x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 38

נושא: מלרג- הורדת דירוג אגחים

מלרג- הורדת דירוג אגחים

בוקר טוב אלון,

מידרוג הודיעה הבוקר על הורדת דירוג האגחים.להלן:http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=566104

כמובן שהאגחים צונחים בחדות.אני מחזיקה לצערי,מלרג אגח ב עוד משער 60 בערך.מה צפוי

לדעתך ומה כדאי כעת? למכור? לחכות?

מריח כמו הסדר.

תודה על תשובתך המועילה.

Re: מלרג- הורדת דירוג אגחים

כמו שאמרתי בדיון שהתפתח לאחר הצאט האחרון, ההשקעה במלרג למרות שלדעתי תוכיח את עצמה בטווח הארוך בסבירות טובה, אינה בטוחה כהשקעות האחרות שאני מדבר אליהם ויכולה להיות תנודתית ברמה גבוהה (כפי שאנו רואים).

ולכן ההתייחסות באותו הדיון על ההסתייגויות מהעבר, ראה דיון שלאחר הצאט כאן:

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10222

כעקרון הורדת דירוג עברוי היא חסרת משמעות ברוב המוחלט של המקרים שכן היא נעשת לאחר שכבר כול הנתונים היו ידועים על החברה ויכולותיה לעמוד בהתחייבויות החוב.

אך העולם לא נוהג לפי ההגיון של אלון וישנם הרבה אנשים בעלי ידיים חלשות שרואים הודעה כזו ומתחילים לפחד (הורדת דירוג בסף מסויים מוציא את המוסדיים מהנייר, אך כרגע לא מדובר בסף זה ולכן לא ניתן לייחס אותו למוסדיים, שם כן יש הגיון בדברים - החוק מחייב יציאה, אז יוצאים בכול מחיר!).

כעקרון אני רוצה לציין שאני לא מחזיק בנייר זה - אך עוקב אחריו. כרגע נראה כי הנייר נמצא במגמה שלילית והוא יכול להמשיך במגמה זו עוד זמן מה.

אני מצדד בהמתנה בחוץ לשינוי מגמה, מה גם שכך אני יכול להמנע מהחזקה בעת הודעה שלילית - במידה ותצא הודעה על דחיית תשלום או יציאה להסדר. שתי הודעות שבוודאי יגרמו לירידות נוספות.

אז דווקא יהיה טעם להיכנס לנייר ולא לצאת מימנו.

כמו כן אני מעדיף להמתין בחוץ שכן אני מעדיף להפסיד מעט מהעליות בשביל להבטיח זמן השקעה קצר (אחת מהדרכים הטובות ביותר להוריד סיכונים זה לא להיות בפנים ).

התשלום המתוכנן הבא הוא פדיון חלקי של 20% כאשר התאריך הקובע הוא בעוד חמישה חודשים. זמן רב בהחלט.

אני הייתי רוצה לראות את המחיר נמוך ללא הודעות על אי תשלום או דחיייה כחודשיים עד שלושה חודשים לפני מועד התשלום - בשביל להיכנס.

מאוד יכול להיות כי מחיר הכניסה שלי יהיה גבוה אפילו ממחיר הכניסה שלך (כך ששיקול היציאה והכניסה מחדש בהמשך לא בהכרח יהיה רווחי במידה ולא יהיו הודעות שליליות) - אך זו האסטרטגיה שלי בנוגע להשקעות:

זמן השקעה קצר, כניסה לפני פדיון חלקי, גריפת רווח הוני ויציאה מהירה ככול הניתן.

מקווה שהדברים עושים סדר, בסופו של דבר ההחלטה הסופית צריכה להיות שלך...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה על נקודת המבט שלך.כמובן שהצעד שנקטתי בכניסה לנייר,מנוגד מלכתחילה לתפסיתך

ולשיקול דעתך,ככה שהרעיון של המתנה בחוץ- הגיוני שבעתיים במצב הנוכחי,אבל

אני,אוי,כבר בפנים..

קשה להפרד מנייר שצובר הפסדים..מן הגיון עקום שכזה.

שאלה אחרונה בענין: האם לדעתך צפויה הודעת התייחסות מטעם החברה לאור ההתפתחויות?

אלון כתב:
    התשלום המתוכנן הבא הוא פדיון חלקי של 20% כאשר התאריך הקובע הוא בעוד חמישה חודשים. זמן רב בהחלט.
    לתשומת לב : 1.אג"ח א אמור לשלם 33 אחוז מהקרן בעוד חודשיים.
    2. גם אם החברה תשלם את האג"ח כמו שאמרה בעבר (באספת מחזיקים בתחילת השנה) חלק מהסיכון הוא שמחזיקי אג"ח ב יפעלו לביטול התשלום בגלל עדפת נושים
    גילוי נאות : מחזיק אג"ח א ולא ממליץ

ARCHIE, נכון מאוד, שכחתי לציין, חשוב לשים לב גם לדברים אילו למרות שהשאלה המקורית היתה על הסדרה המדוברת בלבד.

שם במה, בדרך כלל חברות לא מתייחסות להורדת דירוג מעבר לביטול הדירוג אך אני לא חושב שלהודעה כזו באמת תיהיה השפעה כולשהי. נניח שיומרו שהכל בסדר ויהיה תשלום, האם יהיה לזה השפעה על המשקיעים, אני לא חושב כך... אך הכל יכול להיות...
    אלון פיאדה

תודה ארצ'י ואלון.אני מודעת לתשלום הקרוב של סדרה א.גם בהודעת מידרוג מופיעים הפרטים,ואף
    נאמר מפורשות שפרעון הקרן והריבית באוקטובר הקרוב "גבוה מיתרות הנזילות של החברה"

לא סימפטי,גם אם ידוע..

רק לא הבנתי את הענין של התנגדות מחזיקי סדרה ב.האם הם יכולים להתערב בתשלום לסידרה

אחרת עוד טרם הגיע מועד התשלום שלהם?אם תרצו לפרט,אודה לכם

Re: מלרג- לקרוא דו"ח רבעוני

בימים הקרובים (נכון לעכשיו טרם יצא דו"ח לרבעון 2).

יש לקרוא את הדו"ח ולחפש הערות של רו"ח בדבר הערות עסק חי או \ ו אפשרות לעמוד בהתחיבויות תוך התניה בממוש נכסים \ קבלת מסגרות אשראי בבנקים או כל הודעה ברוח זו.

בדו"ח הקודם אני לא ראתי הודעה כזו - ויתכן ויש היבט פלילי אם דו"ח אמצע שנה סותר דו"ח רבעוני קודם.

מאידך גיסא, אמירה: יש בקופה 5 מליון ויש צורך ב- 12.1מליון לאוקטובר אינה חסרת חשיבות.

בתחילת השנה זומנה ישיבה בה למיטב ידיעתי נאמר שאין בעיה לשלם.

עד עכשיו החברה שילמה את כל חובותיה - נראה מה יהיה בהמשך.

לגבי אג"ח ב שגם צריכים לקבל כ- 13מ בינואר יכולים לבקש מביה"מ באמצעות הנאמן עכוב בצוע אם יש חשש כי לא יוותר להם.

בניגוד לחברות אחרות בהן יש אג"ח שמועד פרעונו בעוד כמה שנים אל מול אג"ח שכבר צריך להשתלם או אג"ח חברות בת אל מול אג"ח חברות אם. כאן אג"ח א ו- ב יושבים באותה סירה ויחדיו מדי שנה צריכים לקבל את חלקם. פלוג בין הסדרות לא ישרת נאמנה להבנתי את האינטרס של אף אחת. אי לכך ובהתאם לזאת, על הנאמנים לכנס ישיבה משותפת אם יוברר להם שאין באפשרות החברה לשלם באוקטובר ולאחר מכן בינואר.

ועדין, יש להסתכל מה החברה יוציאו במאיה ובדו"ח השנתי.

אי התיחסות לאמירה כי לחברה אין איך לשלם העא לא סבירה בעיני.

או,תודה!

שמחתי לשמוע את הסברך וגם את דעתך המנומקת.

ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה
    תודה ארצ'י ואלון.אני מודעת לתשלום הקרוב של סדרה א.גם בהודעת מידרוג מופיעים הפרטים,ואף
    נאמר מפורשות שפרעון הקרן והריבית באוקטובר הקרוב "גבוה מיתרות הנזילות של החברה"

לא סימפטי,גם אם ידוע..

רק לא הבנתי את הענין של התנגדות מחזיקי סדרה ב.האם הם יכולים להתערב בתשלום לסידרה

אחרת עוד טרם הגיע מועד התשלום שלהם?אם תרצו לפרט,אודה לכם

בוודאי שהם יכולים להתערב. נניח שישולם לסדרה אחת כעת ולסדרה השנייה לא יוותר כסף לתשלום בעוד מספר חודשים... הגעה למצב כזה כמובן אינו באינטרס של הקבוצה השנייה ולכן במידה ויש חשש לכך שלאחר תשלום נוכחי לא יוותר לתשלום הבא של סדרה אחרת, מחזיקי הסדרה השנייה יכולים לדרוש פרעון מיידי (או התערבות לטובתם) - בשביל לא ליצור מצב של העדפת נושים...
    אלון פיאדה

תודה אלון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות