x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 13 מתוך 13

נושא: דוגמה לחישוב רווח הוני מפדיון חלקי - אולימפיה אג"ח ג'

Re: דוגמה לחישוב רווח הוני מפדיון חלקי - אולימפיה אג"ח ג'

כפי שכתב אליעזר בן יהודה כיום הפחתת השער ביום האקס נעשית במלוא גובה הקופון, כלומר בגובה הקופון ברוטו (ללא קשר למס). בעבר אכן ההפחתה הייתה בגובה הקופון נטו, ולכן המקדם (t-1) בנוסחה שמצוטטת מהספר, מה שאומר שהספר נכתב לפני כמה שנים ולכן לא מעודכן לנעשה היום. הדבר יצר בעיות ועיוותים בעיקר בין משקיעים "ברוטואיסטים" (כגון מוסדיים) למשקיעים "נטואיסטים" (אנשים פרטיים), אך כאמור השיטה שונתה ועברו להפחתה ברוטו.

ציטוט פורסם במקור על ידי erezk
    אני ממש לא מומחה בנושא , אבל פתחתי את ספר האג"ח של ד"ר אדם רויטר (מהדורה שלישית) בעמוד 79 בנושא שער האג"ח לאחר הריבית (אקס ריבית)

שער האג"ח נקבע לפי החישוב הבא -
    Pex = P - (C(1-t) x M1/M0) * 100

t - שיעור המס על הריבית בהתאם לסוג האיגרת
    M1 - מדד ידוע
    M0 - מדד בסיס
    C - ריבית באחוזים שמניבה האג"ח
    P - מחיר האג"ח
    Pex - שער האג"ח אקס ריבית

מקווה שזה עוזר במשהוא

אכן, מצטער מודה בטעות. החישוב כנראה הושרש כה חזק בדרכי פעולתי ואי השימוש בנושא זה (ראה נקודה שנייה) ככול הנראה השפיעו על כך שלא הייתי מודע לשינוי שנערך בחישוב הבורסאי.

בעיון בתקנון הבורסה אכן מופיע כי התיקון יהיה בערך הברוטו של הקופון וכפי שראינו בתיקון הטכני שכאן - כך אכן קורה.

אך שני דברים עיקריים שחשוב לזכור:

(1) בעוד יש לכך השפעה היא שולית על החישוב הכללי ולכן לא צריכה להשפיעה על ההחלטה הסופית (זניחה).

(2) בכל מקרה, כפי שנכתב גם במקור, בתשלום הריבית בלבדהמשקיע אינו יכול לייצר רווח הון מההשקעה - ולכן היא אינה מומלצת מלחתחילה (שכן היא חסרת משמעות). ניתן לייחס דבר זה לכך שה"טעות" לא התגלתה קודם.

לגבי התגובה של אליעזר, כמו שאמרתי לך גם אז אתה מוזמן לתקן תמיד, אך יש צורה ודרך להגיד את הדברים. כמו כן אם בתשובתך / בתיקון שלך נופלת טעות - זה כבר לא מקובל (במיוחד בגלל שאתה בדרך כלל מתנצח עם הכותב המקורי [בין אם זה אני ובין אם לא, אני לא רואה זאת בעיין יפה, ואני נאלץ לתקן]).

גם הפעם (כמו שקורה לרוב) יש לי שני השגות מדבריך (אל תאשים את הכותב, פשוט תלמד לדייק):

האחת על שימוש לא מדוייק במה שאמרתי והצגת הדברים כך בצורה שיקרית.

הדבר השני הוא בכך שאפילו ההסבר שנתת אינו קביל ולכן מטעה (שוב) מעבר לכך ששוב אתה מנסה להתנצח איתי בדברים.

אז כך -

דבר ראשון חבל שאתה לא מציין את ההבדל שאמרתי בדברי בין התיקון הטכני במחיר השוק לתיקון הטכני במחיר הפארי, לחלופין יכול להיות שאתה לא מבדיל בין השניים, אך סביר יותר כי הדבר נעשה או מחוסר צומת לב(גרוע) או בכוונה תחילה (גרוע אף יותר).

בדברי אמרתי כי התיקון הטכני במחיר הפארי הוא בערך התשלום (כפי שהיה תמיד) - לכן גם ההסבר שאתה מספק אינו כביל שכן אתה מתייחס למחיר הפארי ולצמיחת החוב - מה שבכל מקרה לא היה קיים אף פעם - שימוש במילים כמו שטות מוחלטת זה מה שמעודד אותי לכתוב את הדברים.

מהצד השני השאלה נשאלה על מחיר השוק ולא מחיר הפארי (שוב אנו חוזרים לכך שלא התייחסת להבדל בניהם) - ואכן בעבר כך היה מחושב התיקון, ואני בניגוד לשתיקותך בעבר על טעויות קריטיות - מודה על הטעות שבחוסר עדכון בדבר שולי שאין לו משמעות אמיתית על שורת הרווח הסופי.

אכן התיקון הטכני במחיר השוק שונה וכעת הוא ללא התייחסות המס.

ההסבר האמיתי לצורך בשינוי הוא לא כפי שהסברת על ניפוח החוב (שכן זה לא היה קיים מלחתחילה) אלא ברצון של הבורסה לשמור על תשואה רשומה אחידה בתשלום ריבית בלבד.

כלומר התשואה ביום הקום והתשואה ביום האקס אינם שונים בעקבות התשלום (כפי שהיה בעבר).

לגבי הערתך על פרק הזמן לתשובה. לאחר ההשתלחות שלך חשבתי לא להגיב, אך בגלל שהנושא ממשיך למשוך עניין הציין רק זאת - כאשר אני מוצא טעות אני בודק את כל הכיוונים ומבקש לאשר את שאני מוצא ע"י מי שמוסמך לתת תשובה.

כפי שאמרתי בעבר, אני עדיין אדם, ואנשים טועים. אך אני תמיד מנסה ללמוד - ולקבל תשובה ממוסד מוסמך בנושא כולשהו לוקח זמן - אין מה לעשות בנוגע לכך.

מקווה כי בעתיד לא תחשוש להעלות תיקונים, אם היית מעלה זאת בצאט עצמו היה הדבר טוב והיה ניתן לצאת לבדיקה או אף לתקןזאת מיידי, אך אם בחרת לא לעשות זאת על תיהיה דרמטי כל כך ותזכור - עדיף לענות בענווה מאשר לשחרר את הכלבים
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

קודם כל , תודה רבה לכל המשתתפים בנושא על התשובות ,
    במיוחד לאלון על כל תשומת הלב הרבה והתשובות המעמיקות.
    דבר שני , נחתם הסכם להבטחת התשלום של אולימפיה ג' (הקרוב)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות