בארץ
נתוני סחר החוץ שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום ה‘ הצביעו על גרעון מסחרי של חצי מיליארד דולר ביולי ושל 4.6 מיליארד במונחים שנתיים (לעומת 4.9 מיליארד דולר ב- 2009). נתוני המגמה מנוכי התנודתיות, שופכים אור חיובי לגבי קצב פעילות סחר החוץ של ישראל, אם כי לא באותה עוצמה ולא בכל התחומים.יבוא חומרי גלם עלה ב- 7.6% בחישוב שנתי וכלל את רוב קבוצות החומרים למעט יבוא ברזל ופלדה. גם נתון יבוא מוצרי הצריכה עלה, אם כי חלה האטה בקצב הגידול (מאי-יולי 6.3% לעומת 14.2% בפברואר-אפריל). ביצוא הסחורות בלט חלקה של הטכנולוגיה העילית (עליה של 51% בשלושת החודשים האחרונים בחישוב שנתי), אך ירידה ביצוא התעשיות המעורבות טכנולוגיה עילית ומסורתית (בעיקר בתחומי ענף הכימיקלים ובענף הכרייה והחציבה).
היום יפורסם מדד המחירים לצרכן של יולי. מדד זה הינו מסורתית גבוה יחסית, כאשר ממוצע ההערכות נע סביב עליה של 0.7%. בנוסף השבוע יתפרסם אומדן ראשון של הרבעון השני והמדד המשולב של מצב המשק של בנק ישראל.
מט"ח
הדולר שינה כיוון והתחזק מול רוב המטבעות, בניגוד למגמה ששלטה בשבועות האחרונים. מול האירו עלה בכ- 4% לרמה של 1.276 אירו לדולר. מול הין עלה הדולר 0.8% בשבוע שעבר. גם השקל נחלש מול הדולר ב- 0.8% לרמה של 3.8 ₪.
מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב עלה לרמה של 167 נ"ב. התשואות בארה"ב ובארץ המשיכו לרדת, והגיעו לרמה של 2.69 בארה"ב ו- 4.19 בישראל. גם תלילות העקום השקלי ממשיכה להתמתן, כאשר הבוקר (א‘) המרווח בין התשואה השקלית ל- 10 שנים וזו לשנתיים עומד על 176 נ"ב, כשביחס לריבית בנק ישראל הפער ברמה של 261 נ"ב.
ארה"ב
השבוע הותיר בן ברננקי את הריבית ברמה של 0.25%. נגיד הפד העיד על מצב המשק האמריקאי ומסקירתו עולה כי התאוששות המשק תארך זמן רב, במיוחד בכל העולה על השבת מקומות עבודה ולהתמתנות האבטלה. לכן, הוא הציג תוכנית המשך לרכישת אג"ח ממשלתיות לטווח ארוך (מעל 10 שנים) על מנת להקל על הנזילות ומתן האשראי במשק. שוק האג"ח הגיב בירידת תשואות בעיקר בטווח הארוך, אולם שוק המניות הגיב בחולשה יחסית לאור התמונה העגמומית מעט שעלתה מסקירתו של הנגיד.
לעומת זאת, מדד סנטימנט הצרכנים של מישיגן עלה אף מעל הציפיות לרמה של 69.6 נקודות.
התמ"ג ברבעון השני עלה ב-2.4%, נמוך מתחזיות האנליסטים ומן הצמיחה ברבעון הקודם. מדד אמון הצרכנים ירד לשפל של 5 חודשים, בעוד סנטימנט הצרכנים מעיד על שיפור. מדד מנהלי הרכש של שיקגו עלה ל-67 נקודות, גבוה מן הציפיות ומעיד על התרחבות. הזמנות מוצרים ברי קיימא ירדו במפתיע 1%. בסיכום שבועי עלה הדאו ג‘ונס 0.4%, S&P ירד 0.1% והנסד"ק ירד 0.7%.
מדד מעו"ף
מדד ת"א 25 ירד בשעור של 1.6% לרמה של 1140 נקודות, בעוד מדד ת"א 75 ירד שעור של 3.8%. השבוע נפתח בדשדוש, ובהמתנה להתפתחות המגמה בעולם.
פרסומי מאקרו צפויים לשבוע הקרוב
15.8.10
- מדד המחירים לצרכן -ישראל - יולי
16.8.10
- תמ"ג רביע שני - ישראל
- מדד המחירים ליצרן - ארה"ב, אישורי בניה
18.8.10
- המדד המשולב - בנק ישראל- יולי
19.8.10
- מכירות קמעונאיות, דרישות דמי אבטלה, סקר התעשיה לאזור פילדלפיה - ארה"ב