x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: שאלה לאלון ולמי שיכול לעזור בנושא אג"ח

שאלה לאלון ולמי שיכול לעזור בנושא אג"ח

שלום אלון.
    הסתכלתי על אגח"ים ממשלתיים על מנת לשקול השקעה סטלידית לתקופה של שנה עד שנתיים וישנם מספר דברים שאני לא מבין:
    1) באף מקום לא הצלחתי למצוא מה הערך נקוב של האג"ח וממה שאני יודע זו בסופו של דבר תשלום הקרן אותו אני אקבל-כיצד אני יכול לראות את זה?
    2) כיצד מתבטאת ההצמדה באג"ח הצמודות? האם יש שינוי בריבית הנקובה עם עלייה במדד?
    3) אני מסתכל כרגע על שחר שיפרע בסוף ינואר 2016,אני מבין שהוא לא צמוד לכלום.הריבית הנקובה עליו הינה 6.5% ומחירו הוא 117.3 ש"ח-בהנחה ואני קונה אותו היום-האם כל שנה אקבל ריבית של 6.5% (מהע.נ כמו שאני מביו) ואם כן כיצד זה מגולם במחיר?כלומר-מה ניתן להבין מהמחיר שציינתי?
    אני יודע שאלה שאלות של מתחיל ולכן תודה מראש על הסלנות...

Re: שאלה לאלון ולמי שיכול לעזור בנושא אג"ח

ציטוט פורסם במקור על ידי מתמחה מתוסכל
    שלום אלון.
    הסתכלתי על אגח"ים ממשלתיים על מנת לשקול השקעה סטלידית לתקופה של שנה עד שנתיים וישנם מספר דברים שאני לא מבין:
    1) באף מקום לא הצלחתי למצוא מה הערך נקוב של האג"ח וממה שאני יודע זו בסופו של דבר תשלום הקרן אותו אני אקבל-כיצד אני יכול לראות את זה?
    2) כיצד מתבטאת ההצמדה באג"ח הצמודות? האם יש שינוי בריבית הנקובה עם עלייה במדד?
    3) אני מסתכל כרגע על שחר שיפרע בסוף ינואר 2016,אני מבין שהוא לא צמוד לכלום.הריבית הנקובה עליו הינה 6.5% ומחירו הוא 117.3 ש"ח-בהנחה ואני קונה אותו היום-האם כל שנה אקבל ריבית של 6.5% (מהע.נ כמו שאני מביו) ואם כן כיצד זה מגולם במחיר?כלומר-מה ניתן להבין מהמחיר שציינתי?
    אני יודע שאלה שאלות של מתחיל ולכן תודה מראש על הסלנות...
    דבר ראשון, כל הכבוד שאתה שואל!
    הרבה אנשים מעדיפים להפסיד כסף ולא לשאול למרות שזה מטופש ואתה עושה את הדבר הנכון, לשאלותיך:
    א. ערך נקוב של אגרות חוב ממשלתיות הוא תמיד 100.
    ב. ריבית נקובה זה תמיד דבר קבוע, ההצמדה היא לקרן.
    ג. כשאתה קונה אג"ח שחר 2683 אתה תקבל כל שנה 6.5 אגורות על כל שקל ערך נקוב שאתה קונה. היום 100 אגורות ערך נקוב באג"ח הזה עולים 117.36 אגורות ולכן אתה תקבל כל שנה 6.5 אגורות ועליהן תשלם מס של 15% וזה בסה"כ 5.525 אגורות נטו. בסוף התקופה תקבל את הקרן שהיא 100 אגורות ולכן על הקרן אתה תפסיד 17.36 אגורות ב 6.5 שנים. בממוצע אתה תפסיד 2.67 אגורות על הקרן בשנה ותקבל תזרים וודאי של 5.525 אגורות נטו ולכן בממוצע תקבל רק 2.85 אגורות החישוב הזה הוא מאוד קרוב למציאות. בפועל אם אתה משלם 0.2% עמלת קנייה/מכירה אז נשאר לך קצת פחות מזה וזו גם התשואה נטו באחוזים. על פי מערכת של bizportal זה יוצא נטו 2.63% לשנה נטו.
    ד. קח בחשבון שמי שקונה את האג"ח הזה היום מוכן לקבל 2.63% נטו לשנה לתקופה של 6.5% וכאשר הריבית על הפיקדון בבנק תעלה מ2% ל2.5% (מתישהו במהלך השנה הקורבה) אז האג"ח הזה יהפוך לאלטרנטיבה פחות טובה ולכן יתחילו למכור אותו ואתה עלול למצוא את עצמך קונה אותו עכשיו במחיר של 117.36 ומוכר אותו בעוד שנה ב 110. ואז "תרוויח" 5.525 אגורות על כל אג"ח שקנית אבל תמכור אותו ב-7.36 אגורות פחות ובכך תמצא את עצמך מפסיד 2.11 אגורות על כל 1 שקל ע.נ שקנית. קח בחשבון שאפשר להפסיד כסף על איגרות חוב ממשלתיות וזה אפילו יותר קל ממה שנדמה לך אז אני ממליץ לך ללמוד טוב את הנושא לפני שאתה משקיע כסף או הכי פשוט ללכת ליועץ השקעות שיסביר לך. אם יש לך מעל 350,000 ₪ לך למנהל תיקים בעל רישיון לניהול השקעות ותאמין לי – זה ישתלם לך בגדול.
    מקווה שעזרתי,
    מנהל תיקים.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.
    בכל מקרה עדיף ניהול על ייעוץ...

באף מקום לא הצלחתי למצוא מה הערך נקוב של האג"ח וממה שאני יודע זו בסופו של דבר תשלום הקרן אותו אני אקבל-כיצד אני יכול לראות את זה?
    באתר ביזפורטל תכנס לעמוד של האג"ח ותלחץ על נתוני אג"ח מצד ימין למעלה. כמו כן בתשלום של קרן תקבל את ערך הפארי של אותו אגח.
    כיצד מתבטאת ההצמדה באג"ח הצמודות? האם יש שינוי בריבית הנקובה עם עלייה במדד?
    עם פירסום המדד הפארי מעודכן ע"פ תנועת המדד, דבר הגורם גם לערך האגח להשתנות בהתאם.
    אני מסתכל כרגע על שחר שיפרע בסוף ינואר 2016,אני מבין שהוא לא צמוד לכלום.הריבית הנקובה עליו הינה 6.5% ומחירו הוא 117.3 ש"ח-בהנחה ואני קונה אותו היום-האם כל שנה אקבל ריבית של 6.5% (מהע.נ כמו שאני מביו) ואם כן כיצד זה מגולם במחיר?כלומר-מה ניתן להבין מהמחיר שציינתי?
    כמו בהצמדה למדד גם כאן הריבית מתווספת לפארי בצורה שווה בין קופון לקופון וכאשר ריבית זו משולמת ערכה מורד מהפארי. כיוון שהתוצאה של כמה אתה אמור להרוויח על האגח תלוי לא רק בגובה הריבית אלא גם במחיר הנוכחי של האגח ובמח"מ הכי פשוט זה להסתכל באותו דף נתונים שהוזכר בשאלה הראשונה ולראות מה ה"תשואה השנתית" של אותו אגח ולקבל אומדן של הרווח הצפוי.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שלוב שלום-תודה רבה על העזרה אני כל פעם מתרשם מחדש ממידת הנכונות שיש כאן לעזרה בשאלות,בדקתי מספר אלטרנטיבות אשר מתאימות לי מבחינת המח"מ:
    1) גילון 2305 לאחר חישובים ראיתי שהתשואה שנתית נטו הינ 1.76% השאלה שלי היא איך תתבטא ההצמדה לריבית ואיך ישתנה האג"ח עם העלאה/הורדה של הריבית?
    2)גליל 5480-פה קצת הסתבכתי והחישובים שלי יצאו שונים ממה שכתוב באתר,כתוב תשואה נטו מינוס 2.59% והשאלה היא האם יש כבר הצמדה שמגולמת במחיר אותה לא לקחתי בחשבון ושאלה נוספת היא-למה שמישהו יקנה אג"ח עם תשואה שלילית-מה אני מפספס?
    3) שחר 2681-החישובים שלי הראו שהיום אני משלם 114.87 כאשר אני אקבל ב31.5.11 ריבית של 10 וב31.5.12 ריבית וקרן סכ"ה 110,התקופה היא 22 חודשים ויצא לי סכ"ה תשואה 5.13 אשר מגלמת שנתית של 2.798 ונטו 2.378 לשנה ואז התשואה היא 2.378/114.87 שזה בערך 2 אחוז ובאתר כתוב 1.06% -ממה נובעת חוסר ההתאמה?

השאלה היא-מה עדיף ואולי עדיף בכלל מק"מ או אג"ח קונצרני?

מנהל תיקים-לדאבוני אין לי כרגע את הסכומים שציינת כזמינים להשקעה ולכן אצטרך לעשות זאת בעצמי- מהבדירות שציינתי בתגובה הקודמת אני רואה שאולי עדיף בכלל מק"מ-אין כאבי ראש...
    הרצון שלי הוא כמובן לקבל תשואה כמה שיותר גבוהה לתקופה המדוברת ומבלי להסתכן ואולי אג"ח קונצרני מסוים עדיף לי על הממשלתיות?

יש לך עוד אופציה והיא לקנות קרן אג"ח.
    יש הרבה כאלו בכל מיני רמות סיכון עם/בלי מניות, ממשלתי, שקלי וכו'.
    מתאים בעיקר לכאלו שלא כל כך מבינים ו/או אין להם סכום מספיק גדול להעזר במנהל השקעות .
    קח בחשבון שגם בקרנות יש דמי ניהול , שיעור הוספה וכו'.
    אני מצרף צילום מסך של חלק מהן-יש מאות.
    בהצלחה
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

נתחיל מכך שכדי לא להסתבך תסתכל על התשואה ברוטו וממנה תחסיר לבד מס. הסיבה היא שחלק מהאגחים הונפקו בנכיון ואז צריך לשלם מס נוסף על ההפרש (רק מי שקנה בהנפקה). זו גם הסיבה שקיבלת תשואה נטו שלילית בחלק מהמקרים.
    בקשר לגילון עליית ריבית תוביל לעלית הגילון כגודל העליה כפול מח"מ (בערך). בגליל ההצמדה אינה מגולמת במחיר. כמו שכבר נאמר הפארי מעודכן עם פירסום המדד (איך זה יהיה מגולם אם לא יודעים מה יהיה המדד).
    בקשר למקמ קח בחשבון שבסביבת הריבית הנוכחית אינפלציה יכולה לגרום לאיבוד ערכו של הכסף ולהפסד במונחים ריאליים.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

gimani אני מסתכל על התשואה ברוטו כפי שאמרת וזה מה שאני רואה:
    1)גילון 2305 2.1% ברוטו ואתה אומר שעלייה בריבית נגיד בחצי אחוז תעלה את התשוה בערך בחצי אחוז-הבנתי נכון?
    2)גליל 5480- תשואה ברוטו מינוס 1.18%-את זה אני עדיים לא מצליח להבין-מה צריך לקרות על מנת שהתשואה תהפוך לחיובית ותשתווה נניח לגילון במונחים שנתיים?
    3)שחר 2681- תשואה 2.55% ברוטו כאשר הוא לא צמוד לכלום והסיכון בו הוא רק שמחירו יירד עם ריבית תעלה והשקעות אחרות יהפכו להיות אטרקטיביות יותר? מעבר לזה אני מבין שהסיכון של שחיקה ריאלית בכסף שציינת במק"מ תקפה גם לגביו?
    4) מק"מ 811 תשואה אפקטיבית-2.33% ברוטו.
    5) ממשלתי שקלי 0312-תשואה ברוטו 2.56%- אני רואה שהוא מאופין בצורה זהה לשחר-אולי זה רק שם שונה ואני לא יודע..
    בכל מקרה כל ההשקעות הנ"ל מתאימות לי פחות או יותר מבחינת הזמן ואני רואה מבחינת התשואות כרגע שהשחרים עדיפים אך מחירם יכול לרדת במשך התקופה (מה שלהבנתי לא יכול לקרות במק"מ)והגילון עדיף עליהם רק במידה ואני צופה עליית ריבית שתתן לו תשואה עודפת עליהם ולכן כרגע (מבלי להבין לגמרי את הגליל)- המק"מ נראה לי כאלטרנטיבה הסבירה ביותר מכיוון שאם אצטרך למכור את ההשקעה במשך התקופה-אני לא מסתכן בהפסד ועליית ריבית משמעותית לא נראית לי בתקופה המדוברת- האם הניתוח שלי נכון או שאני טועה בגדול?

אני מבין מהאפשרויות שלך שטווח ההשקעה שאתה מחפש הוא קצר. אתה צריך להבין שהשינויים בגלילים ובשחרים עקב השינויי ריבית משפיעים רק במקרה של יציאה לפני הפירעון. במקרה של הישארות עד הפירעון תקבל בסוף את התשואה שהאגח הציג ביום שקנית אותו. אם הכוונה היא רק לשמור על ערכו של הכסף אז צמוד מדד הוא המומלץ. אם תבחר ללכת על גילונים אז המלצתי היא למצוא משהו עם מחמ יותר ארוך. בהנחה שלריבית במצבה הנוכחי יש רק כיוון אחד (למעלה) אזי העלאת ריבית תעלה את ערכו של הגילון הארוך יותר מהגילון הקצר.

מנהל תיקים-לדאבוני אין לי כרגע את הסכומים שציינת כזמינים להשקעה ולכן אצטרך לעשות זאת בעצמי- מהבדירות שציינתי בתגובה הקודמת אני רואה שאולי עדיף בכלל מק"מ-אין כאבי ראש...
    הרצון שלי הוא כמובן לקבל תשואה כמה שיותר גבוהה לתקופה המדוברת ומבלי להסתכן ואולי אג"ח קונצרני מסוים עדיף לי על הממשלתיות?
    350,000 זה אינו רף תחתון מברזל,
    זה אולי רף תחתון בבתי השקעות גדולים, אולם בבתי השקעות גדולים לא הייתי ממליץ לשים את הכסף גם אילו הרף התחתון היה שקל בודד.
    קח לך את הזמן, תשאל חברים, משפחה, בעבודה, סביר שמישהו מחוג מכריך הקרוב או הקרובים להם מכיר מנהל תיקים אמין ורציני, ואזי איני חושב שאם תצליח להגיע אליו דרך הפניה טובה הוא יסרב אפילו לסכום של 100,000 (מתחת לזה באמת שאין טעם).

לגבי אגח"ים, שווה לך ללמוד את הנושא, הוא מהווה את אחד הבסיסים של שוק ההון, ולא אטעה באם אומר כי שוק האגח"ים מעניין ומאתגר לא פחות משוק המניות
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות