שלום אלון,
האם יש הזדמנות באגח של פטרו גרופ?
הוא בינתיים משלם רגיל?
יש לחברה הון עצמי גבוה אבל בכל זאת דובר שם על העמדה
לפרעון מיידי.
שלום אלון,
האם יש הזדמנות באגח של פטרו גרופ?
הוא בינתיים משלם רגיל?
יש לחברה הון עצמי גבוה אבל בכל זאת דובר שם על העמדה
לפרעון מיידי.
איפה היית לפני חודש? כבר מאז אמרתי כי הפוטנציאל בכניסה לפטרו גרופ עד למועד התשלום עולה על הסיכון הגלום בכך...
ראה -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9918
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
באמת חבל, לא רציתי להתפרש על יותר מדי
ניירות וגם פחדתי מהמשך ירידות.
כרגע אבוד..
מה ההערכה שלך לגבי יחס הסיכוי סיכון במחיר הנוכחי?
כמו שאמרתי אז, אני מאמין כי התשלום הקרוב ישולם, אך כעת כבר לא נותר הרבה מרווח לעשיית רווח הוני.
אני מניח שמי שיכנס צפוי לעשות 7-15% ממחיר נוכחי (הגיוני שיותר קרוב לגבול התחתון), אך כעת כבר הסיכון לסיכוי נמצא במצב יחסית מאוזן.
כלומר סבירות הרווח לעומת סבירות ההפסד כעת למשקיע פחות או יותר שווים (אולי אם עדיפות קלה לרווח). אם הסוחר אינו פעיל בשעות המסחר ואינו יכול להעביר פקודות, יש בכך חיסרון גדול אף יותר...
האם הייתי נכנס לנייר כעת? עדיין בטווח הארוך ההפסד המקסימלי הפוטנציאלי נמוך (בגלל הנתונים הפיננסיים), אך מי רוצה לראות את הנייר שלו נחתך בחצי רק בשביל להחזיק אותו כמה שנים ולקבל את הכסף חזרה (או את רובו - מקרה אף גרוע יותר).
האם אני הייתי נכנס לנייר היום, כנראה שלא, אך אני נכנס רק להשקעות בתשואות גבוהות. תשואה של 10% פשוט אינה מושכת אותי ואני מעדיף להשאיר את הכסף נזיל - לא כולם פועלים, או צריכים לפעול, כמוני...
בהחלט יש פה פוטנציאל אם סיכון נמוך, אך במידה וסיכון זה יתממש ההפסד גדול ביחס לרווח.
כעת רק נותר לך להחליט האם אתה מוכן לקחת את אותו סיכון קטן.
כמו כן ממליץ לקרוא את מה שכתבתי בקישור למעלה, עדיין רלוונטי!
אלון פיאדה
תודה אלון,
לגבי הערכת הסיכוי, האם הכוונה למכירה באקס או לפני?
לגבי הסיכון, לאיזה תרחיש של סיכון אתה מתכוון, לבקשת הסדר
לפני יום הקום?
לגבי מועד המכירה, תלוי במחיר השוק ובפוטנציאל הרווח מהמשך ההחזקה. כמו כן אם עולה מעבר לגבול השווי מומלץ למכור.
לגבי שאלתך השנייה - כן, הודעה שלילית של יציאה להסדר או בקשת דחייה הם סיכונים סבירים בנייר מסוג זה...
אלון פיאדה
תודה אלון,
בקשר למה שהערכת על סיכון סיכוי ששווים במחיר הזה,
אם תהיה בקשת הסדר או דחייה, האם המחיר
לא יצנח אל מתחת ל-50 שזה הרבה יותר
מ-15% נפילה או שהכוונה ללברוח ממנו לפני שיגיע ל-50
או שאתה לא מעריך שיפול כל כך נמוך ל-50 בתרחיש הסדר\דחיה.
במידה ואכן תיהיה הודעה מסוג זה סביר להניח כי המחיר יצנח ביותר מ- 15%, אך מי שעוקב וזמין במהלך המסחר יוכל ככל הנראה לתפוס את זה אף מוקדם יותר...
אלון פיאדה
הי אלון,
ביום חמישי ה-2/9/10, האג"ח עמד על שער 84.6 והיום עולה כ-1.5% לשער 86. האג"ח משלם ריבית וקרן, יום האקס 20/9/10, בדקתי פוטנציאל רווח הון: כ-7.5% ותשואה 15%.
האם לדעתך החברה תשלם פירעון יחסי זה? והאם לדעתך שווה להיכנס לאג"ח לתקופה הקצרה של חודש זה?
אודה לחוות דעתך
ותשובתך בנושא,
עמית![]()
לאחר כל מה שנכתב כאן ובהפניות - אני יכול לסכם כי בעוד אני מאמין כי התשלום הנוכחי יבוצע בסבירות גבוהה, כניסה כעת ויציאה לפני תשלום ככול הנראה תניב רווח.
במקביל כפי שציינתי, עבור תשואה של פחות מ-5% על ההשקעה (עבור יציאה בתחילת מסחר ביום האקס, כך בחשבון כי סביר שמחיר השוק יפתח בירידה ולכן חלק מהפוטנציאל לא ימומש באופן מלא) לא בטוח שזה שווה מול אופציות אחרות וסיכון של הודעה שלילית, במיוחד אם לא עושים מהלכים כאילו באופן עקבי ומחושב.
כלומר - אם מחליטים לעשות זאת, יש לעשות זאת מול חלק מהתיק ובמספר אפיקים דומים. יש לצפות כי באחוז מסויים של המקרים יהיה כשל ויש להכונן להשקעה ארוכת טווח (עבור תיקון חזרה).
אני מדגיש כי הנתונים הפיננסיים של החברה (למרות שאינם מיטביים) הם טובים. לבעלי המניות יש מה להפסיד ולכן השקעה זו תניב רווח (גם אם קטן) בסבירות גבוהה.
אלון פיאדה