מאקרו, אגרות חוב וריביות

> הכלכלה הסינית ממשיכה להציג התפתחויות נאות.
> למרות פתיחה חיובית, על רקע ספר ה-Beige, בסיכום שבועי איגרות החוב של ממשלת ארה"ב רושמות ירידות שערים.
> התשואה לפדיון ב-UST ל-10 שנים הגיעה לכדי 2.794% הגבוהה ב-32 נ"ב מאשר רמתה ב-31/8.
> להערכתנו, ה-UST הנומינליות נחותות ביחס ל-TIP וביחס לאיגרות החוב הקונצרניות, ה-High Yield.




הכלכלה הסינית ממשיכה להציג התפתחויות מרשימות
בסקירה של השבוע שעבר התייחסנו לתופעה לפיה במשקים המתעוררים המרכזיים, הפעילות הכלכלית משולבת עם אינפלציה מקומית.

השבוע פורסמו נתוני הייצור התעשייתי לסין. מהדיווחים עלה כי הייצור התעשייתי התרחב ב-12 החודשים האחרונים (עד אוגוסט) בשיעור של 13.9%, לעומת 13.4% בחודש הקודם.
גם בסביבה האינפלציונית נרשמה עליה וכך ב-12 החודשים האחורנים (עד אוגוסט) זו רשמה עלייה של 3.5%, לעומת 3.3% בדוח הקודם.

אם לא די בכך אזי המכירות הקמעוניות בסין רשמו גם הן התגברות מרמה של 17.9% ב-12 החודשים שהסתיימו ביולי לכדי 18.4% באוגוסט.
אין ספק כי הנתונים המגיעים מסין הם מאוד מרשימים וניתן לצפות כי הכלכלה הסינית תצמח השנה בשיעור מדהים של 10%. זאת, נזכיר כאשר ברקע קיים חשש מפני שהכלכלות המפותחות תכנסנה למיתון חדש.

בחודשים האחרונים ניסה הממשל הסיני לצנן במעט את הכלכלה, דרך הערמת קשיים בענף הנדל"ן, הקשחת תנאי ההלוואות וגם באמצעות סגירת מפעלים הצורכים אנרגיה במידה גבוהה במיוחד. כל זאת, בכדי למתן במקצת את הלחצים האינפלציוניים הנבנים במדינה.

עם זאת, הצמיחה הנאה והעובדה כי הצעדים המרסנים פועלים בצורה עקיפה בלבד על האינפלציה, אם יימשכו עליות המחירים המקומיים בסין, זו תייצא אינפלציה לעולם.


ירידות שערים בשוק ה-UST
ביום ו' האחרון נחתמו 3 שבועות רצופים, בהם איגרת החוב של ממשלת ארה"ב, לטווח של 10 שנים, רושמת ירידה בערכה.

במהלך השבוע, נרשמה עלייה של 10 נ"ב בתשואה לפדיון של האיגרת ל-10 שנים לרמה של 2.794%, שהיא הגבוהה ביותר בחודש האחרון. גם באיגרת לטווח קצר של שנתיים נרשמה ירידה במחיר. כך נרשמה בתשואה לפדיון עלייה של 6 נ"ב. כלומר, נרשמה עלייה בשיפוע של העקום האמריקאי.

באופן כללי, ניתן לומר כי הדיווחים הכלכליים של השבוע האחרון, אשר נתנו תמיכה נוספת לדעה לפיה הכלכלה האמריקאית אינה צפויה להיכנס למיתון נוסף (Double Dip), הביאו למגמות אלו בשוק הסולידי.

משלל האינדיקטורים למשק האמריקאי, שפורסמו בשבוע שחלף נציין את:
(1) סחר החוץ לחודש יולי לפיו הגירעון הסתכם ב-42.8 מיליארד דולר, לעומת 49.8 מיליארד דולר בחודש יולי ובהשוואה לתחזית השוק אשר עמדה על 47 מיליארד דולר.

(2) מספר דורשי העבודה התחיליים הסתכם בשבוע שעבר ברמה של 451 אלף, לעומת 478 אלף בשבוע שלפניו ובהשוואה לתחזית השוק אשר עמדה על 470 אלף.

(3) המלאים הסיטונאים עלו בחודש יולי ב-1.3%, הגבוה מהערכות השוק לכדי 0.4% בלבד. גם הנתונים לחודש יוני עודכנו כלפי מעלה מעלייה של 0.1% לכדי 0.3%.

חשוב לציין כי דווקא בתחילת השבוע נרשמו רווחי הון בשוק ה-UST, לאחר פרסום ספר ה-Beige של ה-Fed שבו דווח כי קצב הצמיחה של המשק האמריקאי נמשך בשבועות האחרונים, אך במספר ענפים ישנה התמתנות בקצב הצמיחה.

בתוך כך, מה-31/8 שבו נסחרה ה-UST ל-10 שנים בתשואה לפדיון של 2.47% ועד עתה נרשמה עלייה של 32 נ"ב בתשואה לפדיון. האיגרת לשנתיים נסחרה ב-24/8 בתשואה לפדיון הנמוכה ביותר, 0.466%, שהיא נמוכה ב-11 נ"ב מרמתה הנוכחית.

להערכתנו, פוטנציאל יצירת הרווח בעקום הממשלתי הוא מצומצם למדי ולכן, יש לשמור על מח"מ בינוני קצר. יתר על כן, אנו ממשיכים להעדיף את איגרות החוב הצמודות על פני הנומינליות.

בקרב איגרות החוב הקונצרניות, אנו מעדיפים את איגרות החוב המתאפיינות ברמת סיכון גבוהה, ה-High Yield. לאלו, תהיה מידה מסוימת של חסינות, כאשר התשואות בעקום הממשלתי תעלינה ובכל מקרה הן מספקות תשואה עודפת ניכרת על פני הממשלתיות.