x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: עצמון ו

עצמון ו

אלון שלום!
    מה דעתך על אגח עצמון ו
    בברכה,
    אשר

אורח

Re: עצמון ו

לא אלון אבל אחווה את דעתי.

האג"ח הנ"ל הוא אג"ח מובנה אשר תשלום הריבית שלה מותנה בריבית התלבור וריבית הליבור.

התלבור הינה הריבית על הלוואות בין-בנקאיות בישראל והיא המקבילה לריבית הליבור העולמית.

ניתן לקרוא כאן על מתי האג"ח ישלם:
    http://www.themarker.com/tmc/archive/ar ... 07_1154460

וממומלץ לקרוא כאן על מהות אג"ח מובנה:
    viewtopic.php?f=85&t=9694&p=49247&hilit=%D7%9E%D7% 95%D7%91%D7%A0%D7%94#p49247.

ובקשר לאג"ח הנוכחי. האם אתה יודע להעריך את הסיכונים הגלומים בהשקעה? (אומנם הנייר הוא כביכול משלם בכל מקרה את הקרן, אך את הקרן שהושקעה בו ברגע ההנפקה, ולא מתואם עם עליית המחיר).

אם נראה את ריבית התלבור עולה לרמה שמתקרבת לרמה הקריטית (כתוצאה למשל מהתפרצות אינפלציונית שתגרום להעלאות ריבית כצד בנק ישראל ותגרור את עליית התלבור), האג"ח צפוי להחתך בחדות, זאת על מנת לפצות על הסיכון הגלום בכך שעד הפידיון ב2022 ייתכן והוא ישלם ריבית חלקית אם בכלל (כתלות בזמן שהריבית מעל הרמה המוגדרת).

האם זה סביר? כנראה שבזמן הקרוב לא.
    להערכתי האינפלציה שנתית תתמתן ולא הולכת להוות שיקול משמעותי בהעלאות הריבית שהנגיד ייזום, אך אם זאת, כל אדם שיגיד לך שהוא יכול לחזות מה יהיה עד 2022 הוא שוטה או שקרן.

לסיום, למרות האהדה השלילית שהתפתחה בארץ לפקדונות המובנים (בהם אתה בעצם מבטח את המנפיק בפני מקרים פוטנציאלים שעלולים להסב לו הפסדים), אני לא חושב שמדובר בפתרון רע, רק חייבים להבין למה נכנסים, מה הסיכונים ומהו הרווח הפוטנציאלי (לדוגמא, אם המשק יגלוש למיתון שייגרום לנגיד להתחיל להוריד חזרה את הריבית אתה תראה את האג"ח
    הספציפי מזנק כתוצאה מביטחון המשקיעים בתשלום הריבית לתקופה של שנים).

מקווה שעזרתי.
    שיהיה בהצלחה.

גם אני לא אלון, אבל הייתי רוצה להעלות נקודה חשובה נוספת (המתבססת על נסיון אישי) - פדיון מוקדם.

האגח המדובר נסחר כיום במחיר של 102 אג' כאשר הפארי הינו כ- 100, כלומר 2% מעל הפארי. במקרה של פדיון מוקדם, תקבל את התמורה לפי ערך הפארי, כלומר בהפסד.
    בחלק מהאגחים המובנים ישנה הגבלה למועד הפדיון המוקדם הראשון (מוגדר בתשקיף האגח) - לזה לא מצאתי.

יובל

בקיצור - מה שלא מובן וברור לך - אני הייתי אומר שלא מומלץ להשקעה.

כאשר יש כל כך הרבה גורמים שיכולים להשפיע אליך היכולת שלך להעריך את המכלול שלהם נמוכה - ולכן חוסר הוודאות הזו יוצרת סיכון שלדעתי לא שווה את ההשקעה, גם אם יש פוטנציאל רווח...

אם אתה מומחה לאגחים מובנים בבקשה, אם לא עדיף להשקיע במשהו מובן יותר שבו ניתן לחזות את תהליכי השוק ולהבין את השפעתם.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אני חושב שמפריזים במורכבות של האג"ח המובנה , במיוחד זה המדובר.
    הרי בכל השקעה יש מידה מסויימת של חוסר וודאות שלא כן לא היה סיכון.
    לכל אג"ח מובנה ישנו תשקיף ודף מוצר שמרכז את התנאים העיקריים.
    ניקח לדוגמא את עצמון ה':
    אג"ח שמגובה ע"י מוסדות פיננסים בינלאומים
    האג"ח מדורג A1 ע"י מידרוג
    קרן שיקלית לא צמודה
    פדיון בשער 100 12 שנה לאחר ההנפקה
    ריבית שנתית 9.75% (משולם כל רבעון)
    מנגנון הריבית:
    עבור כל יום שריבית התלבור ל12 חודשים נמצאת בתחום שבין 0% ל 6.5% תשולם הריבית.
    כיום ריבית התלבור ל12 חודשים 2.24% להלן קישור:
    http://www.bankisrael.gov.il/deptdata/m ... /index.php
    אם הריבית תתקרב לגבול העליון מחזיקי האג"ח ייספגו הפסדי הון אבל זה לא משהו שיכול לקרות במהירות. זהו תהליך ארוך שיכול לקחת מס' שנים ובינתיים אפשר להנות מריבית גבוהה.
    כמובן שיש למנפיקי האג"ח זכות לפרעון מוקדם , במקרה זה לא לפני 13/03/2011
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות