פורסם במקור על ידי
אלון פיאדה
ממה שכתבת אני מבין כי מאז שקנית מחירו של הנייר עלה וכעת הוא מייצג עבורך רווח של 16.75%? (מה שאומר שקנית אותו לפני כשנה).
התשואה שלו אינה 16.75%, תשואה מייצג את פוטנציאל הרווח העתידי מהמשך החזקה. הרווח ההוני שלך הוא 16.75%.
כעקרון יש רק קשר עקיף בין רווח הוני למכירה, ככול שהרווח ההוני על השקעה גדלה פוטנציאל המשך הרווח העתידי יורד (שכן באג"ח המחיר המרבי של הנייר תחום בגבול עליון).
האג"ח המדובר הינו אג"ח צמוד מדד שנושא תשואה שנתית (ע"פ מחיר נוכחי) של 1.12% נטו, ונפדה במלואו בשנת 2021.
כלומר אם תמשיך להחזיק את הנייר עד לפדיון שלו עדיין מובטח לך רווח של מעט יותר מאחוז פלוס שמירת ערך הקרן כתוצאה מההצמדה למדד.
מהצד השני מחיר השוק שלו גבוה ממחיר הפארי (מה שגורם לתשואה האפקטיבית להיות נמוכה מתשואת הקופון העומדת על 4% שנתי).
אני מאמין כי בטווח הזמן הבינוני והארוך מחיר השוק של הנייר יהיה חייב לרדת. בסופו של דבר הריבית במשק תעלה והתשואה הנדרשת מהנייר תיהיה חיבת לגדול, מה שיגרור ירידה במחיר השוק.
ולכן אני מצדד במכירה של ניירות מסוג זה, ואני מצדד בכך כבר זמן מה.
בטווח הזמן הקצר יכול להיות כי מחיר הנייר עוד ימשיך לעלות, כפי שראינו בחודשים האחרונים!
לפיכך אם אני הייתי מחזיק בנייר מסוג זה (ואני לא) הייתי מוכר.
לכלל זה יש יוצא דופן אחד - אם המטרה של ההשקעה היא שמירת ערך הקרן. המתנה לפדיון עדיין תניב רווח - קבוע וידוע. במקביל ההצמדה למדד תשמור על ערך הכסף לאורך זמן.