x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: בניין אגח א תשואה 33 אחוז

בניין אגח א תשואה 33 אחוז

אלון אודה לך על התיחסותך לכדאיות השקעה באגח

שנה טובה

Re: בניין אגח א תשואה 33 אחוז

מה מספר הנייר?
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

6050025 בנין אגח א

אלון מספר הנייר 6050025

מהנתונים היבשים לא הייתי רואה את עצמי נכנס לנייר מסוג זה.

ההון העצמי נשחק וצפוי להיכנס לאיזור השלילי ברבעון הקרוב. יחס ההון החוזר אינו טוב - מה שאומר שהחברה אל תוכל לעמוד בהתחיבויות שלה באופן מלא שנה קדימה (יש תשלום פרעון חלקי מתוכנן).

בנוסף לכל אלו הנייר נמצא בשימור ואינו בעל מחזור גדול - מה שעלול להקשות מאוד על יציאה במקרה של משבר או הודעה שלילית.

מהצד השני, מחיר השוק של הנייר ירד ועדיין לא התאושש, החברה מצהירה שלא תיהיה בעיה בתשלום ועדיין יש פער זמן של כחצי שנה עד לתשלום.

מחיר השוק של החוב מייצג מחיר של כ-70% ממחיר החוב הכולל ומלחתחילה עיקר הכוונה להשקעה בנייר זה (לפי הבנתי) הוא הנאה מעליית ערך השוק ומכירה ברווח הון - ולא בפדיון.

בטווח הזמן הקצר והבינוני (ארבע חודשים) ובהנחה כי אכן לא תצא הודעה שלילית או בקשה להסדר (עד כה הנציגות לא פנתה בנושא זה או אחר לחברה) סביר להניח כי ניתן יהיה לראות מהנייר רווח.

אך במידה ואכן מדובר על השקעה לצורכי רווח הוני, רווח של 10-15% ויציאה בנייר זה לטווח של מספר חודשים, תחת הסיכון של הודעה שלילית?!?

פשוט נראה לי לא כדאי גם אם הסבירות לרווח גבוהה, שכן בהתממש המקרה הגרוע, ההפסד יכול להיות חד יותר מפוטנציאל הרווח.

כמובן שנדרשת היכרות טובה יותר עם הנייר והחברה בשביל לקבל החלטה סופית מבוססת, שכן יכול להיות שאני מחמיץ משהו בהתנהלות השוטפת של החברה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות