א. לחברה יש נכסים ואפילו טובים - לקוחות (ציבוריים-ממשלתיים )חייבים!!!! כך שלדעתי אין מצב של אבדן מלא של ההשקעה!!
ב.מדוע יהיה שוויון מלא בהסדר בין האגחים למרות ההבדל בפארי ובמחמ?? האם בהסדר אפריקה היה שוויון מלא ??
א. לחברה יש נכסים ואפילו טובים - לקוחות (ציבוריים-ממשלתיים )חייבים!!!! כך שלדעתי אין מצב של אבדן מלא של ההשקעה!!
ב.מדוע יהיה שוויון מלא בהסדר בין האגחים למרות ההבדל בפארי ובמחמ?? האם בהסדר אפריקה היה שוויון מלא ??
חובות לקוחות ציבוריים תלויים בביצוע (סיום הפרויקט), אם החברה לא תוכל לבצע, החובות לא יסופקו... לא רק זה אלא גם הנכסים הממשיים של החברה, הבטחונות עבור אותם פרויקטים - יחולטו עבור הלקוחות...
מעבר לכך יכול להיות מצב שבו חובות מועדפים מקבלים את שלהם ולמחזיקי האג"ח, שנמצאים בתחתית שרשרת המזון (למעט בעלי המניות), לא ישאר - אני לא חושב שזה יקרה, אבל קיים סיכוי לכך...
נכון, לא בהכרח יהיה שיוויון מלא, אך לפני שידוע משהו יש לקחת את המקרה שיניב את התוצאה הגרוע ביותר, מה גם שמקרה זה הוא הסביר ביותר והיסטורית ניתן לראות כי אכן כך הדבר.
מעבר לכך השונות בין הניירות (א' ו- ב') אינה גדולה כל כך. גם במקרה של אפריקה, למעט הסדרות הקצרות כלל הסדרות קיבלו יחס דומה. פרעון של 5 שנים ושל 13 שנה במסגרת ההסדר קיבלו אותו דבר, מי שהיה שונה זה מי שהיה צריך להיפדות בתשלום מלא או במחצית ועוד מחצית שנה לאחר מכן.
במקרה זה האגחים הם ל- 3 ו-5 שנים בהתאמה. לכן סביר להניח כי יקבלו את אותו הדבר. וגם אם התוצאה הסופית תיהיה שונה, אתה תראה כי השוק יוביל את הניירות לערכים דומים (אפרש קטן) ורק לאחר מכן, אם בכלל, כאשר תיתקבל הצאה מסודרת יותר, יהיו מחירים שונים.
כמו כן תראה רמז לדבר גם במסמך שהוציא החברה...
דרך אגב - אני לא טוען כי יגמר רע. להפך עכשיו יותר מעניין מקודם. כפי שאמרתי כבר בעבר - תהליך הסדר היה הכרחי בחברה, ולכן היה די צפוי (גם אם היה סבירות לתשלום נוכחי ויציאה להסדר רק מאוחר יותר).
כאשר הרוחות ירגעו ויהיה יותר מידע, סביר כי כניסה לנייר תיהיה כדאית!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון, מה דעתך על האמירה של הבעלים
שמדובר בחברה בריאה שנקלעה לבעיית
עיתוי תזרימי ותמשיך לתפקד כרגיל.
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 42,00.html
לחברה יש נסיון ויכולת מוכחים והיא מהמובילות בענף,
ונראה שאירועים שוליים יחסית תפסו את מרכז הבמה
אבל אין לי נסיון מספיק להעריך את חשיבותם.
על פניו נראה כמו הזדמנות מעניינת להמרת מניות שמציעים בהסדר
או שזה סיכון גדול מדי לדעתך?
איזק, שים לב למה שאתה כותב: "על פניו נראה כמו הזדמנות מעניינת להמרת מניות שמציעים בהסדר או שזה סיכון גדול מדי לדעתך?"
האג"ח נסחר ב- 45אג.
אם האג"ח ישולם מי שקונה את האג"ח יעשה לפחות פי 2.5.
בשביל מה אתה צריך מניות? אג"ח זה חוזה, מניות זה אולי.
בפירוק \ כנוס בעלי המניות יקבלו פירורים.
נקודה נוספת, על פי הכתבה, בעלי המניות משכו 33 מליון ש"ח כדוידנד, בשנת 2008 כשלכולם היה כבר ברור שמשהו הולך לקרות החברה משכה דוידנד של 20.5 מליון.
ארקו, על פי הסכמה עתיד לקבל שעבוד על נכסים בחו"ל, 8% צמוד וחלק ברווח מפרויקטים.
למחזיקים באג"ח בעלי השליטה מציעים אג"ח להמרה צמוד 3%.
שילכו לבנקים ויקחו אשראי לחברה כזו בכזה סכון ובכזו ריבית.
אני לא הייתי נכנס לשותפות אלא הרבה לאחר שהגלים ירגעו, האג"ח יסחר בפארי ולחברה לא תהיה בעיה תזרימית. ואם יהיה מי שיקדים אותך? שיהיה לו לבריאות, הסכון גם הוא עליו.
jsphs7 שלום,
אשמח לשמוע את דעתך באשר לאלו המחזיקים כבר באגח של מלרג.במקרה הפרטי שלי אגח ב.
מה היה הדבר הנכון לעשותו ,לטעמך,כעת משכבר ניזוקנו והמשבר הגיע?
אודה לך אם תשתף בנקודת מבטך.
לא הייתי אומר שוליים...
מרבית הפרויקטים בעבר הקרוב היו עבור מע"צ והחברה הסתכסכה עם מע"צ - כך שאני מאין כי כן יש סיכון ממשי בטווח הארוך.
בטווח הקצר האג"ח יכול להוכיח את עצמו (אם במסגרת הסדר) , אך תנודתיות וירידות עדיין יכולות להיות חלק מהשגרה היומית בנייר.
לטווח הארוך כפי שכבר נכתב, נכון שמניות תמיד יכולות לעשות יותר, אך באיזה סיכון?
בעוד האג"ח נחתך איפה היו המניות לפני שנתיים? (רמז - ירידה של יותר מ- 90%). במקר הש לפירוק בעלי המניות לא יקבלו אפילו פירורים שכן הם מקבלים רק עודף לאחר סילוק כל החוב - וזה כנראה לא יקרה תרחיש הגרוע...
אני הייתי נצמד לאג"ח (אך זה אני) - תמיד עדיף סיכון נמוך ותשואה כולשהי - מהרפתקאה שתוצאותיה לא ידועות (למרות שיכולות להיות גם חיוביות).
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
ארקו מספקת מנת חמצן למלרג: תלווה לחברה 10 מיליון שקל
http://www.globes.co.il/news/article.as ... echMusafHP
להלן תשובתי לשם במה.
ראשית, אני מתנצל על המענה המאוחר, לא הייתי ליד אינטרנט כמה ימים.
לדעתי, המחיר מגלם את הסכון.
משהו מאוד "מסריח" בהתנהלות (לכאורה), החברה משעבדת נכס בקנדה, משלת ריבית גבוה, חולקת בנכס ורווחיו בתמורה למימון קצר - בעיני, הדבר לא סביר, יש לי יותר מתחושה שבעלי השליטה ומקורביהם עשו יד אחת עם ארקו על מנת לאפשר לכאורה בעתיד "להבריח נכסים".
שורש הבעיה לדעתי, נעוץ ב- 30 מליון הש"ח שנמשכו כדוידנד על ידי בעלי המניות בשנים 2006-2008, קל וחומר במשיכת ענק של 20.5 מליון לאחר שלכולם היה ברור בשנת 2008 שמשהו הולך לקרות.
אני הייתי מצפה, שמר הירשברג ומקורביו ישימו כמה מליונים כהלוואת בעלים נחותה על מנת לא להגיע למצב של צקים חוזרים. במקום זאת, החברה מבצעת מה שלדעתי נראה כמו "טריקים ושטיקים". החברה ביקשה לצמצם בהצעת ההסדר את הריבית על האג"ח ל-3% ובו זמנית העסק עם ארקו, הענקת ריבית גבוה, בטחונות, התניות השליטה בחברה, שתוף ברווחים,.....
להבנתי, המחזיקים חייבים להחזיק את החברה כעסק חי בדגש על הפרויקטים המתנהלים אבל לבדוק דרך להדיח את הההנהלה הקיימת (זו דעתע בתור אחד שמלרג חייבת לו סכום ניכר).
לגבי מחיר, במחיר הנוכחי לא הייתי מוכר.
jsphs7 תודה רבה לך על ההתייחסות המפורטת,
בינתיים אתמול התודענו לשתי ידיעות הנוגעות לחברה באמצעות מאיה: 1.ביה"מש דחה את סידור ההלואה עם ארקו במתכונתו המוצעת.האם גם ביה"מש מריח את מה שאתה מריח...?ככה שבינתיים אין עזרה מבחוץ. 2.ביהמ"ש נענה לבקשת עו"ד החברה ונתן צו המאשר הסרת ההגבלה מהחשבון של החברה.
אוקי,אז מה יש לנו כאן?ידי החברה לא כבולות,ואולי ימצאו,בלית ברירה, פתרון סביר יותר להזרמת כספי הלואה.
כנראה שהמוניטין הרע של החברה מצדיק את עצמו,ועד לשינוי ההנהלה לא נראה שיפור.החשש שלי,כמובן הוא אובדן הכסף כולו במידה של פירוק החברה.אתה,להבנתי,מצפה לתרחיש אופטימי יותר שבו מחיר האגח"ים יעלה.איך צפוי דבר כזה? מה צריך לקרות?
שוב מודה לך על התשובה,ומאחלת לך שתראה את הסכום הנכבד שהחברה חבה לך,ובמהרה.
שם במה - שבת שלום.
האם ביהמ"ש חש ב"שטיקים"? אין כל דרך לדעת מה עובר במוחו של אדם למעט אם דבריו\כתביו מעידים על כך - קל וחומר מעשיו. החברה "נפלה" לידים של אלשייח שמוכרת בצבור כלא "פראירית". אני מקווה שגם בעלי השליטה מבינים זאת.
לעניין החשבון הנוסף, החברה פנתה בבקשה להקפאת הליכים במעמד צד אחד - למעשה בפעולתם זאת הם בקשו את הגנת ביהמ"ש. נהיר כי פתיחת חשבון בנק להמשך התנהלותה השוטפת של החברה הוא תנאי מפתח לקיומה של החברה כעסק חי. אני מקווה שמי שיפעל מטעם החברה לפתיחת החשבון יעדיף לפתוח חשבון בבנק שהוא לא נושה של החברה ו \ או כזה שלא נתן ערבויות לפרויקטים שהחברה מבצעת כרגע. חשבון בבנק שהוא נושה של החברה יכול אפילו במראית עין להציג מצג של העדפה לבנק זה.
לעניין חדלות הפרעון. אג"ח שנסחר ב-47אג על פארי 111 מיצג סכון לחדלות פרעון מלא או חלקי.
יתכן ויהיה כאן אובדן מוחלט וההסתברות לכך אינה מבוטלת. מאידך גיסא, החברה יכולה לצאת מהקפאת הליכים כעסק שישלם את חובותיו. ובין לבין, גם כל ספקטרום האפשרויות של אובדן חלקי.
לו היה ניתן לדעת את פונקצית ההתפלגות של כל תרחיש החשוב הנכון של האג"ח הוא קל לחשוב. הבעיה: התפלגות האפשרויות ניתנת לכל היותר לשערוך והיא אף משתנה מיום ליום בהתאם למצב.
גם בפירוק\כנוס אני מעריך שיוציאו לפחות את מחיר השוק, יהיה ניתן לתבוע את פוליסות הבטוח של הדירקטורים, החברה יכולה "להרוס" קשרים ולתבוע לדין לקוחות שמאחרים כרונית בתשלום (דבר שחברה קבלנית שעיקר פעולתה גופים בודדים לא תשאף לעשות), כל פעולות בעלי השליטה או מי מטעמם יהיו פתוחות ויתכן ויהיה אפשר להגיש תביעות בעתיד.
שאלת את עצמך למה הדירקטורים מתפטרים?
זה היתרון הגדול של אג"ח שעיקר הנשיה כלפי המחזיקים באג"ח וספקים. בעלי המניות יכולים לאבד הכל.
בהצלחה.