אלון שלום,
מה לדעתך הצעדים הנדרשים למי שמושקע באגחים להמרה של טאואר (כגון אגח להמרה ג) לאור פרסום הדוחות הכספיים ביום שלישי?
האם זו העת למכור את האגחים ולעבור לרכישת המניה עצמה?
אשמח לדעתך
אלון שלום,
מה לדעתך הצעדים הנדרשים למי שמושקע באגחים להמרה של טאואר (כגון אגח להמרה ג) לאור פרסום הדוחות הכספיים ביום שלישי?
האם זו העת למכור את האגחים ולעבור לרכישת המניה עצמה?
אשמח לדעתך
האגח להמרה נמצא כבר בכסף כך שבמקרה של עליה במניה האגח יעלה בהתאם אך במצב של ירידה ירד פחות (כיוון שהוא לא נמצא עמוק בכסף אלא ממש על הכסף). בקיצור אם אתה מחזיק באגח ג אין שום סיבה להחליף למניה כרגע.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
כעקרון הפרמיות להמרה של כלל אגחי טאואר יחסית גבוהים (ביחס לנתוני עבר) ולכן מי שמאמין בעלייה של המנייה עדיף לו למכור את הניירות (האגחים) ולקנות את המניות.
בצורה זו הוא ינצל את העלייה במלואה שכן כאשר המנייה תעלה ותעמיק בתוך הכסף הפרמיות ירדו - כך שהעלייה של המנייה תיהיה גדולה יותר מהעלייה של האג"ח (ככול שהפדיון של האג"ח מתקרב גם הפרמייה צריכה לרדת, אז זה עוד אלמנט שמחזק את הכיוון).
אך -
מי אמר שהמנייה בהכרח רק יכולה לעלות?!?
אני אישית נמצא בטאואר אג"ח ה' עוד מהימים שנסחר בחלק התחתון של הסקלה בעלת שתי הספרות הבודדותואני ממתין תוך הנאה מתשלומי ריבית בערכים גבוהים ביחס להשקעה מקורית, אך לא הייתי ממיר את האג"ח למניות.
שכן עדיף להפסיד כמה אחוזים מעלייה כוללת מאשר להסתכן בנפילה וכולנו זוכרים איפה היה מחיר המנייה לפני כמה חודשים...
טאואר הינה מנייה תנודתית ובביטחון שמאחורי האג,ח יש יתרון גדול. בסופו של דבר ההפסד מהשקעה האג,ח החברה ביחס לפדיון מוגבל ותחום - במנייה לא!
ולכן אני מעדיף את האג"ח על פני המנייה, למרות היתרון הברור לטווח קצר שיש למנייה ע"פ האג"ח בהנחת עלייה... בסיכומו של דבר - על ביטוח משלמים, ואני שמח לשלם על ביטוח שמוריד משמעותית את הסיכון...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלום שלום,
תודה רבה על התשובה המנומקת המקיפה את כל השיקולים.
אני אמשיך להחזיק
שמח לעזור![]()
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.