והיה גם פרוייקט מחשוב ברוסיה שאם הם יזכו בו, אז יכנסו מליונים רובל לחברה, אז מה החזיק אותם?
- החלום הרוסי החזיק אותם כעובדי חברת כוח אדם, עם חצאי משכורות, והיזם=המנכ"ל=רוסי המדבר רוסית, חזר מידי פעם מרוסיה, ותדלק להם את חלום פרוייקט המליונים, אז מה הטעות שלהם?
- הטעות שלהם שהם לא התפקחו בבת אחת, כי הכל נקנה מחצאי משכורותיהם, כולל משכורות המנכ"ל, והם יכלו להעיף אותו חזרה לאשפתות, ולכן מי שרצה פדה את מניות הבכורה לטובת המנכ"ל, ויצא מהשותפות בחברה, ונכנסו מתכנתים זוטרים במשכורות מינימום, והחברה החלה לספק שירותי תכנות לעסקים קטנים, ומה עושה המנכ"ל היום?
- הוא מחכך ידיים בהנאה, ואומר הוא לאשתו היפה והצעירה: "everything turned out better than expected" ומעניין לעניין באותו העניין:
- אני קראתי בגלובס על תופעת "Better than expected" של האנליסטים המוכים ע"י תוצאות המאקרו, ולהלן הלינק לכתבה:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000588254
- ומה באשר לנתוני המכירות הקמעונאיות לחודש אוגוסט? אז נכון, הצרכנים חוסכים יותר וצורכים פחות על רקע חולשת שווקי העבודה והדיור, אבל אני קראתי באתר "דה מארקר" על על טרנד חדש, בעידוד אתר אינטרנט, שמאתגר את הצרכנים לחיות עם 100 פריטים אישיים בלבד, וזה במקום "שגרה של עבודה-בזבוזים", ולהלן הלינק לכתבה:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 07_1188469