גיל מנהל תיקים משה ובעיקר דמקה וואלה שיחקתם אותה פעם ראשונה שאני באמת אבל באמת קורא ומתרשם נטול פוזה ולעניין
גיל מנהל תיקים משה ובעיקר דמקה וואלה שיחקתם אותה פעם ראשונה שאני באמת אבל באמת קורא ומתרשם נטול פוזה ולעניין
- דמקה ? אני לא האמנתי עליך, כי מה, תיאוריית קונספירציה גלובלית קולוסלית? האם זה לא מזכיר לך את תיאוריית הקונספירציה הגלובלית על הפרוטוכולים של זקני ציון? אז אחי, עזוב אותך משטויות, אחי, בוא נחזור לאסט' המתוקות שלנו, כמו כדורי שוקולד, כמה טעים? כמה משמין? כמה מעשיר? וזו מנה טעימה ומתוקה לכל שבוע, אז מה קרה לנו השבוע הזה?
- בשבוע הזה, התחלנו את יום ראשון עם שני כדורי שוקולד שעוד לא הבשילו, והואיל ושתי האסט' היו מוטות כיוונים הפוכים, לכן סנטימנט השוק שלנו היה ב"ת בכיוון מדד הבסיס, כי בין שתי נקודות עובר קו ישר אחד, ובין שתי אסט' עובר קו הצלחה אחד, וזה בתנאי שהן מוטות כיוונים הפוכים, ואכן כי כן, הבשילה האסט' מוטת העליות, ונשארנו אך ורק עם כדור שוקולד אחד שעוד לא הבשיל, אז מה היא מילת המפתח?
- מילת המפתח היא סבלנות, כי כל כלב ביג'י יומו, וכל "מריץ מניות" בא יומו, אז למי מגיע כל הכבוד? כמובן "לשחקן" שלנו, וגם לשחקן נוסף, לברננקה, כי הוא לא "זייף" בהודעת הריבית המדאיגה, וזה למרות החששות מקצב ההתאוששות הכלכלית, ולמרות האווירה הפסימית לשווקים, ולכן כל הכבוד לברננקה על שאמר את האמת, וכל הכבוד לו על שהזהיר שקצב ההתאוששות יהיה צנוע מההערכות המוקדמות, ואני מקדיש לו שיר:
בוול סטריט בחצי היום
כשהשוק פתוח
היית ככה סתם הולך
והחזה מתוח
כולם אומרים איזה קנון
עובר בסימטאות
עושים שלום מכל חלון
כל הכבוד!
כולם היו יודעים אז טוב מאוד
למי למי - יש יותר כבוד
למי למי, תמיד למי - יש יותר כבוד
וכשהמסחר היה בוער
והמניה לא זזה
ברננקה היה אומר:
"אתה ראשון יא קזה!"
כולם ידעו שברננקה
ראשון תמיד לצעוד
ומאחור הם צעקו:
"כל הכבוד!"
מרים כוסית ועוד אומר:
"כל הכבוד!"
למי למי - יש יותר כבוד
למי למי, תמיד למי - יש יותר כבוד
דמקה יקירי
נהניתי לקרא את משנתך. היא מאד מענינת אבל קצת מסתורית.
אנא הואל נא בטובך לשתף אותנו בשיקוליך, הרי זו מטרת האתר-להפרות אחד את משנהו.
אמרת,הכל תלוי בחשיבה נכונה.היה לך מורה שלימד אוך איך לחשוב נכון. תן לנו טיפים דמקה!
בתודה
אבי
סאן כאשר היו הנפילות הגדולות סגרתי את רוב הכסף באיגרות חוב{עשר שנים} עם ריבית של 8.5% .פורסם במקור על ידי sun99
בקרן פנסיה אתה משלם במשך 30 שנה 35% עמלות+גנבות ,פרייר מי שנותן להם לנהל את הכסף,תשקיע באיגרות חוב תרויח גם את הריבית וגם את העמלות הרצחניות שלוקחים לכל הפריירים{פריירים לא מתים רק מיתחלפים}.
הבן שלי הפסיק ליהיות פרייר.
הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.
האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.
.
משה, בוקר טוב,פורסם במקור על ידי mosheb
שווה לשקול את זה.
החשבון שלי היה , כי הטבת המס, כאשר מפרשים לקרן השתלמות וקרן פנסיה, עולה על כל העמלות, מה דעתך?
סאן תשקיע לבד תחסוך את העמלות הקטלניות,בסופו של חשבון כל הזיכויים לא נותנים 20% מהעמלות,אתה רואה איך הם מנהלים את הקרנות.תיבדוק 3 שנים אחרונות לא הרווחת כלום אולאי גם הפסדת מהנומינלי.פורסם במקור על ידי sun99
.
סאן תשקיע לבד תחסוך את העמלות הקטלניות,בסופו של חשבון כל הזיכויים לא נותנים 20% מהעמלות,אתה רואה איך הם מנהלים את הקרנות.תיבדוק 3 שנים אחרונות לא הרווחת כלום אולאי גם הפסדת מהנומינלי.[/quote]
משה אתה טועה
מי שיש לו קופ"ג או קרן השתלמות כללית (משקיעה בין 20% ל 30% במניות)
הכפיל את כספו ב15 שנה אחרונות מה שבהחלט נותן לו רווח ריאלי.
זה לא יהיה נכון להסתכל שנה או שלוש שנים אחורה בלבד-אלו השקעות ארוכות טווח.
יכול להיות שאתה , עקב מומחיותך בנגזרים , עושה יותר אבל אתה גם מסכן יותר.
בקשר לעמלות-אין מה לעשות אף אחד לא עובד בחינם אבל מנסיון אפשר להוריד אותם לדמי ניהול של 0.5% שנתי אם יש לך סכום יפה ואם זה דרך מקום עבודה אפילו 0.25% אפשרי.
בנוסף אם אתה מגיע לחסכונות של כמה מליוני שקלים זה קצת בעייתי לנהל סכומים כאלה ללא עזרה מקצועית.
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
משה אתה טועהפורסם במקור על ידי devy
מי שיש לו קופ"ג או קרן השתלמות כללית (משקיעה בין 20% ל 30% במניות)
הכפיל את כספו ב15 שנה אחרונות מה שבהחלט נותן לו רווח ריאלי.
זה לא יהיה נכון להסתכל שנה או שלוש שנים אחורה בלבד-אלו השקעות ארוכות טווח.
יכול להיות שאתה , עקב מומחיותך בנגזרים , עושה יותר אבל אתה גם מסכן יותר.
בקשר לעמלות-אין מה לעשות אף אחד לא עובד בחינם אבל מנסיון אפשר להוריד אותם לדמי ניהול של 0.5% שנתי אם יש לך סכום יפה ואם זה דרך מקום עבודה אפילו 0.25% אפשרי.
בנוסף אם אתה מגיע לחסכונות של כמה מליוני שקלים זה קצת בעייתי לנהל סכומים כאלה ללא עזרה מקצועית.[/quote]
מה שהרוב עדיין לא מעקלים ,עד 2008 הכל היה בסדר חוץ מהעמלות.
היום גם עמלות רצחניות וגם 3 שנים אחרונות הקרנות מופסדות.
לרעייתי יש קופות גמל+קרן הישתלמות דרך העבודה ,בקופות גמל הפסד של 30% בשלוש השנים האחרונות מאז המפולת.בקרן הישתלמות הפסד של 5%.
.
לגיל ידידי - מצטער אם נעלבת מדבריי, אני פשוט סובל מאותה בעיה. רוצה תמיד להקיף את הכל ולא לפספס חלילה ולו נקודה אחת. ועל כך נאמר: הפוסל במומו פוסל. כן זה אותו מום שקיים אצלי. משתדל לתקן אותו כמה שאפשר, למרות שזה ללכת נגד הטבע, אבל בכל זאת משתדל.
בהמשך לדברים בהעליתי כאן קודם אני רוצה להוסיף מספר מלים על הכיוון הכללי בעולם כרגע. מראש אני הולך להתנצל כי זה קצת ארוך ואולי מייגע, וגם לא הכי אופטימי, אבל זה משהו שאני מאד מאמין בו.
והנה תמצית כללי המשחק של העולם כרגע:
כל המשחק שמתנהל כעת בעולם הוא לשחק בנדמה לי. מה זה אומר? זה בדיוק כמו בסיפור בגדי המלך העירום. כולם כבר יודעים, אפילו הציבור הפשוט, שכל הכלכלה מבוססת על יסודות רעועים בלשון המעטה. כל הבסיס עצמו רקוב, כי אין באמת איזון בין שווי נכסים ובין התחייבויות כספיות. לא קיימת כל קורלציה בין השניים. החוב האדיר שנוצר מבוסס על נוסחה מתמתטית שגורסת כי לעולם הוא לא יתאזן, כיוון שרק הריבית על החוב האדיר הזה היא טריליונים, ולכן מדובר בבעיה לא פתירה, לא בדור הזה ולא בעוד 50 דורות. פשוט אי אפשר לכסות חוב בסדרי גודל כאלה. עכשיו, הבנקים ואנשי ההון מאיימים על הממשל לפוצץ את הבלון אם הם לא יקבלו מה שהם רוצים, ואף אחד לא רוצה להיות הראשון שמפוצץ את הבלון הזה, כי המשמעות שלו תוביל להתמוטטות כלכלית ולכאוס בכל העולם, מה שקורה היום באפריקה הרעב והפרימיטיביות, יכול לקרות בין רגע בכל העולם. כי המשמעות של פיצוץ הבלון וחשיפת האמת היא שכל מה שאנשים עבדו בשבילו במשך תקופת חיים בעצם הולך לאיבוד או במלים אחרות לא קיים. התחרות של הכסף בתוך משחק החיים שהוא בדיוק כמו המונפול "מי צבר יותר משך החיים ומי יוכרז כמנצח" הולך להשתנות בקרוב. אף אחד לא יודע כמה קרוב, אבל זה כבר בלתי נמנע. מדוע? כי הבינו שיש כאן מילכוד 52, אי אפשר להיכנע ללחצים וסחטנות בלתי פוסקים מצד מעצבי המדיניות הכלכלית בעולם, אשר ידעו מראש שזה מתישהוא יוודע, ומצד שני - כל דחייה או גלגול של האוד הלוהט לידיים חדשות, רק מחזקת את המתיחות הקיימת ממילא, כי אף אחד לא רוצה להיתפס כשהאוד הלוהט יזרק לידיים שלו. והדבר האחרון - הציבור כבר יודע, וזה מאד מקשה על התמרון, כי אי אפשר להשתמש באותו טיעון כושל לאורך זמן. אז בינתיים, מה לעשות הממשלות בכל העולם נכנעות לתכתיבים של מעצבי מדיניות כלכלית על מנת לאפשר לכל האשליה הזאת הלמשיך ולהתקיים, אבל כאשר תגיע הדרישה הראשונה לפרעון, יתחיל מחול השדים, כלומר מתישהוא מישהוא יבוא וידרוש לממש את ההון שצבר, הוא יעשה זאת כי הוא ירצה לממש את כל מירדף החיים שלו לכדי תוצאות בשטח. הוא ירצה לשפר את איכות החיים, הוא ירצה לקבל שירות מהחברה ולא לשרת אותה. כשזה יקרה, הכל יתמוטט. הסינים שהם היו משך דורות הגב היצרני של העולם. על גבם האמריקנים נוסעים בלימוזינות וחיים ברווחה משך עשורים רבים, רוצים להשוות את מעמדם לשאר אומות העולם, ולאט לאט הם רוצים לפרוע את ההבטחות שניתנו להם ושבשמם הם קמו כל בוקר לעבודה סיזיפית משך עשרות שנים. מתישהוא בעתיד הקרוב, הם יבינו שהם היו פראיירים במשחק של פירמידה, וכי הם העובדים השחורים שמחזיקים את כל הפירמידה על הכתפיים שלהם. ואז כשזה יקרה, הכל יקרוס. בינתיים, הממשל בסין מקבל מספיק טובות הנאה כדי לדחות את הפרעון, אבל כשהממשל בסין יבין שאין לו יותר כח לדרוש מהפועלים להיות חרוצים מדי בלי תמורה שהובטחה להם מזמן, זה לא יחזיק מעמד - הכל יקרוס. כי סיני שעובד 14 שעות ביום לא עושה מאהבת העולם. הוא עושה את זה, כי הצליחו לשכנע אותו שעם צבירת הממון הוא יוכל לשפר באופן משמעותי את רמת חייו. אחרי שהצליחו להנדס את העם הסיני לחשוב כמו יתר העולם (לגבי כסף ולרצות להתעשר), הסיני הפשוט כבר לא כל כך פשוט, הוא רוצה לממש את ההבטחות.
תחשבו על זה, מה קרה עם הבנק של מוני פנאן? לקוח גדול אחד הגיע וביקש לממש את נכסיו שהוחזקו בבנק. מה קרה מכאן? אי אפשר היה יותר לגלגל את החובות האדירים והחגיגה נגמרה. מה קורה בעולם? אותו הדבר בדיוק. מי הוא פנאן ז"ל של העולם? ממשלת ארצות הברית.
מה ההבדל בכל זאת בין הפרט לכלל? לממשלת ארצות הברית יש עדיין את הצבא הכי חזק בעולם. מה יקרה כשהיא תילחץ לפינה? נו, תחשבו מה קורה לפושתק בגן הילדים שבאים אליו מספר ילדים מכל עבר ומתחילים לעמוד מולו בלי הפחד של כל אחד לבד מולו ודורשים לקבל את מה שהבטיח להם? הוא מתחיל להתפרץ ולכעוס.
מה הנמשל? אנחנו קרובים מאד לשינוי מאד קריטי בעולם שאנו מכירים. אבל השינוי יגיע רק לאחר מלחמה שתהיה אם כל המלחמות. משהו גדול מאד. כשבפעם הראשונה הסינים יהיו מעורבים.
כמובן, שכל האמור לעיל הוא רק דעה אישית שלי. כל אחד רשאי לקחת ממנה מה שנוח לו, אני יודע שחלק מהדברים כאן אינם נעימים לאוזן, כי אף אחד לא רוצה באמת לחשוב שהוא נוסע ברכב שעוד 5 דקות הולך ליפול מצוק, זה יכול לשבש את מהלך החיים. אבל לפעמים אם מצליחים לשכנע את הסביבה שמשהו רע עומד לקרות, אפשר אולי למנוע את זה כשזה יגיע. ההכרה בבעיה היא הדבר ההכרחי ביותר כדי להגיע לפתרון.
דמקה ידידי,
ממש לא נפגעתי ובהחלט הבנתי מהיכן זה בא, אכן גם אני לוקה לפעמים במסבירנות יתר.
בכל אופן, לקחתי ההערה בכיף, חלילה לא כועס, וסתם כך, השתעשעתי עם זה קלות.
חייב לציין שאני לא רק נהנה לקרוא את דעותיך ומסקנותיך השונות, אלא גם מזדהה עם חלק לא מבוטל מהן, או ליתר דיוק- בוא נאמר- אני משוכנע כי יש דברים בגו.
אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם