x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: אייס דיפו אגח א

אייס דיפו אגח א

שלום אלון.

אני יודע שאינך סוחר באגחים בתשואות הללו אך רציתי לשאול את דעתך על החזקה לפידיון ביחס לאגחים אחרים בתשואה ומחמ דומה.

אשמח גם אם תוכל לתת דוגמאות לאגחים דומים שלדעתך ישלמו בטווח הרחוק (אפילו אם ערך האגח ירד כתוצאה מהעלאות ריבית).

תודה !

Re: אייס דיפו אגח א

אם אתה מחזיק לפדיון והמטרה היא לגלגל את הקרן ולחיות מהריבית, אז אני דווקא תומך.

אני הייתי מתמקד באגחים צמודי ריבית ובגלל הצפי לעליית רייבת בתקופה של השנתיים הבאות הייתי מתמקד גם באגחים עם מח"מ קצר ותאריך פדיון סופי קרוב (גם באיבוד של אחוז או שניים מהתשואה).

רצוי להיות בפיזור גדול ככול הניתן, שכן תמיד יש אפשרות כי חברה מוסיימת, בטוחה ככל שתיהיה, תקלה לבעיה.

אגחים עם תשואה באיזור 3.5% - 4.5% נטו:

חברה לישראל, אידיבי, כלכלית ירושליים, אשדר, קבוצת דלק, גב ים, מבני תעשייה, דיסקונט השקעות... (והשארתי הרבה חברות בחוץ).

אגחים עם תשואות באיזור 4.5% - 6% נטו:

מכתשים אגן, אפריקה, ב. יאיר, כלכלית ירושליים, הכשרת הישוב, אלביט הדמיה, בסר, טאואר...

אגחים עם תשואה 6%-10% נטו:

ב. יאיר, בסר, אפריקה, אאורה.

מעל 10% נטו:

דלק נדלן, בסר, טאו, אולימפיה, פטרו גרופ, אדמה, פולישק, דוראה...

ויש עוד רבים, אך בחלק מהמקרים נדרשת השגחה ומעקב (מה שאולי נדרש פחות מה"בטוחים" יותר). כמו כן כאשר רוצים להתמקד באגחים מסוג זה - דווקאקבלת ייעוץ והכוונה, אפילו מהיועץ בבנק, יכולה להיות מספקת.

כמו כן אני יחזור ויציין, למען הסר ספק, כי לדעתי עדיף לא להשקיע באגחים מסוג זה, אפילו עבור השקעה להחזקה, שכן בשנה - שנתיים הקרובות, כאשר הריבית תעלה, כניסה אז תניב תשואה גבוהה יותר (אפילו בדיאבד) - במיוחד במח"מים הארוכים!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות