x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: טאואר אגח ה' (להמרה)

טאואר אגח ה' (להמרה)

היי אלון והפורום.
    אתחיל בברכת שנה טובה לכל החברים. שנת בריאות ושגשוג.

שאלה לי לגבי טאואר אגח ה' להמרה. אחרי הרבה מאוד זמן של חשש רכשתי את האגח להמרה וכמובן מאותו הרגע הוא צולל בעקבות המניה.
    אני יודע שבמניות יש כלל לחזק בעליות ולהעיף בירידות.
    האם לגבי אגח להמרה יש להתייחס באותו אופן או הפוך, משמע לנסות לחזק בירידות וכך גם אולי לשאוף לתשואה חיובית על מחיר הקניה המשוקלל?

תודה,רון

Re: טאואר אגח ה' (להמרה)

שאלה נוספת..
    תחילה אני מאחל לכול חברי הפורום חג שמח,ושנה טובה..
    רציתי לשאול ,במידה האג"ח לא יבצע עלייה משערו הנוכחי ,כלומר שער 145 האם בפדיון יגרם לי הפסד?

כרגע האגח מחזיר 100 אג' בעוד 3 שנים ובדרך עוד 3 קופונים של 8%. כלומר החזר של 124 אג'. עם ההצמדה זה כ-136 היום. כלומר פידיון משמעו הפסד עד כדי עליית האינפלציה בשלוש השנים הקרובות העשויות לבטל את ההפסד אך זהו הפסד ריאלי בכל מקרה.
    לכן אני שוקל, במידה ויחתך דרמטית לכיוון שער 140 לחזק על מנת לפחות להנות מתשואה חיובית על התזרים.

הי hron
    מכיוון שרכשת אם האגח להמרה כשהוא בתוך הכסף בעצם קנית את המניה (בפרמיה מסויימת) תמורת ההגנה של המסלול האגחי שישמור על ערך האגח למרות הידרדרות המניה מערך מסויים. עכשיו תשאל את עצמך מה לדעתך יקרה עם מניית טאואר. אם אתה חושב שתעלה אז עדיף כבר לקנות את המניה אם לא בטוח, אז עדיף האגח. כיוון שהאגח עדיין בתוך הכסף והוא מתנהג כמו מניה, כך לדעתי אתה צריך לנהוג. לדעתי לאגח נשאר מרווח קטן יחסית לירידות (יש לאן לרדת אבל לא יותר מידי) כך שאם בד"כ אתה ממצע מניות, אז זה זמן טוב למיצוע.
    חג שמח
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ההתייחסות לאג"ח להמרה שנמצא בתוך הכסף צריך להיות דומה ליחס שתיתן למנייה של אותה חברה באותו המצב.

היתרון באג"ח (במיוחד כאשר הוא בתוך הכסף אך קרוב לנקודת הכדאיות) הוא בכך שאתה קונה עוד סוג של ביטוח על ההשקעה שלך (כמובן שאתה משלם על הביטוח הזה פרמייה - ככול ביטוח).

כעקרון ביצוע של מיצוע היא אסטרטגיה שניתן לנקוט בה, אך יש לעשות אותה במשנה של זהירות.

לגבי הפסד מפדיון - אם אתה קונה נייר בהתשואה הרשומה אליו שלילית - כן אתה תפסיד בפדיון, כמובן שתוכל להמיר במידה והאג"ח בתוך הכסף. ובכל מקרה בקנייה של אג"ח עם תשואה לפדיון שלילית אתה לפחות נועל את הגבול התחתון של ההפסד שלך (בהנחת תשלום) בניגוד להשקעה במנייה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות