x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: זכרונות משנת 1993

זכרונות משנת 1993

שלום לכל החברים.
    שמי דוד רציתי להעלות מהעבר זכרונות בהקשר לחידוש השיחות עם הפלשתינים.
    למי שלא מודע לכך אזי שוק המעוף החל לפעול בארץ באוגוסט 1993.
    מאד קסם לי לכתוב אופציות לקבל תמורתן כסף עם אפשרות (או אשליה)שלא יהיה
    צורך להחזירו.
    המעשה היה כך :מדד המעוף עמד באיזור 190 נקודות ואני כתבתי 10 אוכפים
    בתמורה של 600 שקלים לאוכף.
    אולם לדאבוני שבוע לאחר מכן פרץ לתודעת הציבור הסכם אוסלו הידוע
    וכמובן מדד המעוף זינק ב20% ויותר ל240 נקודות תוך 5 ימים וכמובן שלמתי 5000 שקל לכל אוכף.
    השבר היה גדול למדתי בדרך הקשה שאין ארוחות חינם.
    האם התסריט מהעבר יחזור על עצמו במידה והשיחות יצליחו ימים יגידו.

Re: זכרונות משנת 1993

אל תדאג, אין חשש ששיחות שלום יובילו להסדר, בעתיד הנראה לעיין.

מה גם שנראה לי שהבורסה פיתחה יופי של אדישות מאז ועד היום.
    וגם אני לא מאמין שהשיחות יובילו לאנשהו. סתם שירת ברבור של אובמה (לדעתי).

התפקחנו קצת מאז 1993.

כולם יודעים שהשיחות עכשיו זו בדיחה.
    כל מי שהולך לשיחות הולך כמי שכפאו שד.
    היחידים שלא מבינים מה שהולך במזרח התיכון זה אובמה ושלל יועציו.

הסיכוי שהשיחות האלו ישפיעו על הבורסה, לחיוב או לשלילה, שקולים לסיכויים שמחר אני אשקיע בבורסה האיראנית.

לא יודע אם שיחות שלום (אם וכאשר יגיעו) יקפיצו את הבורסה חזק או לו אבל הרעיון הוא נכון. כל יום יכול לקרות ארוע זה או אחר, ולא בהכרח כלכלי, שיזעזע את השוק חזק ואז כל כותבי השוקת יהיו בבעיה חמורה.
    סטטיסטקה מעניינת שעשיתי לפני כשבוע:
    מה 01.01.2000 ההסתברות לקבל יום שבו התנודה היא גדולה מ-2.5% בערך מחלט (יום שהמדד יורד יותר מ 2.5% או עולה יותר מ 2.5%) הוא 1/15. ז"א בממוצע פעמיים בחודש יש יום שבו התנודה התוך יומית של המדד היא כזאת שיוצרת נזק לא קטן לבעלי השוקת.

קחו לתשומת לבכם.

מנהל תיקים.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.
    בכל מקרה עדיף ניהול על ייעוץ...

ציטוט פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
    לא יודע אם שיחות שלום (אם וכאשר יגיעו) יקפיצו את הבורסה חזק או לו אבל הרעיון הוא נכון. כל יום יכול לקרות ארוע זה או אחר, ולא בהכרח כלכלי, שיזעזע את השוק חזק ואז כל כותבי השוקת יהיו בבעיה חמורה.
    סטטיסטקה מעניינת שעשיתי לפני כשבוע:
    מה 01.01.2000 ההסתברות לקבל יום שבו התנודה היא גדולה מ-2.5% בערך מחלט (יום שהמדד יורד יותר מ 2.5% או עולה יותר מ 2.5%) הוא 1/15. ז"א בממוצע פעמיים בחודש יש יום שבו התנודה התוך יומית של המדד היא כזאת שיוצרת נזק לא קטן לבעלי השוקת.

קחו לתשומת לבכם.

מנהל תיקים.
    אתה צודק, אבל...........

קודם כל זה מזכיר לי בדיחה (עם זקן מסויים), על המורה ששואלת את הילדים בכיתה, מה זה ממוצע. ואחד הילדים אומר לה שממוצע זה המקום ששם תרנגולות מטילות ביצים. "איך זה" מתפלאת המורה. "פשוט מאד" אומר הילד. "כתוב שתרנגולת מטילה כל שבוע 5 ביצים בממוצע".

סטטיסטיקה זה דבר מטעה מאד. כאשר אתה ממצע ואומר שיש קפיצות כאלו פעמיים בחודש, הרי שאתה ממצע תקופות תזזיתיות, עם סטיית תקן של 60, ותקופות שקטות עם סטיית תקן של 13. קפיצה יומית של 2.5% לא באה Out of the blue (למעט פריצת מלחמה או דומה, וגם זה לא קרה בלי סימנים מוקדמים בעשור האחרון).

ועדיין, למי שרוצה בריאות ואריכות ימים לו ולכספו, אכן כדאי להקפיד לשמור על גבולות בטוחים בשוקת רחבה. אין הרבה מעבר לזה.

ויש, להוסיף, כי זו סטטיסטיקה מעודדת כיוון שהשוקת הרחוקה, מדברת על כתיבה למעלה מעשרה אחוז מהסטרייק, לכן בממוצע יש הרבה זמן להערך לכך. פרט לפעם היחידה שאין והתיק עשוי להמחק

ואם על ממוצעים אז עוד בטוי מאולם הרפואה כאשר אחיות אומרות שממוצע של מדידת החום אצל חולי המחלקה הוא 36.6
    2.5% פעמיים בחודש בממוצע ייתנו מדד שלא זז. מה שכן, כמו שנאמר (ודרך אגב לארוע קצון בהחלט יכול להיות שלא יהיה שום סימן מקדים)הדרך היחידה להיות מוכן זה לשמור מרחק. כן, כמו בנהיגה.

אני בכל זאת הייתי נזהר.

הפעם הבאה שתהיינה ירידות מחץ זה יהיה הרבה יותר גרוע מ- 5% ליום, כפי שהיה בתקופת המשבר האחרון. גם אז היו ירידות של 5-6% ליום.

הפעם הבאה תהיה מלווה בירידות של 8% ליום.

עובדה אחת אני אזכיר לכולכם. אתם ודאי זוכרים ארוע מלפני מספר חודשים בו נפתחה הבורסה בארה"ב עם 10% ירידה (לפחות על המסכים), ואז טענו שזו היתה טעות. ובכן, אם זו לא היתה טעות, זה היה סוג של ניסוי, ואם מישהו חושב שכאשר יגיע הרגע מי שצריך להרוויח הרבה מירידות לא יזיז את השוק ב- 8 % ליום, שיחשוב פעמיים.

כאשר ירצו למנוע מצב של שיפוץ הם ימנעו ולא צריך הרבה בשביל זה, מספיק לשפוך למדורה את השמן הראשון - וזה יבוא מאליו.

ועוד דבר, לא ממליץ לאף אחד לכתוב שוקתות על בסיס קבוע כאסטרטגיה חודשית, אלא אם כן הוא רוצה מתישהוא להימחק או למחוק את כל הרווחים בחודש אחד. למה? כאשר יגיע היום שבו השוק יפול 5% כבר כותב השוקת נמצא בבעיה. האם לחתוך הפסד או לא? אם הוא חותך הפסד זה אומר שההפסד הושלם וזה יהיה מאד כואב, לכן ברגע האמת מה שקורה לסוחר שוקתות זה שהוא מסרב לחתוך ולמעשה הוא מאמין כי השוק יחזור אחורה, ולכן למה להפסיד? ואז באה הירידה הנוספת. עכשיו, אם תשאלו כותבי שוקתות מנוסים הם יגידו לכם שבזמן אמת כל ההכנות הנפשיות שהם עשו לעצמם לא עוזרות. לכולם ידוע, שכאשר יש ירידה של 5% ביום, רוב הסוחרים מאמינים כי השוק יעלה למחרת לפחות ב- 50% מהירידה, ולכן נוצר כאן מצב פסיכולוגי מאד קשה לשם קבלת החלטה. סטטיסטית, הרבה פעמים כאשר השוק ירד במכה הוא גם החזיר אותו יום למחרת או יומיים לאחר מכן, זה נקרא ארוע איזמל. לכן, לחתוך הפסד ולמחוק מספר חודשים של רווח או לחכות עוד יום ולגלות שהמדד יתהפך הופכת להיות סוגיה מאד לא קלה למימוש בזמן אמת, קל וחומר כאש זה קורה למי שכתב חשוף (בעיקר אלה שכותבים רחוק מאד בתחילת החודש) שפתאום ירידה כזאת גורמת להפסד רצח.

אני הייתי נזהר במיוחד בתקופה הנוכחית - ודי לחכימא ברמיזא.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות