אלון שלום,
מה דעתך על חלל תקשורת אגח יא?
לחילופין לאור הודעות החברה עמוס 5I ולאור ההפסדים שאני צופה בגין עסקאות ההגנה שהם עשו האם כדאי לרכוש אגח להמרה? (אם כי הן די קרובות לכסף)
אלון שלום,
מה דעתך על חלל תקשורת אגח יא?
לחילופין לאור הודעות החברה עמוס 5I ולאור ההפסדים שאני צופה בגין עסקאות ההגנה שהם עשו האם כדאי לרכוש אגח להמרה? (אם כי הן די קרובות לכסף)
דבר ראשון האג"ח אותו זכרת אינו אג"ח להמרה (אני מניח שאתה יודע את זה - אבל רציתי להבהיר לקוראים האחרים).
אג"ח יא' של חברת חלל תקשורת נסחר בתשואה נמוכה בשביל להיות מעניין לדעתי, אך זו כבר החלטה שלך. אכן מדובר באג"ח שהשוק מתמחר אותו אג"ח "בטוח" - מסוג האגחים שאני אישית כלל לא מחבב.
לגבי האגחים להמרה (סדרות ב' ו-ג'):
הניירות לא די קרובות לכסף (מה שאומר שהם קרוב לכסף אך מחוצה לו), אלא בתוך הכסף.
כעקרון באיזור זה לדעתי דווקא נדרש לבחון את ההשקעה - כלומר זהו לא סממן פוסל, להיפך...
הבעיה במקרה זה היא כי האגחים המדוברים נסחרים בפרמייה גבוהה ביחס למחיר השוק של המנייה ובמקביל התשואה אליהם אפסית.
לפיכך אילו המקרים שאתה צריך לנתח, כפי שאני רואה אותם:
אם אתה מאמין שהמנייה צריכה לעלות (כלומר מתומחרת נמוך) - עדיף לך אם תשקיע במנייה, שכן למרות הקשר הישיר בין השניים, ככול שתעמיק בכסף הפרמייה תצתמצם!
אם אתה לא מאמין במנייה (לטווח הקצר לפחות) עדיף לך להמתין בחוץ שכן אם מחיר המנייה תרד מחיר האג"ח גם ירד כך שיהיה צריך לייצג תשואה כולשהיא.
הסיבה היחידה לשקול השקעה בניירות אילו כעת היא אם אתה לא מאמין בהם בטווח הקצר אך לפי דעתך המנייה מתומחרת בחסר. כך אתה מבטח את עצמך מפני הפסד (לטווח הארוך) שכן במקרה הגרוע ביותר, תחת הנחה כי עדיין יהיה תשלום, ההשקעה תוחזר לך במלואה.
הבעיה כן היא כי הסדרות האילו די ארוכות ולכן מקרה זה עדיין מייצג הפסד של תשואה אפשרית באפיקים האחרים.
לסיכום - אני מאמין כי הפרמייה על הנייר גבוהה מדי בשביל להצדיק השקעה. אם אתה מנתח את המנייה ומוצא לנכון כי היא תצטרך לעלות בטווח הזמן הקצר, לדעתי יש עדיפות להשקעה במנייה ולא באג"ח.
את הניתוח אני השאיר לך...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון שלום,
תודה כרגיל על הניתוח המעמיק מכל ההיבטים.