x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: גליל 5903

גליל 5903

אלון שלום
    רכשתי בעבר את הנייר הנ"ל וכעת הוא נושא תשואה של 16.75%.
    כלאמר הנייר שברשותי מגלם היום תשואת ריבית של כ-4 שנים.
    האם כדאי לי למכור את הנייר?

Re: גליל 5903

- עשית רכישה מוצלחת מאד, אז ככה, אם אתה "ספקולנט עם אורך רוח" אז תמכור את הנייר בזמן הגאות, ותחכה עם המון המון סבלנות לקניה בזמן השפל של הצמודים למדד.

- שפל וגאות לא קשורים כאן לירח, וגם לא לשכוח את חשבון העמלות, ומצורף כאן קישור לנייר, אז בהצלחה, תודה

http://www.talniri.co.il/finance/graph. ... Id=9590332

ממה שכתבת אני מבין כי מאז שקנית מחירו של הנייר עלה וכעת הוא מייצג עבורך רווח של 16.75%? (מה שאומר שקנית אותו לפני כשנה).

התשואה שלו אינה 16.75%, תשואה מייצג את פוטנציאל הרווח העתידי מהמשך החזקה. הרווח ההוני שלך הוא 16.75%.

כעקרון יש רק קשר עקיף בין רווח הוני למכירה, ככול שהרווח ההוני על השקעה גדלה פוטנציאל המשך הרווח העתידי יורד (שכן באג"ח המחיר המרבי של הנייר תחום בגבול עליון).

האג"ח המדובר הינו אג"ח צמוד מדד שנושא תשואה שנתית (ע"פ מחיר נוכחי) של 1.12% נטו, ונפדה במלואו בשנת 2021.

כלומר אם תמשיך להחזיק את הנייר עד לפדיון שלו עדיין מובטח לך רווח של מעט יותר מאחוז פלוס שמירת ערך הקרן כתוצאה מההצמדה למדד.

מהצד השני מחיר השוק שלו גבוה ממחיר הפארי (מה שגורם לתשואה האפקטיבית להיות נמוכה מתשואת הקופון העומדת על 4% שנתי).

אני מאמין כי בטווח הזמן הבינוני והארוך מחיר השוק של הנייר יהיה חייב לרדת. בסופו של דבר הריבית במשק תעלה והתשואה הנדרשת מהנייר תיהיה חיבת לגדול, מה שיגרור ירידה במחיר השוק.

ולכן אני מצדד במכירה של ניירות מסוג זה, ואני מצדד בכך כבר זמן מה.

בטווח הזמן הקצר יכול להיות כי מחיר הנייר עוד ימשיך לעלות, כפי שראינו בחודשים האחרונים!

לפיכך אם אני הייתי מחזיק בנייר מסוג זה (ואני לא) הייתי מוכר.

לכלל זה יש יוצא דופן אחד - אם המטרה של ההשקעה היא שמירת ערך הקרן. המתנה לפדיון עדיין תניב רווח - קבוע וידוע. במקביל ההצמדה למדד תשמור על ערך הכסף לאורך זמן.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    ממה שכתבת אני מבין כי מאז שקנית מחירו של הנייר עלה וכעת הוא מייצג עבורך רווח של 16.75%? (מה שאומר שקנית אותו לפני כשנה).

התשואה שלו אינה 16.75%, תשואה מייצג את פוטנציאל הרווח העתידי מהמשך החזקה. הרווח ההוני שלך הוא 16.75%.

כעקרון יש רק קשר עקיף בין רווח הוני למכירה, ככול שהרווח ההוני על השקעה גדלה פוטנציאל המשך הרווח העתידי יורד (שכן באג"ח המחיר המרבי של הנייר תחום בגבול עליון).

האג"ח המדובר הינו אג"ח צמוד מדד שנושא תשואה שנתית (ע"פ מחיר נוכחי) של 1.12% נטו, ונפדה במלואו בשנת 2021.

כלומר אם תמשיך להחזיק את הנייר עד לפדיון שלו עדיין מובטח לך רווח של מעט יותר מאחוז פלוס שמירת ערך הקרן כתוצאה מההצמדה למדד.

מהצד השני מחיר השוק שלו גבוה ממחיר הפארי (מה שגורם לתשואה האפקטיבית להיות נמוכה מתשואת הקופון העומדת על 4% שנתי).

אני מאמין כי בטווח הזמן הבינוני והארוך מחיר השוק של הנייר יהיה חייב לרדת. בסופו של דבר הריבית במשק תעלה והתשואה הנדרשת מהנייר תיהיה חיבת לגדול, מה שיגרור ירידה במחיר השוק.

ולכן אני מצדד במכירה של ניירות מסוג זה, ואני מצדד בכך כבר זמן מה.

בטווח הזמן הקצר יכול להיות כי מחיר הנייר עוד ימשיך לעלות, כפי שראינו בחודשים האחרונים!

לפיכך אם אני הייתי מחזיק בנייר מסוג זה (ואני לא) הייתי מוכר.

לכלל זה יש יוצא דופן אחד - אם המטרה של ההשקעה היא שמירת ערך הקרן. המתנה לפדיון עדיין תניב רווח - קבוע וידוע. במקביל ההצמדה למדד תשמור על ערך הכסף לאורך זמן.

אלון שלום
    תודה על התשובה המוסברת, מתי אתה פותח קורס בנושא?
    לאיזו השקעה אלטרטיבית עם רמות סיכון דומות היית מפנה את התמורה מהפדיון?

כרגע אני מאמין שאתה בבעיה.

כול נייר בתשואה נמוכה, לדעתי, מייצג סיכון משמעותי עבורך בגלל שמחיר השוק שלהם צפוי לרדת.

הייתי מתמקד בניירות צמודי מדד (שומר על ערך הקרן ומאזן את עליית הריבית), עם ריבית של 5% ומעלה בחברות יציבות ובטוחות לתשלום.

כמו כן יש לתת עדיפות לניירות בעלי מח"מ קצר (שנה - שנתיים) מה שיאפשר להחזיק לפדיון ללא סיכון מיותר ולהעביר את ההשקעה חזרה להשקעות חדשות לאחר עליית הריבית.

כל זאת תחת ההנחה שרמת ה"סיכון" שאתה מחפש דומה להשקעתך הקודמת...
    אלון פיאדה

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    כרגע אני מאמין שאתה בבעיה.

כול נייר בתשואה נמוכה, לדעתי, מייצג סיכון משמעותי עבורך בגלל שמחיר השוק שלהם צפוי לרדת.

הייתי מתמקד בניירות צמודי מדד (שומר על ערך הקרן ומאזן את עליית הריבית), עם ריבית של 5% ומעלה בחברות יציבות ובטוחות לתשלום.

כמו כן יש לתת עדיפות לניירות בעלי מח"מ קצר (שנה - שנתיים) מה שיאפשר להחזיק לפדיון ללא סיכון מיותר ולהעביר את ההשקעה חזרה להשקעות חדשות לאחר עליית הריבית.

כל זאת תחת ההנחה שרמת ה"סיכון" שאתה מחפש דומה להשקעתך הקודמת...

אלון
    אכן אני מחפש רמת סיכון דומה, אשמח אם תוכל לתת דוגמא אחת או שתיים של נייר ספציפי.

ממליץ לקרוא את הנושא הבא:

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10190
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות