אופציות
אסטרטגיית השבוע החולף היתה בעייתית יחסית לרגיל. אמנם, האסטרטגיה לא הניבה נזק משמעותי, שכן מכירות ה CALL סביב רמות 870 ו 860 עודן רחוקות מהכסף, אך בהחלט הסיכון עלה משמעותית. יתרה מזאת, החוזה מוטה התטא עשה רק חלק מהעבודה (בהתחשב כמובן שהקניה מתבצעת לאחר הפתיחה בראשון) ולא השיג את יעדו. במהלך הימים עצמם היתה אפשרות לממש ברווח עם ירידות יומיות במעוף, אך תשואת ה 10% לא הושגה, ולכן על אף שלחלק מהמשקיעים הצטבר רווח, האסטרטגיה לא הגיעה לכדי מיצוי.
מהמיילים שאני מקבל, אני מבין כי חלק לא מבוטל נותר עם האסטרטגיה גם לשבוע הנוכחי. ראשית, אסביר כי אני מבין את המניע שכן יש יסוד סביר להניח כי תיקון בפתח. שנית, אוסיף ואומר כי המעוניינים להמשיך להחזיק אסטרטגיה זו טוב יעשו אם ימכרו 3 יחידות חשופות של PUT 780 כנגד כל גידור מלא (3 האסטרטגיות ביחסים הידועים). הדבר יבטיח גידור הדוק יותר, בהקטנה שולית של הרווחים.
השבוע, עם הקירבה למדד 850 אני מעריך כי הסיכוי לתנודתיות גדול במיוחד, ולכן נכוון לתנועה חדה במדד המעוף תוך התעלמות מהכיוון עצמו.
ההנחות בבסיס אסטרטגיה זו:
# יחס ה C/P מגלם מצב של עליות חדות ולכן יש מקום לבניית אסטרטיגה שתניב רווח מקסימאלי משחיקתם.
# הקירבה למדד 850 מעלה את הסבירות לתנודה חדה מעלה/ מטה.
# סטיות התקן במגמת עליה, ולכן יש צורך לבנות גידור שיניב רווח גם משחיקה.
# המרחק מהפקיעה עודנו רב, ולכן על מנת להקטין את הסיכון נעבוד עם אופציות רחוקות יחסית ובפרט בשל התנודיות הרבה השוררת.
האסטרטגיה המוצעת היא עפ"י מדד 840, ולכן יש לערוך התאמות כנדרש.
ראשית, בשל ההנחה לתנודתיות נקנה אוכף פשוט :
נקנה CALL 840.
נקנה PUT 840 .
התנודתיוץ הגבוהה מובילה למחירים לא הגיוניים לכאורה, של אופציות רחוקות במיוחד מהכסף:
נכתוב CALL 920.
נכתוב PUT 750.
• במקרה זה נוותר על אפשרות המדרוג בשל המרחק מהפקיעה והתבססות על כתיבות השחקנים, כמו גם הרווח הנמוך מאסטרטגיה זו בלבד.
נוסיף פרפר מתוך הנחה כי המדד יעלה מעל הרף העליון או ירד מתחת לרף התחתון:
נמכור CALL 830.
נמכור CALL 850.
נקנה 2 יחידות CALL 840.
היחס בין האסטרטגיות הוא 1:1:1.
הרווח המקסימאלי הוא בשוק הנע בחדות, ללא משמעות לכיוון התנועה. במידה והדבר מתרחש (אף כחלק ממסחר תוך יומי), יש למכור ראשית את האוכף, לאחריו את הפרפר ולבסוף את הכתיבה החשופה.
כבכל שבוע, גם הפעם הגידור מתאים לרווח של 10%.
בהצלחה !