x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: דלק נדלן

דלק נדלן

אלון
    מה דעתך על כניסה לאגחים של דלק נדלן (ד,כה,ה)??

Re: דלק נדלן

כמו שאמרתי בעבר אני עצמי מושקע באגחים אילו ואני מאמין כי לטווח הבינוני הם יוכיחו את עצמם...

אך חשוב לציין כי החלק הארי של העליות כבר מאחורינו.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון
    תודה רבה..
    היכן לדעתך מבין כל האגחים יש הכי ברבה "בשר"

דלק נדלן ה' אם אכי הרבה בשר, אך לדעתי שילוב של כה' גם הוא טוב.

בעבר צידדתי בכה' בלבד (למי שזוכר), כרגע כבר תיקן את מרבית הערך למעלה חזרה בעוד ה' נשאר קצת מאחור.

ממליץ לחזור ולקרוא את כל שנכתב על סדרות אילו שכן יש בהן סיכונים שונים (בעיקר בסדרה הארוכה).
    אלון פיאדה

אפרופו אגח ה אולי תוכל אלון להסביר מה קורה: אתמול היה יום הקום.דוקא לקראת התאריך הקובע

המחיר צנח.מכרתי אתמול את אחזקותי,בהנחה שלאחר האיקס המחיר ירד באופן תלול ,מעבר

לתיקון הטכני.והנה היום (יום האקס) המחיר רץ למעלה... איך אתה מסביר את זה?

האם לא סביר לצפות שהמחיר ישוב וירד לאזורי ה60 אג' ,במידה ולא יהיו הודעות לכאן או לכאן על

החברה?

דווקא לא!

שימי לב כי התאריך הנ"ל הינו לתשלום ריבית בלבד ולא קרן (כלומר פדיון חלקי).

כפי שהסברתי בצאט התופעה שאת מתארת צריכה להתרחש בעקבות תשלום חלקי (פדיון) של קרן. כמו שכתבתי שם, בתשלום של ריבית בלבד אין רווח הוני בתשלום ולכן דווקא התופעה ההפוכה מתרחשת.

הדבר נובע בגלל שינוי הריבית הנקובה בנייר כתוצאה מתשלום במקביל לשינוי מח"מ הנייר (נתוני הנייר משתנים ולכן שינוי בערך השוק של הנייר מתרחש).

דווקא בגלל ריבוי והבדלי תהליכים אילו אני תמיד חוזר וממליץ ללמוד ולהעמיק את הידע הפיננסי האישי.

כל עוד למדת על התהליך, "ההפסד" (שכן רק הפסדת רווח פוטנציאלי) היה לדעתי שווה את זה.
    אלון פיאדה

אוקי אלון,מנסה לפרק לגורמים את התהליך המחשבתי שלי,כדי ללמוד מטעויות: אני מבינה את

הטעות שבמועד הכניסה לנייר.צריך היה לנסות ולרכוש אותו עם בוקר האיקס.

מה לגבי האסטרטגיה כולה שאמרה: למכור בקום- ולממש רווח הון שיתקזז עם התיקון הטכני אם

אשאר ,ואז לשוב ולהכנס לנייר במחיר הנמוך ביותר לאחר יום האיקס?

האם זו אסטרטגיה מתאימה למקרה כגון זה?

תודה.

אגב,מה מאפיין את המקרים בהם משולמת ריבית בלבד,ובכל זאת המחיר של האגח נופל לאחר

האיקס? למשל מלרג ב,לאחרונה.

לא בטוח שהבנתי את השאלה כמו שצריך, אך אם כן אני לא יוכל לענות על השאלה במלואה כאן בכל מקרה (אני כן מסביר את זה בקורס בהרחבה).

ועדיין הינה תשובה חלקית:

דבר ראשון יש להפריד בין תשלום פדיון חלקי (קרן) לבין תשלום ריבית בלבד.

כאשר מדובר בפדיון חלקי ומחיר השוק נמוך ממחיר הפארי, יש פוטנציאל רווח מקנייה בקום ומכירה באקס, כמו גם פוטנציאל צמיחה בקנייה לפני מועד הקום.

בקורס אני מלמד כיצד לעשות את החישובים המדוייקים של הפוטנציאל, אך גם (ואולי חשוב יותר) כיצד להעריך את הסיכונים וכיצד להעריך את פוטנציאל הרווח הנכון מפעולות אילו.

בתשלום ריבית בלבד - אין כעקרון פוטנציאל רווח כלל. השוק לעומת זאת נוהג לעלות לפני התשלום - ויש לכך מספר הסברים, אחד אפילו רציונלי (לצד רבים שלא).

לרוב מכירה בקום תשפר את מצבך, אך לא תמיד.

לגבי כניסה במחיר הנמוך ביותר - אם את מסוגלת לחזות זאת בצורה מדוייקת כדאי שנתחלף בתפקידים.

אני מאמין כי אין טעם לנסות לתזמן את השוק, כאן ניתן לסחור עם המגמות, אך לא ניתן לדעת בדיוק את המחיר הנמוך ביותר (למרות שמדי פעם אפילו אני נופל אליו).

חשוב לזכור כי בכל מקרה הירידות הנ"ל (גם בתשלום ריבית בלבד וגם בתשלום קרן) זמניות בלבד כאשר מדובר באג,ח שעתיד לשלם גם תשלומים נוספים בסבירות גבוהה. אז נכון שלרכב על הגלים יכול לעשות טוב, אך לעיתים אם האדוות קטנות לא כדאי להתעסק אם זה, אפילו רק מהשיקול של עמלות וסיכון של פספוס התיקון.

מה שאני מנסה להגיד הוא שיש הרבה מאוד שיקולים שיש לקחת בחשבון וכל מקרה צריך להבחן לגופו - ולכן אין אסטרטגיה אחת בלבד, ויש להתאים את הפעולות לכל נייר על פי הצפי שלו עצמו...
    אלון פיאדה

תודה.אני מניחה שכשאתה כותב: "יש פוטנציאל רווח מקנייה בקום ומכירה באקס" בהקשר של פדיון חלקי בנייר הרחוק מהפארי,אתה יכול לסייג ולומר שזאת בתנאי שאחוז הקרן הנפדית משמעותי דיו.צודקת? כמו שאמרת לגבי אולימפיה ג' (אם הבנתי אותך נכון) .

באמת שאין לדעת מה תהיה מגמת השוק ואי אפשר לתזמן אותו.אבל אפשר לנסות.. ככה שאני מציעה שנשאר איש במקומו ובהתמחותו.אתה המומחה ואני ה :mrgreen: .

ככול שאחוז הקרן גבוה יותר פוטנציאל הרווח עולה כמובן, אך אפילו בפדיון חלקי גדול אם אין מרווח מספיק בין מחיר השוק למחיר הפארי - הפוטנציאל יהיה קטן.

אבל נראה לי שהבנת את הרעיון...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות