הוצא צו פירוק.
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=620392
הוצא צו פירוק.
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=620392
הצעה חדשה:
על כל 1ע.נ של אגח סיביל גרמני יקבל המשקיע 0.45 אג' אגח ארקו אשר ישתייך לסדרה חדשה שתונפק לצורך העניין.
האגח החדש ישא ריבית שנתית נקובה של 6% (צמוד, חצי שנתי) והפרעון יהיה בארבע תשלומים החל מהשנה הרביעית.
אם נשווה לאגח הקיימת של ארקו (על מנת לנסות להבין את השווי של הנייר החדש) נגלה כי אגח ב נסחרת בתשואה של 8.64% למחמ של 4 שנים.
היות והאגח החדשה תהיה בעלת מחמ ארוך יותר הייתי מצפה שהנ"ל תסחר בתשואה של כ10% צמוד.
על פי חישוב גס (אל תתפסו אותי במילה) שעשיתי יוצא שהאגרת החדשה צפויה להסחר באיזור ה82 אג' לנייר (פלוס מינוס כמה אגורות), מה שאומר שבפועל יקבל המשקיע כ37 אג' שווי של אגח ארקו לכל 1 ע.נ של אגח סיביל גרמני שבידו.
אציין כי ההצעה הקודמת של ארקו עמדה של 39 אג' ולכן כנראה שאין שיפור בהצעה, אך אולי הדבר יאפשר את סיום הסאגה וחזרה לאגח סחירה (של ארקו כמובן).
שיהיה בהצלחה למחזיקים.
כן אבל יש הצעה טובה יותר בצורת תשלום מזומן כנגד נכסי החברה.
מדובר בסכום די גבוה (30 ומשהו מיליון יורו), אך הוא עצמו לא רלוונטי שכן על פי החלטת בית המשפט מכול סכום שיכנס לחברה סכום התחלתי ימסר לפרעון האגח.
אינני זוכר בדיוק את הסכום, זה משהו כמו 10 או 12 מליון יורו. כך שגם אם ניקח את הרף התחתון מדובר על כמעט 50 מליון ש"ח שיתחלקו על קצת פחות מ- 97.3 מליון ניירות.
כך שההצעה מלכתחילה מגוחכת ולאור החישוב שנעשה (אני לא בדקתי את הנתונים אך בהחלט סביר להניח כי הנייר יסחר מתחת למחיר ההנפקה בגלל הצורך בתשואה גבוהה יותר מהקופון) - אינני מבין למה יש תמיכה מראש של יותר מ-30% מהמחזיקים בנייר - הרי מדובר בעסקה שאינה משתלמת למחזיקי האגח...
יש פה ריח רע מאוד של יד רוחצת יד שכן ברור שהסכמה מראש של אותם 30%+ הינה מקרב המוסדיים (שכן לא סביר שארקו פנתה למשקיעים פרטיים קטנים בנושא) - ולכן יש לבחון אם אין ניגוד אינטרסים והחזקות צולבות של אותם גופים בארקו או במסועפים שלה.
פשוט מדינת חלם!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
דרך אגב מי שנהג כמוני וקנה ערב הפסקת המסחר בנייר את האגח יצא מרווח בכל מקרה שכן מחיר הקנייה היה סביב 20 אגורות לנייר.
אני אישית מחזיק בנייר מ- 8.8.2010 לפי מחיר ממוצע של 21.02 אגורות לנייר.
מי אמר שהשקעות מסוג זה "מסוכנות" - קנייה בטוחה במחיר של כ-20 אגורות נייר שברור שערכו המינימלי עומד סביב 40 - חסר סיכון לחלוטין ובעל פוטנציאל תשואה עצום - חצי שנה 100%... גם אם השלמת התהליך תארוך זמן כפול עדיין מדובר בהשקעות טובות שקשה למצוא טובות מהם בכל שוק ובמיוחד בטווח הזמן המדובר...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון, לאט לאט.
ההסדר מדבר כרגע על סיביל גרמני בלבד (אם זכור לי נכון אתה נכנסת ליורופ) וגם כך כלל לא בטוח כי יאושר.
פירוק, גם אם בסוף ישתלם (ולי זה לא כל כך ברור), עלול לקחת הרבה יותר זמן, במיוחד עקב הבעיות הבירוקרטיות הסובבות את החברות (קפריסין..).
אני אומר זאת בעיקר לחברים כאן, שלא יפתחו ציפיות מוגזמות לטווח הקרוב ויתאכזבו.
בהצלחה למחזיקים.
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה