למרות שאני לא מדבר על מניות באופן שוטף, כמובן שאני נמצא שם, אך תנאי הכניסה, השיטות והאסטרטגיות שם שונות מאילו של אג"ח.
המניות אני משקיע לרוב לזמן ארוך או כחלק מניצול הזדמנויות (בדומה לאג"ח) ונמצא בפיזור יחסית נמוך.
דבר ראשון כור. אני מאמין כי כור תחזור עד סוף שנה - תחילת שנה הבאה לשיא שלה בגלל שמחק את ההפסד וחזר לרווחיות בהשקעה בקרדיט סוויץ. אני התחלתי לאסוף ב- 7300. אני נמצא חזק במנייה זו, עם כמעט שליש מהתיק במנייה זו.
טבע!נכנסתי לטבע לאחר הירידות החזקות שהיו בעקבות הפניקה הלא ממש מוצדקת. המטרה המיידית היתה תיקון, בימים אילו, אני בודק האם להמשיך להחזיק לזמן הקצר או לממש את הרווח שכן כבר תיקן חזרה מרבית הדרך.
מכתשים אגן, לדעתי מחיר השוק שלה נמוך.
כמו כן יש לי פיזור של השקעות קטנות במספר מניות של חברות הגז (למרות כל מה שאני אומר [ומאמין] - אני אף פעם לא פועל נגד השוק, אז למה לא לנצל את התחום), עם התמקדות בעיקר בגדולותיותר ולא בחברות של מאגר בודד, ומעט בחברות הביו (זכר לסיבוב היפה שעשינו שם בהשקעה לטווח קצר כאשר פתחו את המדד) כאשר מרבית ההשקעה בחברות אילו כבר מומשה ברווח.
כמו כן יש השקעות קטנות בחברות שלדעתי יש בהם פוטנציאל והם נועדו בעיקר למעקב. תי"א,תמיר הון וחוף גיא לדוגמה (מניות שדיברתי אליהם בעבר וכבר עשו לי רווח במימוש, מדובר בעיקר בהשארת חלק מהרווח בשביל להבטיח מעקב טוב יותר וניצול של עליות במידה ויגיעו). השקעו תאילו ביחד אינם עולות על 10% מהתיק (ביחד), וההשקעה בכל נייר נמוכה באופן יחסי.
עוד מנייה שלמרות שאני לא נמצא בה כרגע אני מאמין כי בסופו של דבר אני החזור אלא היא המנייה של ב. יאיר, שמי שמכיר מעט מההיסטוריה שלי יודע כי כבר עשיתי איתה שלושה סיבובים מאוד רווחיים בסכומים נכבדים.
כמובן שאין לראות בכך המלצה, ויש להתאים את ההשקעה למשקיע. חלק מהמניות המצויינות כאן הינם מניות בסיכון גבוהה שיכולות לגרור הפסד גדול במקרה של מימוש במנייה או בשוק!