הי אלון
אני יודע שזה לא הנושא החביב שלך אבל יהיה נחמד לקבל עזרה
לאחרונה מכרתי ממשלתי 536 לאחר שעלה מהר לגבהים לא ראליים (לשימחתי)
מעונין בפתרון לכסף הגדול
השקעה ארוכה מאד 10 שנים ויותר
ביטחון רב!!
תשואה מדד +4%
תודה
אלוןי*
הי אלון
אני יודע שזה לא הנושא החביב שלך אבל יהיה נחמד לקבל עזרה
לאחרונה מכרתי ממשלתי 536 לאחר שעלה מהר לגבהים לא ראליים (לשימחתי)
מעונין בפתרון לכסף הגדול
השקעה ארוכה מאד 10 שנים ויותר
ביטחון רב!!
תשואה מדד +4%
תודה
אלוןי*
בתשואה הרצויה אין לך מה לחפש בממשלתיות בזמן זה.
לעומת זאת באגחים הקונצרניים ישנם ניירות רבים שיעמדו בבקשתך בביטחון די גדול - כאשר המטרה היא פדיון (צפה להפסד אפשרי בדרך על מחיר הנייר!).
כאשר מדובר בסכום גדול הייתי מציא לפצל למספר ניירות שונים, כאשר אפילו לא הייתי מתמקד רק בניירות לטווח זמן של 10 שנים לפי הגדרתך, אלא הייתי רוצה לראות פיזור של תשלומים ופדיונות לאורך השנים.
כך שבעתיד תוכל להחזיר את הכסף לשוק במידת הצורך או לעשות בו שימוש אחר. זכור כי כאשר הריבית במשק תעלה ייתכן כי השקעה באגחים הממשלתיים תיהיה אפשרות טובה יותר!
בסינון פשוט ניתן למצוא הרבה מועמדים טובים:
http://finance.themarker.com/f/bonds...מוד מדד
החל מאגחים של דיסקונט, גזית גלוב, מבני תעדייה, נכסים ובניין, כלכלית ירושליים ועוד רבים...
דווקא בגללההגדרות שלך של פרק זמן להשקעה, במטרה לשמירת ערך פלוס תשואה קטנה - הייתי ממליץ על ביקור קצר בבנק.
אני לא מצודד בקבלת ייעוץ מיועץ ההשקעות בבנק, אבל עבור השקעה מסוג זה, תת המגבלות שאתה תשים לו או לה - דווקא היועץ שם יכול לתת לך כיוונים וחלוקה טובים יותר מתוך הכרותו את שוק ההשקעות "הבטוחות".
תגדיר לו משך זמן, יעד תשואה, הגדרה של המתנה לפדיון, גובה ההשקעה הראשוני, צרכים כספיים עתידיים וצורך בחלוקה למשכי פדיון (במידה ואכן קיים)...
תן ליועץ לעשות עבורך את העבודה והחלוקה לחברות, כאשר המטרה היא הבטחת תשלומים עתידיים, כלומר התמקדות בחברות יציבות וגדולות עם תזרים משומנים ידוע וקבוע לאורך שנים...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה
אלון