x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 21

נושא: לילה לא שקט-הסוף.

Re: לילה לא שקט-הסוף.

איציק ערב טוב.

עקבתי אחר כל מהלך הדרמה ולדעתי אף אסטרטגיה לא שווה את חוסר השקט הנפשי שהיא גורמת לו במיוחד לא לאדם עם משפחה וילדים.
    במצב כזה כולם סובלים וטוב שסגרת.

ממה שאני ראיתי אצלך במהלך השנה האחרונה היה כי נהגת בדרך אחת תחת משמעת ברזל, פעם אחת חרגת ממנה וזו היתה התוצאה.

למרות זאת , לדעתי האישית , שוקת רחוקה אינה הפתרון.

לדעתי הפתרון צריך להיות השאיפה לרווח שנותנת לך השוקת הרחוקה וניסיון לקחת מהשוק באמצעות ניהול אסטרטגיה קטנה הרבה יותר השואפת לאחוז רווח גבוה יותר עבור האותה האסטרטגיה ובסה"כ תתן את אותו הרווח כפי שהית מוציא מהשוק בניהול שוקת רחבה בניצול מאה אחוז בטחונות.

דהינו לתיק של 100K שני אחוז רווח שווה אלפיים ש"ח.

נהל אסטרטגיה של 20K השואפת לרווח של עשרה אחוז.

בכל מקרה אתה מסכן רק חמישית מההון שלך.

הכל הולך חלק לקחת את האלפיים ש"ח.

העסק מסתבך , יש לך עומק בטחונות "עצום" ביחס לאסטרטגיה שיאפשר לך לנהל את האסטרטגיה בחירום והיחלץ ממנה.

בהצלחה.

מצטרף לכל הכותבים (תרתי משמע) מעליי.

רק לחזק את מה שאמרת אני הייתי רוצה לתת מספר כללי אצבע לכל מי שבאמת אוהב את התחום ומעונין להשקיע בו:

ללמוד לא להפסיד או להפסיד מינימום הכרחי זה הכלל הכי חשוב במעוף, הרבה יותר מלהרוויח.

רוב הסוחרים הפשוטים פועלים הפוך, ומתישהוא חוטפים. ההבדל בין לחטוף במעוף ובין שוק ההון בכלל הוא עצום. במעוף - זה בלתי הפיך.

אף פעם אל תעשה דברים שאתה לא יודע את כל האפשרויות מכל הכיוונים.
    אתה חייב להיות מודע לכל צעד וצעד כולל כל האפשרויות הקיימות בכל צעד וצעד וזה הדבר היחיד שימנע ממך לא להפסיד או למזער נזק לכדי מינימום אפשרי, שגם הוא ידוע מראש בכל שלב.

לכל אסטרטגיה יש תחנות יציאה/שיפוץ וזה חשוב לדעת מהן מראש. אגב, זו בדיוק הסיבה שאני שונא אסטרטגיות הבנויות מראש על כיוון. זה חומר למחשבה בפני עצמו וכאן לא המקום להרחיב על כך.

לדעתי, כל סוחר מעוף חייב לדעת מראש את כל נקודות היציאה והשיפוץ ולא לחכות למשיח/שחקן מעוף שיבוא ויציל אותו בזמן אמת - זו שיטת עבודה לא נכונה מהיסוד.

כל משחק שהוא בהגדרתו משחק סכום אפס - כדי לשרוד בו צריך לראות לרחוק כמה שיותר, ואני לא מתכוון במאקרו של שוק ההון אלא באפשרויות האינסופיות של שימוש באופציות שהן בסך הכל פוליסות ביטוח. כאשר יש לך אין סוף אפשרויות ביטוח ואתה גם מוכר את הביטוח וגם קונה אותו - אז יש לך אין סוף אפשרויות של פעולה בכל מצב ומצב, וכל מה שצריך זה לצמצם את האפשרויות לתוך המשחק שאתה בחרת לשחק, וממילא צריך מראש לבחור את המשחק שהכי מתאים לך. ככל שאתה מסוגל לראות רחוק יותר, ובהתאם לתכנן צעדייך - סיכוייך להפסיד נמוכים משל אחרים, וכך אתה מבטיח הישרדות לאורך זמן.

מילה אחרונה - אם זה מנחם אותך אני מחקתי בתחילת דרכי סכומים גבוהים בהרבה ממה שאתה הפסדת החודש - כל זאת בתוך 2 חודשי מסחר ובכפולות של 2 בסך הכל בכל אסטרטגיה, שזה קרה אגב פעמיים בשל ביצוע אסטרטגיה של שחקן, ואני לא מאשים אף אחד אלא מציין עובדה פשוטה. אבל הלקח נלמד!

אני מקווה שלא ימחקו לי את שם המשתמש בגלל שאני כותב את האמת מבלי חו"ח להאשים אף אחד אלא בתור ביקורת בונה.

אני תקווה שאנשים יפנימו את הכללים הללו, כי הם נלמדו ונצרבו בבשר החי לאחר לא מעט עדירות בשדה. מתישהוא אחרי שעודרים ועודרים ועודרים מגלים שם משהו. כל אחד יגלה את מה שהוא צריך לגלות, אבל הגילוי שלו יהיה שלו באמת.

גם לי יש מה לומר בנושא

א.שחקן מנהל כמה איסטרטגיות במשך החודש
    הכמות תמיד תהיה זהה בכל איסטרטגיה
    כך שב 80-90% מהאיסטרטגיות יש רווח כלשהו
    שמקזז את ה 10%-20% המופסדים
    זאת אומרת שאם היית מבצע את אותם כפולות
    גם באיסטרטגיות הנוספות כולל זו של ה 22/8
    ולא מושקע עד צוואר באיסטרטגיה אחת
    היית שורד ויפה
    אני משתדל לבצע באופן עיקבי בכפולות של 3 עד 5 באותו החודש
    אבל תמיד באותם הכפולות
    אבל תמיד מחכה לשחקן,חזקה עליו שיתן גם סטופלוסט
    במידת הצורך ,ויהיו איסטרגיות גם כאלו
    בקיצור ולענין:
    עד ה25 לנובמבר המעברים בין איטליה לאוסטריה
    פתוחים ,אתה מוזמן להצטרף,לסימפלון,לגוטהרד,לב ננדינו
    הגרוסגלוקנר פתוח
    ובגרמיש תמיד אפשר למצוא עוגת קצפת עם קפה הפוך מהסרטים
    לפני או אחרי הזוגשפיצה
    הצלחות

קאריה, לשחקן בניהול אסטרטגית מעוף, אין סטופ לוס, בוודאי לא סטופ כמו במסחר רגיל במניות.

הסטופ של שחקן זה הפקיעה.

אבל, הניהול שלו דינמי ואם יכולת להיפוך מחשבה.

דרור.

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    איציק ערב טוב.

עקבתי אחר כל מהלך הדרמה ולדעתי אף אסטרטגיה לא שווה את חוסר השקט הנפשי שהיא גורמת לו במיוחד לא לאדם עם משפחה וילדים.
    במצב כזה כולם סובלים וטוב שסגרת.

ממה שאני ראיתי אצלך במהלך השנה האחרונה היה כי נהגת בדרך אחת תחת משמעת ברזל, פעם אחת חרגת ממנה וזו היתה התוצאה.

למרות זאת , לדעתי האישית , שוקת רחוקה אינה הפתרון.

לדעתי הפתרון צריך להיות השאיפה לרווח שנותנת לך השוקת הרחוקה וניסיון לקחת מהשוק באמצעות ניהול אסטרטגיה קטנה הרבה יותר השואפת לאחוז רווח גבוה יותר עבור האותה האסטרטגיה ובסה"כ תתן את אותו הרווח כפי שהית מוציא מהשוק בניהול שוקת רחבה בניצול מאה אחוז בטחונות.

דהינו לתיק של 100K שני אחוז רווח שווה אלפיים ש"ח.

נהל אסטרטגיה של 20K השואפת לרווח של עשרה אחוז.

בכל מקרה אתה מסכן רק חמישית מההון שלך.

הכל הולך חלק לקחת את האלפיים ש"ח.

העסק מסתבך , יש לך עומק בטחונות "עצום" ביחס לאסטרטגיה שיאפשר לך לנהל את האסטרטגיה בחירום והיחלץ ממנה.

בהצלחה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל תוחלת ההצלחה של האסטרטגיה שלך תהיה הרבה יותר נמוכה משל השוקת...

לעניין תוחלת האסטרטגיה.

בהגדרה , אסטרטגיה שמכוונת ל- 10 אחוז רווח סיכויי הצלחתה נמוכים הרבה יותר מאשר אסטרטגיה שמכוונת לשני אחוז רווח.

לעניין התוחלת בדיוק הפוך.

שוקת רחוקה: ברוב הפעמים תצליח ותאסוף את הרווח שלך. 2-5 אחוז.

בפעם האחת שלא תצליח, תמחק.

בדרך שלי אתה מעמיד בסיכון מתחילה כל פעם רק חמישית מהתיק.

פחות פעמים זה יצליח, במסגרת הבטחונות המוקצים מתחילה, ותמיד תעמוד בפנך הברירה , בהתחשב בנתונים, ובקרבה לפקיעה להשתמש בבטחונות המחומשים ששמרת בצד, אז כמובן אתה עשוי לסכן את כל התיק, אבל , יש סטופ שזה הפקיעה ויש מספיק בטחונות לבחור להחלץ לאחור ולהגן על הרווח או להחלץ ללא הפסד, או לחתוך הפסד.

לגבי מחיקה בשוקת - SUN - לצערי אני לא מסכים.
    כולנו מסכימים שהכלל הראשון בהצלחה בכל אסטרטגיה הוא משמעת עצמית ויכולת לסגור בהפסד המינימלי.
    סוד ההצלחה בשוקת הוא בדיוק זה. כל אחד מאמץ לעצמו את הכללים עם הזמן - אבל סוד ההצלחה הוא המשמעת העצמית ועמידה בכללים שקבעת לעצמך. אם אתה לא יכול - שום אסטרטגיה היא לא בשבילך ובטח לא במכירת אופציות.
    גם שוקת היא לא "שגר ושכח". מנהלים אותה. הדוגמא הבסיסית לכללים ניתנו ע"י שחקן בעבר:
    - האופציה הכתובה הכפילה את ערכה? לסגור ולהרחיק!
    - הגעת ליעד הרווח שלך? לא מקדמים יותר - לא משנה כמה זה נראה מפתה ורחוק!
    הכללים הבסיסיים מאד הללו בעצם מבטיחים שלא תימחק. במקרה הגרוע אתה מפסיד סכום השקול לרווח של חודש-חדשיים.
    בברכה,
    שוקי

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99

......

בפעם האחת שלא תצליח, תמחק.
    למה אתה אומר את זה?
    למה שוקת רחבה שלא מצליחה זה בהכרח מחיקה?
    הרי אפשר לברוח. אפשר לחתוך הפסד.

(ועזוב אותי כרגע מתקיפה באיראן. לך תעשה שוקת רחבה בצרפת למשל).

חוץ מזה, משהו שאני ממליץ לכולם:
    כל חודש כשיש לי רווח, אני לוקח אותו הצידה.
    זאת אומרת שב 10 חודשים מוצלחים, לקחתי הצידה חצי מהקרן.

ועד שכתבתי את זה, אני רואה ש SB הקדים אותי וכתב בערך את אותו הדבר.

גם לי יש חשש והרהורים על השוקת הרחבה.
    צריך להיות עם האצבע על הדופק לראות שלא מסתכנים יותר מידי.

ראו בשרשור השוקת שאחד החברים גם את 1180 לא הרחיק, אני מזכיר הגענו סמוך מאוד (1164).
    אמנם הגיע ל-8% אבל זה לא פשוט להזיז רגל אחורה כאשר חודשים רצופים נגרם הפסד מהזזת הרגל.

אך המחשבה, כך נראה לי כרגע, שמניעת ההפסד קודמת להגדלת רווח, חייבת לעמוד במוקד שוקת רחבה בגלל החשש של מחיקה, ויחד עם זאת משמעת ברזל על פי כללים ברורים מראש, תתן את התשובה.

אני ממשיך עם שוקתות בינתיים , כמובן שרק על חלק מהסכום.

חברי השוקת הרחבה,

לא היתה כוונה "להרגיז" את מבצעי השוקת הרחוקה, לדעתי זו אסטרטגיה חיונית שחייבים לשלוט בה.

לדעתי, ונראה לי שאני מקל , בתשעים ותשע פעמים מתוך מאה, השוקת הרחוקה תרויח, או לא תפסיד, או תצא בהפסד קטן ולמען האמת ברוב הפעמים תרוויח.

פעם אחת היא תפסיד, כשאני מתכוון תפסיד אני מתכוון תמחק.

וזאת בדיוק הפעם , שתהיה תקיפה באיראן, רעידת אדמה בתל אביב, או כל פורענות אחרת.

כאשר אתה פתוח בערמה ענקית בקצוות, מתחילת חודש, על כל הבטחונות, כי זה בעצם התנאי הבסיסי לאסטרטגיה, עשויה להגיע הפעם האחת הקטלנית שתמחק את התיק.

למצב הזה אין פתרון, זו המגרעת הבסיסית של האסטרטגיה הזאת.

בפועל וניתן לעקוב אחר ביצועי האנשים , המבצעים בעצמם פותרים זאת באנטואציה אישית, באי ניצול מלא של בטחונות, בפתיחה מודרגת לפי כיוון , בפתיחה מודרגת לאורך החודש על פי זמן וכו'.

אגב, זה אסטרטגיה מצויינת למי שמתחיל ללמוד את נושא האופציות ובתנאי שעומד בקפדנות בכללים.

ולדעתי זו אסטרטגיה מצויינת לזהירים שרוצים לבצע מינימום תיקונים, אם יפתחו אותה בדירוג על פי זמן, כי אז מצמצמים את הסיכון והחשיפה.

דהינו בכל יום ה' מפקיעה עד פקיעה לפתוח 25 אחוז מבטחונות, כך מצמצמים את גורם אי הודאות על פי הזמן ומצמצמים את החשיפה.

צריך לזכור כי כל פעולה שמסכנת את כל התיק היא בהגדרה עשויה להיות פאטלית וללא קשר לתמחור הסיכון אם הוא נכון או לא נכון מעצם ההגדרה תהיה איזה שהיא קונסטלציה שעשויה למחוק את התיק.

המטרות שלי:

1: קודם כל להשאר במשחק כמה שיותר זמן.

2: לא להפסיד.

3: להרויח.

אבל צריך לזכור כי בסופו של דבר בלי סיכון אין רווח.

בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות