שלום לכולם,
סגרתי את הפוזיציה היום (שני) בצהריים בהפסד לא קטן.
http://zerosum.co.il/Users/925/Positions/Show/6342
ראשית, אני מודה לכל המגיבים - זה מוכיח שוב כמה גדול, כמה שונה וכמה חשוב המפעל ששחקן הקים כאן.
שנית, אבהיר כי בדברי הבאים אין משום התרסה נגד שחקן אלא ה-5 גרוש ללירה מהכיוון שלי.
1) מדוע סגרתי בהפסד ולא המתנתי?
התשובה הפשוטה והכי אמיתית היא שאני לא רציתי להיות שם יותר – אשתי שאלה אותי לפני שסגרתי את הפןז' אם אני מעוניין להתלוות אליה ואל בנותי לקניות בסופר. בבוקר היינו בבית חלומותי – מעין משחקיה+בריכה- ובמקום באמת להיות עם בנותי שבקושי ראיתי בחצי שנה האחרונה עקב ההתמחות במשפטים... במקום להיות איתן ישבתי גם הבוקר בצד עם לפטופ ונט-סטיק.... אז לאחר שאשתי שאלה אם אני מעוניין להתלוות לקניות החלטתי באותה שנייה לסגור הכל. יש הפסדים שהם יותר גדולים ןיותר משמעותיים מכסף!
זה לא היה מקום טוב להיות בו שוב – הסטרס, המחשבות לפני השינה העסוקות בהרצת אסט' ותיקונים-אין חיים. הייתי שם, ו"בימים הטובים" הייתי עושה אסטרטגיות כאלו בכפולות גדולות בהרבה – הרווחתי והפסדתי סכומי כסף גדולים. אבל המתח התמידי גבה ממני מחיר כבד – סחרתי בכספי שלי וכל שקל הפסד כאב לי.
אז זהו, לא היה לי טוב להיות שם שוב, אז ההפסד שווה לי את השינה השקטה.
בחשבון סופי סך ההפסד שלי מסחר במעוף החודש הוא 9,000 ₪ וזאת לאחר שמיציתי היום הביטחונות בכתיבות בגבולות שאני רואה כבטוחים. בנוסף ההפסד ישמש לי כמגן מס – אז בחשבון סופי זה לא כל כך נורא.
2) הייתי מנהל האסטרטגיה בדרך אחרת.
יש כבוד לשחקן אז אני נתתי לו כבוד ועד התיקון האחרון הלכתי לפי הוראותיו, אולם התיקון האחרון – כתיבה של 2 כפולות בפוט 1150 נראה לי מסוכן מידי. כמובן שעדיין אפשרי כי האסט' תיסגר ברווח נאה.
התיקון הראשון היה מתבקש – קנייה חזרה של 1130 וכתיבה של 2 כפולות 1140 – אולם היה לדעתי צריך להשתמש בתקבול כדי להרחיק את הקול 1160 סטרייק למעלה אל 1170. לפי דעתי שהשוק לא הולך בכיוונך באסט' שכזו יש להפחית מכמות הרווח אליו שואפםי ולהרחיק היכן שצריך. בתיקון כמו שהצעתי היה אפשר כבר לסגור האסט' ברווח.
לא זוכר מי היה זה שאמר שיש 2 כללים – הראשון: אל תפסיד. השני: זכור תמיד הכלל הראשון. כמו תמיד קלישאות הן רק חצי אמת ולפעמים יש לספוג הפסדים ואפילו לא נעימים כי מי שלא יודע לקטוע הפסד סופו שימחק.
מבחינתי, באסט' שכזו, ההבחנה בין לשבת ולהמתין ובין לשבת ולהתפלל היא הבחנה דקה מידי. בקלות השוק היה יכול לעלות היום באחוז – אולי מחר? אולי קריסה של 2% מחר? האם באמת יש מי שיכול להבטיח שזה לא יקרה? כי אם יש חזאי כזה טוב אני מגרד לו מחר מיליון דולר כדי שיסחר בשבילי תמורת חצי מהרווחים. חוכמה בדיעבד היא תמיד צודקת ולנין חזה את מלחמת העולם הראשונה 20 שנה אחרי שהסתיימה. ואני בטוח שאחרי הרווח/הפסד יהיה ניתן לספק הסברים מצויינים למה זה קרה.
מצטער לא יכול לחיות ככה, יש לי אישה ו-2 ילדות לפרנס+משכנתא. ושוקת רחוקה זו הדרך הכי בטוחה להרוויח באופן עקבי שאני מכיר, קצת פחות רווח מאסט' אחרות אבל באופן עקבי אם שומרים על הכללים (כמובן שגם כאן ניתן להפסיד סכומים ניכרים – למשל בבוקר אחרי תקיפה באיראן שאם ישראל תהיה מטומטמת מספיק לבצע גם מי שמרוחק 10% בפוט יחטוף חזק מאוד).
3) למה נכנסתי לזה?
לא יודע, במשך שנתיים שמרתי על כללי הברזל שלי, עמדתי איתן כצוק גיברלטר, וספרתי מזומנים בכיס כל חודש. לא יודע למה חרגתי. ברור שרציתי להרוויח, לא מכחיש שאני רוצה כסף והרבה ומהר – כמו כולם (ומי שטוען שלא משקר), גם ההצלחות המרובות של שחקן מרשימות ופיתו אותי, היה לי חדש חלש בשוקת עקב עומס בעבודה וסטיות נמוכות.... תירוצים הכל! פשוט נהגתי בטיפשות וחטפתי. זהו. יש אימרה שקובעת כי ניתן לישבור את הכללים ולהתחמק מעונש, אבל לבסוף הכללים ישברו אותך כי לא כיבדת אותם. אז לא עמדתי בכללים וחטפתי.
אולי מעז יצא מתוק? אולי הייתי צריך לחטוף סטירה כי ההיבריס השתלט עלי לאחר שנתיים של מסחר מוצלח בשוקת.
זהו. מחר חוזר למשרד.
איציק.