- תודה גיל, וזה בגלל שגם אני חולם שנגיע לרמת מדינות סקנדינביה, אבל יש גם חלומות מסוג אחר, כי אני קראתי בעתון גלובס, שהממשלה באיטליה הקטינה את המימון לרשויות המקומיות, ומה עשה ראש עיר טיפוסי?
- הוא הגדיל את המסים העירוניים כדי לגייס מזומנים, והוא הוציא 8,000 יורו לקמפיין פרסומי על העלאת המסים עד תום המשבר הכלכלי, והוא יפסיד את הבחירות, אבל מה עשה ראש עיר בדרום איטליה?
- הוא הגדיל את המסים העירוניים כדי לגייס מזומנים, והוא הוציא 800 יורו לרכישת כרטיסי לוטו שבועיים, והוא מכר לתושבים חלום, שאם יזכו בהגרלה אז תהפוך העיר לגן עדן נטול מסים, והוא ירוויח את הבחירות, אבל זה הזכיר לי סיפור דומה, ומעשה שהיה כך היה:
- יזם מבריק גייס קבוצת אנשי הייטק תמימים עם משכורות גבוהות מאד, הוא נתן להם מניות בכורה תמורת שינוי הסטאטוס משכירים לשותפים בחברה שלו, הם המשיכו בעבודתם הקודמת, המשכורות נכנסו לחברה במתכונת התקשרות עם חברת כוח אדם, והחברה ניפקה להם משכורות על מחצית הסכום שנכנס, אז למה הם הסכימו?
- הם הסכימו כי זו היתה החברה שלהם, ובכספים שהצטברו הם קנו מחשבים, ובנו את כל התשתיות של החברה, והיה גם פרוייקט מחשוב ברוסיה שאם הם יזכו בו, אז יכנסו מליונים רובל לחברה, אז מה החזיק אותם?
- החלום הרוסי החזיק אותם כעובדי חברת כוח אדם, עם חצאי משכורות, והיזם=המנכ"ל=רוסי המדבר רוסית, חזר מידי פעם מרוסיה, ותדלק להם את חלום פרוייקט המליונים, אז מה הטעות שלהם?
- הטעות שלהם שהם לא התפקחו בבת אחת, כי הכל נקנה מחצאי משכורותיהם, כולל משכורות המנכ"ל, והם יכלו להעיף אותו חזרה לאשפתות, ולכן מי שרצה פדה את מניות הבכורה לטובת המנכ"ל, ויצא מהשותפות בחברה, ונכנסו מתכנתים זוטרים במשכורות מינימום, והחברה החלה לספק שירותי תכנות לעסקים קטנים, ומה עושה המנכ"ל היום?
- הוא מחכך ידיים בהנאה, ואומר הוא לאשתו היפה והצעירה: "everything turned out better than expected" ומעניין לעניין באותו העניין:
- אני קראתי בגלובס על תופעת "Better than expected" של האנליסטים המוכים ע"י תוצאות המאקרו, ולהלן הלינק לכתבה:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000588254
- ומה באשר לנתוני המכירות הקמעונאיות לחודש אוגוסט? אז נכון, הצרכנים חוסכים יותר וצורכים פחות על רקע חולשת שווקי העבודה והדיור, אבל אני קראתי באתר "דה מארקר" על על טרנד חדש, בעידוד אתר אינטרנט, שמאתגר את הצרכנים לחיות עם 100 פריטים אישיים בלבד, וזה במקום "שגרה של עבודה-בזבוזים", ולהלן הלינק לכתבה:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 07_1188469