x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 21

נושא: לילה לא שקט-הסוף.

לילה לא שקט-הסוף.

שלום לכולם,

סגרתי את הפוזיציה היום (שני) בצהריים בהפסד לא קטן.
    http://zerosum.co.il/Users/925/Positions/Show/6342
    ראשית, אני מודה לכל המגיבים - זה מוכיח שוב כמה גדול, כמה שונה וכמה חשוב המפעל ששחקן הקים כאן.
    שנית, אבהיר כי בדברי הבאים אין משום התרסה נגד שחקן אלא ה-5 גרוש ללירה מהכיוון שלי.
    1) מדוע סגרתי בהפסד ולא המתנתי?
    התשובה הפשוטה והכי אמיתית היא שאני לא רציתי להיות שם יותר – אשתי שאלה אותי לפני שסגרתי את הפןז' אם אני מעוניין להתלוות אליה ואל בנותי לקניות בסופר. בבוקר היינו בבית חלומותי – מעין משחקיה+בריכה- ובמקום באמת להיות עם בנותי שבקושי ראיתי בחצי שנה האחרונה עקב ההתמחות במשפטים... במקום להיות איתן ישבתי גם הבוקר בצד עם לפטופ ונט-סטיק.... אז לאחר שאשתי שאלה אם אני מעוניין להתלוות לקניות החלטתי באותה שנייה לסגור הכל. יש הפסדים שהם יותר גדולים ןיותר משמעותיים מכסף!
    זה לא היה מקום טוב להיות בו שוב – הסטרס, המחשבות לפני השינה העסוקות בהרצת אסט' ותיקונים-אין חיים. הייתי שם, ו"בימים הטובים" הייתי עושה אסטרטגיות כאלו בכפולות גדולות בהרבה – הרווחתי והפסדתי סכומי כסף גדולים. אבל המתח התמידי גבה ממני מחיר כבד – סחרתי בכספי שלי וכל שקל הפסד כאב לי.
    אז זהו, לא היה לי טוב להיות שם שוב, אז ההפסד שווה לי את השינה השקטה.
    בחשבון סופי סך ההפסד שלי מסחר במעוף החודש הוא 9,000 ₪ וזאת לאחר שמיציתי היום הביטחונות בכתיבות בגבולות שאני רואה כבטוחים. בנוסף ההפסד ישמש לי כמגן מס – אז בחשבון סופי זה לא כל כך נורא.
    2) הייתי מנהל האסטרטגיה בדרך אחרת.
    יש כבוד לשחקן אז אני נתתי לו כבוד ועד התיקון האחרון הלכתי לפי הוראותיו, אולם התיקון האחרון – כתיבה של 2 כפולות בפוט 1150 נראה לי מסוכן מידי. כמובן שעדיין אפשרי כי האסט' תיסגר ברווח נאה.
    התיקון הראשון היה מתבקש – קנייה חזרה של 1130 וכתיבה של 2 כפולות 1140 – אולם היה לדעתי צריך להשתמש בתקבול כדי להרחיק את הקול 1160 סטרייק למעלה אל 1170. לפי דעתי שהשוק לא הולך בכיוונך באסט' שכזו יש להפחית מכמות הרווח אליו שואפםי ולהרחיק היכן שצריך. בתיקון כמו שהצעתי היה אפשר כבר לסגור האסט' ברווח.
    לא זוכר מי היה זה שאמר שיש 2 כללים – הראשון: אל תפסיד. השני: זכור תמיד הכלל הראשון. כמו תמיד קלישאות הן רק חצי אמת ולפעמים יש לספוג הפסדים ואפילו לא נעימים כי מי שלא יודע לקטוע הפסד סופו שימחק.
    מבחינתי, באסט' שכזו, ההבחנה בין לשבת ולהמתין ובין לשבת ולהתפלל היא הבחנה דקה מידי. בקלות השוק היה יכול לעלות היום באחוז – אולי מחר? אולי קריסה של 2% מחר? האם באמת יש מי שיכול להבטיח שזה לא יקרה? כי אם יש חזאי כזה טוב אני מגרד לו מחר מיליון דולר כדי שיסחר בשבילי תמורת חצי מהרווחים. חוכמה בדיעבד היא תמיד צודקת ולנין חזה את מלחמת העולם הראשונה 20 שנה אחרי שהסתיימה. ואני בטוח שאחרי הרווח/הפסד יהיה ניתן לספק הסברים מצויינים למה זה קרה.
    מצטער לא יכול לחיות ככה, יש לי אישה ו-2 ילדות לפרנס+משכנתא. ושוקת רחוקה זו הדרך הכי בטוחה להרוויח באופן עקבי שאני מכיר, קצת פחות רווח מאסט' אחרות אבל באופן עקבי אם שומרים על הכללים (כמובן שגם כאן ניתן להפסיד סכומים ניכרים – למשל בבוקר אחרי תקיפה באיראן שאם ישראל תהיה מטומטמת מספיק לבצע גם מי שמרוחק 10% בפוט יחטוף חזק מאוד).
    3) למה נכנסתי לזה?
    לא יודע, במשך שנתיים שמרתי על כללי הברזל שלי, עמדתי איתן כצוק גיברלטר, וספרתי מזומנים בכיס כל חודש. לא יודע למה חרגתי. ברור שרציתי להרוויח, לא מכחיש שאני רוצה כסף והרבה ומהר – כמו כולם (ומי שטוען שלא משקר), גם ההצלחות המרובות של שחקן מרשימות ופיתו אותי, היה לי חדש חלש בשוקת עקב עומס בעבודה וסטיות נמוכות.... תירוצים הכל! פשוט נהגתי בטיפשות וחטפתי. זהו. יש אימרה שקובעת כי ניתן לישבור את הכללים ולהתחמק מעונש, אבל לבסוף הכללים ישברו אותך כי לא כיבדת אותם. אז לא עמדתי בכללים וחטפתי.
    אולי מעז יצא מתוק? אולי הייתי צריך לחטוף סטירה כי ההיבריס השתלט עלי לאחר שנתיים של מסחר מוצלח בשוקת.
    זהו. מחר חוזר למשרד.
    איציק.

Re: לילה לא שקט-הסוף.

הי איציק,
    אני שמחה מאוד בשבילך שזה נגמר. חשבתי עליך היום וקויתי בשבילך.
    לא מסכימה עם כל המסקנות שלך, אבל כנראה זה גם עניין מאוד סובייקטיבי.
    היית קיצוני מידי לטעמי. דווקא בגלל שאתה מכיר ויודע, הצעד האחרון שלך (50 סטים!) היה שגוי וזה כבר ברור.
    גם המסקנות שלך קיצוניות, מעין הכל או לא כלום. השוק לא הולך לפי רצוננו ואיננו יכולים לנהל אותו. ככה זה בחיים. קיימות אלטרנטיבות נוספות, למשל ללמוד לצעוד לבד בדרך הזו, בהדרגה ובזהירות, לבצע מספר קטן של סטים, לפזר וכן הלאה, וכמו שציינת גם בשוקת יכולים להיות אסונות.
    מה שהכי חשוב לטעמי, ובאמת צר לי על הקלישאה, זה לגדל את הילדים בנחת, להיות איתם כמה שיותר ולחיות את החיים, כי כסף, זה נחמד אבל רק אמצעי. כסף לא מבטיח בריאות, לא אהבה, ולא אושר (אפילו שאני ממש אבל ממש מאושרת בשופינג בחו"ל ) בקיצור - אם מתאים לך שקט ורוגע - לך על זה- אולי הפסדנו סוחר מעו"ף אבל בטוח שהרווחנו עו"ד מבטיח ואבא נהדר (לא בסדר הזה דווקא). אגב, אצלי היית מקבל חנינה רק פעם אחת.....

הצלחות
    R

ערב טוב איציק,

1. בוא נאמר שביחס לסיכון או לגובה ההפסד התיאורטי יצאת בזול, לא רק באופן יחסי אלא גם אבסולוטי, כי 9000 ש"ח אמנם לא הולכים ברגל אבל זה גם לא אסון או נזק שלא ניתן להשתקם אחריו.
    2. אחת מתוצאות הלואי של הפסד צורב, מספיק צורב כדי שיכאב אך לא טוטל לוסט שיוציא אותך מהמשחק, זו צריבה/שריטה פסיכולוגית שמקבל הסוחר. להערכתי הסובייקטיבית זוהי דווקא צריבה מהסוג שאמור לסייע לך בעתיד, צריבה אשר תגן עליך מפני הפסדים כבדים בהרבה, אליהם סביר שהיית נחשף שוב, בשלב כלשהו, כמו מרבית הסוחרים בתחום.
    3. אמנם איני יכול לדבר בשמך ולא הייתי "בתוך ראשך" באותו פרק זמן בו החלטת לחרוג ממנהגך וביצעת אסטרטגיה שאינך מורגל בה ובכמויות סיטונאיות, אולם כפי שאני משער פעלת כפי שפעלת עקב התלכדות בו זמנית של נסיבות מסויימות:
    א. שעמום מצטבר מאסטרטגיית שוקת רחבה
    ב. צפייה מהצד, לאורך שבועות וחודשים רבים, בשחקן המצליח להרוויח במרבית האסטרטגיות השבועיות, כשבעצם עם כל שבוע ואסטרטגיה נוספת שבה שחקן מצליח, משהו בלבך נחמץ, משהו שאומר "קיבינימט, למה לא עשיתי גם אני". אז בתחילה זהו קול חלוש ורפה, עוצמתו זניחה, והשליטה העצמית שלך מתגברת עליו ללא קושי. אולם בחלוף הזמן הקול הזה הולך ומתגבר עד שיום אחד בהיר ולח הוא כבר לא לוחש, אלא צועק אליך בקולי קולות (500 וואט RMS ו- 200 דציבלים) "נו כבר, יא חתיכת פדלאה פחדנית, עזוב אותך מהזחל"ם הזה שאתה עושה, ולך על הדבר האמיתי, 10% לשבוע - טבין וטקילין".
    ג. רצה המזל (אדון "מזל" לפעמים הוא מתוק אך לעיתים גם מריר) ובדיוק באותו יום קמת על צד ימין, הרגשת כי העולם מחייך אליך, קפה + מאפה סידרו לך את הבוקר, ולפני שג'ק הספיק לומר "רובינזון" מצאת את עצמך מול המסך ובאצבעות זריזות שיגרת בזה אחר זה סטים של אסטרטגיות.
    - בקיצור - גם בעלי נסיון + שליטה עצמית טובה לא תמיד יכולים לעמוד איתן מול התלכדות של מספר נסיבות, אשר כבודדות אינן נראות מסוכנות, אך השפעתן המיצרפית יכולה להסיט אותך בקלות מהפסים.
    אפשר לקרוא לזה "אי שפיות זמנית" או ביתר עדינות "חולשה רגעית", אך איך שלא נקרא לילד, זה בדיוק "הפושטק" שעלול להפיל אפילו את הסוחר המוצלח ביותר.

מאחל לך רק הצלחות מכאן ואילך, ומקווה שחברי האתר שטרם חוו זאת, יפנימו וימנעו מעצמם עוגמת נפש בעתיד.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הי איציק.

טוב שיצאת. הנזק הנפשי והגופני כתוצאה מהלחץ לא שווה את ההפסד. ועם כל הכבוד להפסד של 9000 ש"ח, זה ממש לא נורא. זה בהחלט משהו שאפשר להתגבר עליו. ומתאים כאן הפיתגם הידוע ש"מה שלא הורג מחשל".

אני מסכים איתך שהקידום ל 1150 היה מאד מפחיד. וכאן רואים את ההבדל הגדול בין מי שעושה פעמים בודדות למי שעושה 50 פעמים. על פעמים בודדות זה לא נורא בכלל. אפשר להסתכן גם אם אתה סטודנט עני.

בכל אופן, ברוך תהיה בחזרה לשרשורי השוקת הרחבה. אני לא רואה הרבה תחליפים לאסטרטגיה הזו. לא אוכף, לא האסטרטגיות השבועיות, ולא שום דבר.

איציק יקר
    זה בהחלט סביר לאדם עובד ובעל משפחה לנהל אסטרטגיות חודשיות.
    כאלו שיתנו בין 6 ל 10 אחוזים בחודש.
    אני בחודשיים האחרונים משתדל לנהל אוכף + מירווח עולה/יורד ללא צורך
    במעקב צמוד וכך יש לי פנאי רב לילדים בחופש ושקט נפשי.

תהנה
    Long

אהבתי מאוד ולטעמי את ההחלטה שלך .
    כן יש דברים יותר חשובים מכסף
    ושכסף לא יכסה אותם.
    משפחה בריאות ושקט נפשי.

לכל מי שמכיר מסחר יומי ותוך יומי .נתקל בלחץ של הפוזיציה עליך.
    אני למדתי עם הזמן לתת למחשבות ללכת למקום אחר .
    דברים נעימים שיעבירו את המחשבות
    זה לא הכי נקי .אבל זה עוזר.
    כסף הלך כסף יבואו.
    הרגעים הקטנים עם הילדה שגודלת לא יחזרו אם פיספת אותם.

שא ברכה והצלחה .הנאה ונחת ממשפחה.

נ.ב אם אתה יכול לגרד מיליון דולר.
    אז גרד רק חצי ותחיה בסבבה.
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים,,,

משתמש מכור
    שם פרטי
    גבעתיים, ישראל

היי איציק,

שתי שאלות:
    1. כמה אחוזים על התיק הכולל היית עושה בשוקת רחבה?
    2. עד כמה היית ישן בשקט? במיוחד בימים של תנועות קיצוניות.

הראל
    סביר להניח שאני צודק,
    אבל מאוד יכול להיות שלא...

איציק היקר,

רציתי להודות לך על דבריך. אני מזדהה עם כל מילה.
    גם אני סגרתי הפוזיציה שלי אתמול בהפסד ואפילו שהיום הייתי מרויח לא אכפת לי.
    כל כך טוב לשמוע מישהו במיוחד פה, שלא מדבר רק על אחוזי רווח.

ישראל

הי איציק,

מצטרף לברכות ולהחלטה האמיצה.
    לכל אחד יש את אזור הנוחות שלו (תרגום מאנגלית). אתה פשוט יצאת ממנו.
    כל עוד אתה נמצא באזור הנוחות ההחלטות שלך שקולות ונכונות יותר. כשאתה יוצא מאזור זה אתה לא מתפקד: לא ישן טוב, מתפלל לאלוהים שהמדד ינוע לכיוון מסוים, מבטיח לעצמך הבטחות במידה ותצא מהמצב,...

אזור הנוחות שונה מאדם לאדם. יש כאלה שיכולים להפסיד מאה אלף שקל ביום ולא להניד עפעף. לכל אחד יש סכום שהפחד להפסיד אותו מעביר אותו מחשיבה שקולה למחשבה אחרת.

צריך להכיר בקיומו וגודלו של סכום זה ופשוט לא להכנס לסיטואציות שיביאו אותך לצאת מאזור הנוחות שלך בפעם הבאה. למשל לדאוג שהבטחונות לא יחרגו מסכום זה.

לדעתי זאת הטעות היחידה שלך (חטא החזיר הגדול / תאווה). על הטעות השניה שלך עוד לא שילמת והיא הבטחון הרב שיש לך באסטרטגיה של שוקת רחבה אבל זה נושא אחר.

הצלחות,
    סביון.

היי איציק, מה שעשית נקרא סטופ-לוס. זה מקובל בקרב הרבה סוחרים אבל דווקא שחקן מתנגד לכך.
    לפי השיטה של שחקן כל אסטרטגיה צריך לתקן במידת האפשר או ללכת איתה לפקיעה. אז אם אתה עובד לפי השיטה של שחקן אולי היתה לך בעיית משמעת מבחינת עמידה בכללי המשחק שמקובלים באסטרטגיות. אבל כ"א אחראי לעצמו ואתה החלטת להפעיל סטופ. מי שלא הפעיל סטופ יצא בסוף מורווח. בהצלחה בהמשך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות