x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 21

נושא: נאמר כבר הכול

Re: נאמר כבר הכול

מנהל תיקים,
    יש כאן מעט פרדוקס, מחד- גם אם המצב הכלכלי יהיה גרוע יותר, מניות של חברות צפויות להיות אטרקטיביות כי - ככל שהמצב גרוע יותר, כך אפיקי ההשקעה בעלי סיכון נמוך או כמעט חסרי סיכון, ערכם עולה ותשואתם יורדת (כלומר פחות ופחות כדאי להשקיע בהם), ובמקביל עקומי התשואות אמורים להמשיך להשתטח בטווחים הקצרים ולהתחדד או לרדת פחות בארוכים.
    ז"א שכסף הנמצא כבר באפיקים בטוחים - או שמקבל פחד גבהים מהתשואה היפה שעשו, או שמתחיל לצאת כי אינו רואה יותר אפשרויות לרווח עתידי, או שבאם ישב וקמל בבלטות, יוצא החוצה ומדלג על האפיקים הבטוחים.
    ולכן מתחילה תנועת כסף לכיוון אפיקים מסוכנים יותר (מניות), לא מאהבת מרדכי כי אם משנאת המן.
    מצד שני, בעולם רווי חובות, שרק הולכים וגדלים, "הבלון" גם הוא הולך ומתנפח והשאלה היא האם יתרוקן מתישהו מהאויר (או שאולי זה בלון מגומי אינסופי) ובאם יתרוקן האם בבת אחת או תחת שליטה.

לא שיש לי תשובה על כך, אולם לדעתי אין כאן שום נעלם, אלא תנועה רציפה וקבועה של הון מהחברות הפחות חזקות אל החברות העיסקיות החזקות יותר (בכל תחום ותחום), כמו גם משכבות האוכלוסיה החלשות והבינוניות אל השכבות החזקות (בעלי הון, שליטה, פוליטיקאים לשעבר, וכאלו שמתכוננים להיות לשעבר), וכנ"ל בנוגע למדינות, כמו לדוגמה סין אשר אומנם צוברת עוד ועוד הון ואמצעי ייצור, אולם עלולה בסופו של דבר לגלות שכל ההון הצבור שלה כבר מזמן "נאכל" ע"י ארה"ב ואירופה ע"י גרעונות ענק, וכל אי שיתוף (או התמרדות פיננסית) של סין זה כמו לירות לעצמה ברגל.

ודווקא בשל עמדתך השוורית , כרגע, אשמח לשמוע מה דעתך.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ציטוט פורסם במקור על ידי tamirdg
    מנהל תיקים ,
    אתה צודק חלקית , כלומר אתה צודק אם השוק המקומי היה מנותק לגמריי מהעולם (או אפילו מנותק חלקית מהעולם) . אנחנו תלויים בעולם אם זה לרוחיינו או לא , וכן גם את מניית בזק זה מעניין אם אחוז האבטלה בארה"ב עולה או לא , אמנם בעקיפין אך מעניין. פשוט כך זה פועל ,כלכלות העולם נמצאות באינטראקציה אחת עם השניה ולכן משפיעות האחת על השניה . מאיפה התחיל המשבר העולמי של 2008 ? איך התגלה משבר החובות באירופה? למה כשגברת סמיט לא הצליחה להחזיר את המשכנתא שלקחה על הבית שלה בניו יורק, הבורסות בעולם צללו ? אם הקטר של כלכלת העולם עוצר ( או מתחיל ליסוע רוורס) אז כל הקרונות מגיבים בהתאם ( טוב , זו לא דוגמא כל כך טובה כי כל מדינה מגיבה בעוצמה שונה אך לכיוון דומה ).

ודרך אגב קראתי את רוב ההודעות שלך ואני מבין לגמרי את עמדתך , לא מסכים איתה אך מבין אותה.

יום טוב , תמיר.
    מקובל.

מנהל תיקים.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.
    בכל מקרה עדיף ניהול על ייעוץ...

לטעמי הקשר בין בזק (או כל חברה כלכלילת אחרת ) למצב הכלכלי בעולם הוא חזק מאוד :
    כאשר אירופה וארה"ב מתקשים לצמוח מחדש משום שמעגל האבטלה עדיין רחב (וזאת אחת הסיבות שהדוחות טובים -צמצום בעובדים ובשכר) יהיה פחות דרישה למוצרים ישראליים - אנחנו משק מוטה יצוא ,ומכאן פחות תעסוקה -> פחות כסף -> פחות צריכה (חבילות אינטרנט זולות )
    האימפקט לדעתי יהיה ברבעונים הבאים והדבר אינו מלמד בכלל על מחיר מניית בזק - משום שהוא יכול להמשיך לעלות מכיוון שאלטרנטיבות ההשקעה הסולידיות מוצו ממזמן
    לכן אני מאוד סקרן לדעת איזה שפן יכין הנגיד האמריקאי - אולי כסף במתנה על כל תדלוק

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    מנהל תיקים,
    יש כאן מעט פרדוקס, מחד- גם אם המצב הכלכלי יהיה גרוע יותר, מניות של חברות צפויות להיות אטרקטיביות כי - ככל שהמצב גרוע יותר, כך אפיקי ההשקעה בעלי סיכון נמוך או כמעט חסרי סיכון, ערכם עולה ותשואתם יורדת (כלומר פחות ופחות כדאי להשקיע בהם), ובמקביל עקומי התשואות אמורים להמשיך להשתטח בטווחים הקצרים ולהתחדד או לרדת פחות בארוכים.
    ז"א שכסף הנמצא כבר באפיקים בטוחים - או שמקבל פחד גבהים מהתשואה היפה שעשו, או שמתחיל לצאת כי אינו רואה יותר אפשרויות לרווח עתידי, או שבאם ישב וקמל בבלטות, יוצא החוצה ומדלג על האפיקים הבטוחים.
    ולכן מתחילה תנועת כסף לכיוון אפיקים מסוכנים יותר (מניות), לא מאהבת מרדכי כי אם משנאת המן.
    מצד שני, בעולם רווי חובות, שרק הולכים וגדלים, "הבלון" גם הוא הולך ומתנפח והשאלה היא האם יתרוקן מתישהו מהאויר (או שאולי זה בלון מגומי אינסופי) ובאם יתרוקן האם בבת אחת או תחת שליטה.

לא שיש לי תשובה על כך, אולם לדעתי אין כאן שום נעלם, אלא תנועה רציפה וקבועה של הון מהחברות הפחות חזקות אל החברות העיסקיות החזקות יותר (בכל תחום ותחום), כמו גם משכבות האוכלוסיה החלשות והבינוניות אל השכבות החזקות (בעלי הון, שליטה, פוליטיקאים לשעבר, וכאלו שמתכוננים להיות לשעבר), וכנ"ל בנוגע למדינות, כמו לדוגמה סין אשר אומנם צוברת עוד ועוד הון ואמצעי ייצור, אולם עלולה בסופו של דבר לגלות שכל ההון הצבור שלה כבר מזמן "נאכל" ע"י ארה"ב ואירופה ע"י גרעונות ענק, וכל אי שיתוף (או התמרדות פיננסית) של סין זה כמו לירות לעצמה ברגל.

ודווקא בשל עמדתך השוורית , כרגע, אשמח לשמוע מה דעתך.
    פששש....
    לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.
    אני חושב שעניין החובות הוא הנעלם הגדול ביותר במאקרו כלכלה העולמית וכמובן תהיה לזה השפעה עצומה גם על המשק הישראלי. לצערי גם אני לא יודע מה יוליד יום אבל בניגוד לרוביני למשל אני מודע בעובדה שאני פשוט לא יודע.
    אני חושב שלמשבר החובות ייקח עוד כמה שנים להבשיל (או לפחות אני מקווה כך) ובסופו של דבר נראה אחד משלושת התרחישים:

א. פרמיית הסיכון של מדינות גדולות תעלה, מחירי אגרות חוב ממשלתיות ירדו (התשואות יעלו) ואיתן תעלה בהתאמה התשואה על אגרות קונצרניות כדי להמשיך ולשמור על המרווח. זה יגרום לקשיי גיוס הון של חברות ציבוריות והן יכנסו למשבר חובות שיפיל חלק מהן והשאר יתעלו ויקומו כמו עוף הפניקס על שברי החברות שיקרסו. זה תסריט דיי אפוקליפטי והאמת היא שהוא כל כך פסימי שאני מעדיף לא לחשוב עליו.

ב. המדינות יחזרו לצמיחת ברת קיימא והפירמות שהתייעלו והצליחו להגדיל את השורה התחתונה ישלמו יותר מס ולאט לאט תוך הקטנת הגרעון הממשלתי ומדיניות מרסנת של התקציב המדינות יחזרו לעצמן וזה ייקח הרבה זמן (שנים). בזמן הזה הריביות ישארו נמוכות כדי להמשיך ולתמוך במשק ובחברות והן יגדילו את הרווחים. בעצם הכלכלה תתאושש לאט לאט והשוק ההון ייהנה מהסקייל החיובי הטוב ביותר בתולדות שוק ההון העולמי. זה תסריט אופטימי מאוד אך הגיוני ואפשרי יותר מאשר התסריט הראשון כי כולם יעשו הכל כדי שהוא יקרה ולא הראשון.

ג. התסריט ההגיוני – יהיו חברות שישגשגו בצורה מדהימה (תסריט ב') ויהיו כאלה שההתאוששות הארוכה מידי והאיטית מידי תגמור אותן (תסריט א') ולכן בשנים הקרובות צריך יהיה לדעת לבחור מניות. באופן כללי המשק הישראלי הוא חזק יותר מאשר מרבית המשקים באירופה וחזק יותר מארה"ב ולכן יתכן שביציאה מהמשבר הנוכחי אנחנו נצא מחוזקים עוד יותר ממה שמצפים – זה התסריט שאני חושב שהוא הכי הגיוני כלכלית.

עוד פעם עייפתי את עצמי עם ההסברים,

מנהל תיקים.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.

ציטוט פורסם במקור על ידי Danielp
    כאשר אירופה וארה"ב מתקשים לצמוח מחדש משום שמעגל האבטלה עדיין רחב (וזאת אחת הסיבות שהדוחות טובים -צמצום בעובדים ובשכר) יהיה פחות דרישה למוצרים ישראליים - אנחנו משק מוטה יצוא ,ומכאן פחות תעסוקה -> פחות כסף -> פחות צריכה (חבילות אינטרנט זולות )
    האימפקט לדעתי יהיה ברבעונים הבאים והדבר אינו מלמד בכלל על מחיר מניית בזק - משום שהוא יכול להמשיך לעלות מכיוון שאלטרנטיבות ההשקעה הסולידיות מוצו ממזמן
    לכן אני מאוד סקרן לדעת איזה שפן יכין הנגיד האמריקאי - אולי כסף במתנה על כל תדלוק
    אתה טועה.
    תבדוק מספרית מה יקרה לבנק לאומי, בזק, פועלים, כיל, פריגו וטבע (שהן ביחד מרכיבות יותר מ-60% ממדד המעו"ף) אם האבטלה באירופה ובארה"ב תעלה בעוד אחוז וצמיחה תתמתן באחוז למשך שלוש השנים הקרובות ואז יחזור למצב תקין. אתה תגלה שהתשובה היא כלום.
    אנחנו לא מדברים על מיתון נוסף או מלחמת עולם שלישית שתמחק את אירופה ולא יהיה למי לייצא אלא מדובר רק על מצב שבו במקום ב3.5% הכלכלה באירופה תצמח ב2.5% ובארה"ב במקום אבטלה של 9.5% תהיה אבטלה של 10.5%.
    אנשים, שימו דברים בפרופורציה!
    גם בתסריט הגרוע ביותר לא באמת מדובר על קריסה עולמית אלא רק האטה בצמיחה. כל צמיחה היא טובה!!! כל צמיחה במשק = גידול מכירות העתידיות = גידול ברווחים (או לפחות קיפאון רווחים) אבל בשום אופן לא פחות מכירות משנה שעברה ולא פחות רווחים!!!

מנהל תיקים.

הימורים:

כמו שנאמר המדד אינו נא לכיוון אחד.

גם כאשר המגמה הכללית עליה/ירידה , אז הוא נח או נא לכיוון ההפוך ואז חוזר לכיוון הכללי.

במסחר באופציות התכונה הזאת של המדד הינה יקרה מפז.

אם בתחילת החודש במדד 1120 קניתי מרווח עולה 1150-1160.

היום יש לי שתי אפשרויות אחת פשוט לממש ולסגור הפוזיציה ברווח נאה , השניה למנף את הפוזיציה, למכור 1170 קרוב לכסף, לקנות הגנה 1210.

אני מוגן עד 1180 בפקיעה, עמידה במקום, נסיגה קלה של 10 נקודות לאחור , 1170/1160 נשחק.

לכאן מגיע שאלת ההימור , המדד כבר נא 45 נקודות כל נקודה למעלה מעלה את הסיכוי שהוא ירד וזאת עקב התכונה היסודית שלו שהוא אינו נא ברציפות.

המסחר באופציות סה"כ נועד מצד אחד לנסות ולהקטין סיכון ומצד שני לנסות ולהגדיל סיכוי.

אתה יודע שלפחות בעליות הרכבת עולה אבל בדרך כלל עולה לאט.*

ציטוט פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
    ציטוט פורסם במקור על ידי Danielp
    אתה טועה.
    תבדוק מספרית מה יקרה לבנק לאומי, בזק, פועלים, כיל, פריגו וטבע (שהן ביחד מרכיבות יותר מ-60% ממדד המעו"ף) אם האבטלה באירופה ובארה"ב תעלה בעוד אחוז וצמיחה תתמתן באחוז למשך שלוש השנים הקרובות ואז יחזור למצב תקין. אתה תגלה שהתשובה היא כלום.
    אנחנו לא מדברים על מיתון נוסף או מלחמת עולם שלישית שתמחק את אירופה ולא יהיה למי לייצא אלא מדובר רק על מצב שבו במקום ב3.5% הכלכלה באירופה תצמח ב2.5% ובארה"ב במקום אבטלה של 9.5% תהיה אבטלה של 10.5%.
    אנשים, שימו דברים בפרופורציה!
    גם בתסריט הגרוע ביותר לא באמת מדובר על קריסה עולמית אלא רק האטה בצמיחה. כל צמיחה היא טובה!!! כל צמיחה במשק = גידול מכירות העתידיות = גידול ברווחים (או לפחות קיפאון רווחים) אבל בשום אופן לא פחות מכירות משנה שעברה ולא פחות רווחים!!!

מנהל תיקים.
    מה יקרה בהתכווצות של 2.5 אחוז? לאותם חברות

לsun99:
    זה תסריט שהסיכוי שלו קטן מאוד עד כדי אפסי.
    צריך לחיות במציאות ולא בחלומות בהיספמיה.

אם זה יקרה זה יהיה יותר גרוע, אבל עד אז יהיו מספיק תחנות לשנות תקליט.

מנהל תיקים

- למנהל התיקים, אני קראתי את מה שכתבת על חברת בזק, ולא שכנעת אותי, כי אם תהיה ירידה במדדי המניות בארה"ב, אז זו לא השאלה לא איך זה לא משפיע על בזק? כי השאלה המתבקשת היא איך זה כן משפיע על מדדי אירופה? על מדדי דרום מזרח אסיה? על ת"א? וזה בגלל שעם כל הכבוד לבזק, ויש לי כבוד, אבל למרות זאת היא פסיק קטן במשקלה על מדד הבסיס, אז מה דעתך?

- למנהל התיקים, האם בזק חברה כלכלית? כן! אבל תסביר לי, איך אתה עושה את המעבר באינדוקציה, מבזק לכלל השוק?

- למנהל התיקים, האם צריך למכור את בזק בעקבות ירידה במדדי ארה"ב? לא, ולא לגברת כהן מחדרה, אבל אני מוכן להתערב אתך על כסף אמיתי, ולמרות שזה אסור, כי אם וול סטריט ואירופה ישנו כיוון למטה, אז גם ת"א25 תשנה כיוון למטה, התערבנו? תודה

ל-Sassi6:
    חברת בזק היא דוגמה מאוד נקודתית אבל היא דוגמה מייצגת להיגיון מאחורי השקעה במניות. ספקולנטים תמיד יפסידו כסף בסופו של דבר כי הם עובדים לפי רגש ולא לפי היגיון כלכלי. הם קונים ומוכרים בזק לפי גרפים, שמועות או קריאה בקפה אבל מי שמחזיק אותה פשוט נהנה מכ-10% תשואת דיבידנד לשנה. אם אני אבחר לשים שם 100,000 ש"ח בתוך 10-12 שנים יהיו לי 200,000 ש"ח - זו השקעה לא הימור ולא ספרולציה על המחיר של המנייה.
    בהסתכלות כלכלית השוק הוא זול! גם בגלל המכפילים, גם בגלל היציבות של המשק הישראלי וגם בהעדר אלטרנטיבות. זה נובע מהמחירים של החברות שמרכיבות אותו וכמו שכתבי יש 6 חברות שמרכיבות 60% מהמדד.
    אבל זו בכלל לא הנקודה.
    המתאם בין הבורסה בישראלית לבורסות בחו"ל לא קיים!!!
    המדדים האירופאיים (פוטסי, קאק, דאקס) עשו 0% תשואה ב-13 שנים האחרונות, וs&p בעשור האחרון עשה 25%- ותראה איזו הפתעה מדד מעו"ף עשה בעשור האחרון 150%. זו הוכחה חד משמעית לזה שאין מתאם בטווח הארוך כלל.
    זה שהיום המדדים באירופה יורדים והמדדים בארץ יורדים גם זה ספקולנטים ועקרות בית נואשות.

נ.ב
    ברור שמותר להתערב על כיווני שוק או מחירי מניות - זה לא עבירה על שום חוק.

מנהל תיקים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות