הראל ביטוח דיווחה על רווח נקי של 13 מיליון ₪ ברבעון השני ועל הפסד כולל של 33 מיליון ₪. כפי שניתן לראות להלן, כל מגזרי הפעילות דיווחו על ירידה ברווח הכולל לפני מס לעומת הרבעון הקודם והרבעון המקביל, בעיקר בשל רווחי השקעות נמוכים (ויותר סבירים). בסך הכל, היות ותמהיל עסקיהן יחסית דומה, התוצאות של הראל מראות אותן מגמות שראינו בכלל ביטוח, אבל ראוי להבליט כמה הבדלים
פרמיות:
בחציון חל גידול של 9% בפרמיות בהראל ביטוח לעומת 3.5% אצל כלל ביטוח.
תוצאות השקעות בביטוח חיים:
תוצאות ההשקעות היו חלשות מאלו של כלל ביטוח. הראל החזירה את כלל דמי הניהול המשתנים שנגבו ברבעון הראשון (75 מיליון ₪) ואף נוצר בור קטן של 4 מיליון ₪ בדמי ניהול המשתנים. כלל החזירה רק 96% מדמי הניהול המשתנים שנגבו ברבעון הראשון.
פנסיה:
בהראל הרווח בתחום הפנסיה ממשיך לצמוח בקצב נאה לעומת כלל, שדיווחה על סטגנציה (ואפילו נסיגה) ברבעון השני עקב עלייה בהוצאות מיכון.
ביטוח בריאות:
הרווחיות בביטוח הבריאות בכלל ממשיכה להשתפר, ומנגד בהראל חלה נסיגה בתחום זה. נראה שהתחרות הגוברת בענף מורגשת בהראל.
פעילות בחו"ל:
הראל מפתחת פעילות בתולית בחו"ל שעדיין מעיבה על התוצאות. לעומת זאת, כלל רכשה פעילות בוגרת שתורמת בד"כ לשורה התחתונה (למעט ההפסד השנה בברודגייט עקב רעידת האדמה בצ'ילה).
בשורה התחתונה:
הראל מדווחת על תשואה על ההון בחציון של 12.2% לעומת 13.7% בכלל ביטוח. במונחי רווח כולל (הכולל שינויים בקרן ההון), התשואה על ההון של כלל ביטוח הגיעה ל-18.9% לעומת 12.2% בהראל (הודות לתוצאות השקעה יותר טובות בכלל, כשהראל נפגעה בקרן ההון ב-40 מיליון ₪ במגזר האחר). כלל הדגישה שהפוקוס של החברה מוטה רווחיות ולא מוטה צמיחה בפרמיות, החלטה שהשתלמה בחציון.