שלום arl,

הייתי מציע לך להתמקד להבא בניתוח בזן, שם עמדתך בהירה, ולהניח לדיונים בפיסיקה קוונטית לשיחות סלון של יום שישי (אחרי שווידאת שאף אחד מהנוכחים אינו פיסיקאי ).

ציטוט פורסם במקור על ידי arl
(1) מהו ענן אי וודאות והאם בדומה לעננים רגלים יש אפשרות לחזות את כיוונו? או אולי לדעת מתי הוא מתפזר לו? על שאלות אלה אשר מעסקים כל משקעי אנסה לענות, לצורך כך אני אשתמש בעקרון אי הוודאות של הייזנברג אשר אליו נחשפתי לראשונה בעודי סטודנט בפקולטה להנדסה במסע האין סופי לחיפוש האלקטרונים הסובבים את הגרעין...

(2) ...אין כל וודאות אף במיקומו של אדם הנראה בבירור יושב על כורסה מלפנים או לחלופין במשך ישיבתו על הכורסה, לכל היותר ניתן לתאר את פעולת הישיבה של אותו אדם במונחי הסתברות לא מוחלטים, יתרה מזו לא קיים מכשיר מדידה שיהפוך את התמונה הנשקפת למציאות מוחלטת ודאית ואף לא ניתן יהיה לכייל מכשיר כזה.

(3) אם נרצה לחפש אחר אלקטרון הסובב לו בנוחיות סביב הגרעין במעין מסלול קבוע הדומה למסלול היוצר את סיפרה שמונה ( נוכל לומר כי האלקטרון נמצא בו זמנית במספר נקודות עקב חוסר היכולת שלנו למדוד זאת, כדי למדוד זאת נצטרך לירות על האלקטרון פוטון שיחזור למכשיר המדידה ובכך נדע את מיקומו אך נגרום לשינוי בתנע שלו ולא נוכל לחשב את מהירותו.
(1) אין כל קשר בין אי-וודאות קוונטית לאי הוודאות בשוק הההון! אי-וודאות קוונטית היא תופעה ייחודית שאין לה מקבילה בעולם המאקרוסקופי, למעט BEC

(2) הדוגמא אינה קוהרנטית במקרה הטוב ושגויה לחלוטין במקרה השני. אני לא יודע אפילו איך להתחיל להתייחס אליה.

(3) האלקטרון נמצא בו-זמנית במספר נקודות - נ ק ו ד ה. ולא עקב חוסר היכולת שלנו למדוד! זו המהות של תורת הקוונטים. לאיינשטיין היה קשה לקבל זאת עד יום מותו.

בהצלחה עם בזן.