אלביט מערכות - תגובה לרבעון השני. כלל פיננסים.

עם 603 מ' $ בהכנסות אלביט מציגה את השורה העליונה הנמוכה ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2007. התוצאות משלימות מחצית ראשונה חלשה שרשמה ירידה כוללת של 12% בהכנסות ו-32% ברווח התפעולי מול תקופה המקבילה. החשש שלנו הוא שנראה התכווצות במכפילי החברה לכיוון ~10 שבהם נסחר הסקטור. אנחנו לא רואים טריגר חיובי בעתיד הקרוב ומותירים את ההמלצה על כנה: תשואת שוק במחיר יעד של 60$ למניה.
הכנסות – של אלביט נשחקו בשיעור של 17.2% ברבעון ו- 11.8%% במחצית הראשונה של השנה בשעה שהקיפאון בצבר במהלך 2009 משפיע על התוצאות הנוכחיות. המחצית השנייה צפויה להראות תוצאות טובות יותר אבל אלביט עדיין מושפעת לרעה מאווירה פוליטית מתוחה וקיצוצים תקציביים בלא מעט מדינות שצפויות ללחוץ על ההכנסות והמרווחים של החברות הביטחוניות בעולם.
מרווחים – מרווח גולמי של 30.4% ברבעון הנוכחי, הוא נקודה חיובית במיוחד. למרות המכירות הנמוכות אלביט הצליחה להגיב בקיצוץ הוצאות ושמירה על פרויקטים רווחיים. עם זאת, המו"פ וההנהלה וכלליות, שהם קבועים במהותם, השפעת המיזוג של BVR ואזימוט ושער הדולר הנמוך משכו את הרווח התפעולי כלפי מטה ואלביט הציגו מרווח תפעולי נמוך במיוחד של 7.3%.
צבר – זו נקודת האור של הדו"ח החלש. הצבר לסוף הרבעון השני עמד על 5,358 גידול של 111 מיליון $ מול 5,247 מ' $ ברבעון הקודם לאחר שהודיעה על חוזה אחד מהותי ברבעון בהיקף 130 מ' $. לאורך 12 החודשים האחרונים אלביט הגדילה את צבר ההזמנות בשיעור של 5.1% ואם תתמודד עם המגמה הזו במחצית השנייה. אלביט נדרשת לזכות במכרזים גדולים של מאות מיליוני דולרים על מנת לשמור את החברה על מסלול של צמיחה, שלא צפוי להתרחש במהלך 2010.
רכישות – לאחר שגייסה סכום של 285 מיליון $ אלביט עדיין מחפשת רכישות שיתמכו בשורה העליונה שלה. בשלב הנוכחי אלביט צפויה להשלים את רכישת מיקאל ואת הצעת הרכש ל איי.טי.אל, חברת הבת שלה, אבל כפי שציינו בעבר, אלביט כבר "ניקתה" את רוב החברות הביטחוניות מהשוק הישראלי ומהלך משמעותי יכול להגיע או מרכישת תע"ש או מחוץ לישראל.