x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: מה קרה בשווקים מתחילת השבוע, ולאן זה הולך - דיון

מה קרה בשווקים מתחילת השבוע, ולאן זה הולך - דיון

בוקר טוב,
    ביומיים האחרונים אירופה צבועה באדום ואילו בארה"ב המסחר תנודתי אך מסתיים בעליות. מרבית הדוחות אשר התפרסמו עד כה היו טובים מהמצופה ולמרות נתוני מאקרו פושרים השוק בוחר להגיב בעליות לפחות בארה"ב ומושך איתו את שאר העולם למעלה והיום רואים עליות יפות באירופה לראשונה זה שבוע.
    המסחר בארץ מתנהל במחזורי מסחר נמוכים מאוד אך השמועות האחרונות מדברות על חוסר פעילות הזרים בשוק הישראלי, ויתכן שזה ההסבר למחזורים הנמוכים ולא חוסר עניין של הציבור.
    אני מסיק מכך כי קיים סנטימנט חיובי למשקיעים בארה"ב וזה משפיע לחיוב על העולם כולו.
    לאוהבי האינדיקטורים הטכניים: RSI13 במעו"ף מגיע הבוקר לאיזור 66 ומתקרב ל-70 שמוגדר איזור של "קניית יתר". ממוצע נע 5 נמצא מעל ממוצע נע 16 והמסחר היומי מייצר נר ירוק הנמצא מעל ממוצע נע 5, סימן טכני המהווה איתות קנייה.
    הטכנאים יגידו שרמת ה-1120 היא רמת ההתנגדות הבאה, אך כיוון שאינני מאמים ברמות תמיכה והתנגדות, אני אשאיר את הנקודה הזו לדיון.

אשמח לפתוח לדיון את שאלת העתיד לקרות בשוק בטווח הקצר (למרות שלדעתי אי אפשר לתזמן את השוק אבל נחמד לנסות).

מנהל תיקים.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.
    בכל מקרה עדיף ניהול על ייעוץ...

Re: מה קרה בשווקים מתחילת השבוע, ולאן זה הולך - דיון

אתייחס לעצם תיזמון השוק, ולדעתי (גישה אמפירית לעניין) אילו ניתן היה לעשות כן, אילו אדם, גוף, חברה או קבוצה היו יכולים לתזמן שוק באופן עקבי, סביר שהיה קורה אחת מהשניים-
    שווקי ההון העיקריים היו מתפרקים, מתפוררים, אותן מישהו/מישהם היו עושים "קופה" עצומה על כל שאר פעילי השוק, עד כדי כך שהכסף היה מאבד מהמשמעות שלו (מרבית הכסף בעולם היה מצטבר אצל המתזמן, ולשאר האנשים לא היה נשאר כמעט כלום)ו
    אח"כ היה קם (או שלא, והיינו עוברים לסחר חליפין) משהו אחר/שונה במקום השווקים כפי שאנו מכירים אותם, או שהיה מתבצע פיחות עולמי מוחלט, המטבעות השונים היו מעבדים את כל ערכם, והיו מוחלפים כנראה בשיטה אחרת.
    או
    ששוק ההון היה מצליח "להסתגל" מהר יותר מכפי שאותה קבוצת מתזמנים מוצלחת הייתה מצליחה "לפרק" אותו לחתיכות, ואז היה המצב חוזר לאיזון, בין שוק ההון לבין היכולת לתזמן אותו (יש פה ושם לגופים/אנשים יכולת לתזמן, אבל בכללי תוחלת התיזמון אינה גבוהה במיוחד), ולראיה, המשקיע המוצלח ביותר, העשיר ביותר, בעל התוחלת העקבית ביותר הוא וורן באפט, אשר בממוצע מסתפק בכמה אחוזים לשנה יותר ממדדי היחוס (S&P, דאו, או מה שזה היה בעבר הרחוק יותר), והיתרון העצום שלו מושג ע"י עקביות השמירה על אותו פער בן מספר אחוזים.

אם וורן באפט די מייצג את החלק הקיצון של יכולת תיזמון ארוכת טווח (מבחן התוצאה) אזי ניתן רק לשער מה היה קורה אילו יכולת התזמון הייתה משהו טריוויאלי יותר, אילו מספר רב יותר של אנשים יכלו לתזמן שוק, או אילו היו אנשים (אפילו אדם בודד) בעל יכולת תזמון עקבית של, נאמר 1% לחודש (13% לשנה) מעל מדדי הייחוס הכלליים, שלא לדבר על יכולת תזמון ברמה של 1% לשבוע (באופן עקבי).

אבל, למרות זאת, נחמד לעסוק בזה, נחמד לנסות לתזמן שוק, ועוד יותר נחמד להתחמם בהרגשה הטובה שהנה אוטוטו אני (או כל אחד לעצמו) יוכל לעשות כן, ושצריך רק עוד טיפה מזל ועוד קצת הבנה, עוד טיפונת ידע נוסף, וזהו - התיזמון יוצא לדרך, אני אדע מתי לקנות ולמכור, איזו מניה כן ואיזו לא, ואם אני לא אדע, אז אין שום בעיה למצוא את מי שכן יודע, לשמוע בעצותיו ובסופו של דבר להכות את השוק (דרך התיזמונים)

אז בהצלחה לכל מי שינסה, ואם הצלחתם, תחשבו גם עליי, אני לא גרידי, מספיק לי פרומיל מזה שיצליח לתזמן (לא שהוא ייתן לי, אבל נחמד לחשוב על זה)

אז זהו, כנראה שאין דבר כזה, ולא רק, אלא גם אם נגיד שבכל תקופת זמן ישנו אותו "גורו" שכן מצליח לתזמן לפרק זמן קצר (חודש, שנה), אז גם באם ישנם כאלו "תקופתיים", טרם שמעתי על מישהו שמסוגל לתזמן אותם נכון, כלומר לדעת לבחור לעצמו את "הגורו" הנכון לכל תקופה ותקופה, אחרת הינו חוזרים לתחילת ההודעה, ואז לא אותו מתזמן בודד היה גורם לפירוק השווקים, אלא אותם אלו שיודעים לבחור בגורו הנכון ובזמן הנכון.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

תודה על הסקירה ופרשנות.

מענין אותי למה אתה מאמין באינדיקטורים כמו RSI וממוצעים נעים אבל לא בתמיכה והתנגדות שהם יותר בסיסיים?

אנשים ששמם הולך לפניהם שאכן הצליחו לתזמן את שוק ההון מספיק פעמים כדי להפוך
    לאנשים מאוד ...

שיטה פונדמטלית:
    וורן באפט
    ג'ורג' סורוס
    ביל גרוס
    וכו'

שיטה טכנית + פונדמנטלית מקוצרת:
    דן זנגר - האיש שהפך 11775$ תוך שנה וחצי ל- 18 מיליון דולר
    ואחרי שנתיים ל42 מיליון בשנים האחרונות עשה 100 אחוז% תשואה בשנה.
    יש עוד כאלה...

ציטוט פורסם במקור על ידי yisfri
    תודה על הסקירה ופרשנות.

מענין אותי למה אתה מאמין באינדיקטורים כמו RSI וממוצעים נעים אבל לא בתמיכה והתנגדות שהם יותר בסיסיים?
    אני לא חושב לשוק יש זיכרון. זה שפעם שעברה השוק התחיל לתקן למטה במדד 1120 לא אומר לי שזה מה שצריך לקרות גם הפעם, ועד שמישהו לא יסביר לי את ההיגון אני לא מקבל את התיאוריה הזו (ואני מכיר את "תורת הניתוח הטכני" ברמה גובהה מאוד).
    מדד עוצמה כמו MACD, RSI, Bolinger ועוד הם מדדים סטטיסטיים האמורים להצביע על מאורע או רצף מאורעות החורגים מההתנהגות של הנייר/המדד בתקופת הזמן האחרונה.
    דוגמה: אם למדד המעו"ף יש סטיית תקן יומים של 1.4% ותוחלת של 0.04% והתנודה היומית מתפלגת נורמאלית (לא בדיוק, אבל לא משנה) אפשר לעשות מבחן סטטיסטי הבודקת את ההתסברות לרצף של 10 ימי עליות. כאשר רואים שקורה אירוע בעל הסתברות נמוכה אפשר "להמר" שהרצף הנ"ל לא ישמר עוד הרבה זמן כי הסבירות לכך נמוכה מאוד.
    אלו כלים סטטיסטיים - כמותיים שהם חלק מהניתוח הטכני, וכיוון שיש בהם היגיון (חלק יגידו יותר וחלק פחות) אני מוכן להכניס אותם לשיקולי ההשקעה לטווח קצר.
    תבניות, רמות תמיכה והתנגדות, גלי אליוט, תבניות פיבונאצ'י וכו זה מבחינתי "ממבו ג'אמבו" בדיוק כו ללבוש חצאית נוצות ולרקוד במעגלים סביב מדורה בציפייה לגשם.

מקווה שתשובתי ברורה,
    מנהל תיקים.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.
    בכל מקרה עדיף ניהול על ייעוץ...

אי אפשר להתעלם מהעובדה, שרבים מאמינים בניתוח הטכני. ועובדה זו לבדה גורמת לכך שהניתוח הטכני עובד חלקית, על תקן נבואה שמגשימה את עצמה.

תחת הנחה זו, כבר לא משנה איך הניתוח הטכני עובד. מה שחשוב זה שהוא מורכב יחסית מאלגוריתם דטרמיניסטי, הניתן לשיחזור על ידי מנתחים שונים המקבלים תוצאה דומה בפיזור קטן.

לגבי תיזמון השוק- כולם מנסים לעשות זאת. ראה סקירות של שחקן עם המלצות מתי לקנות מניה א' ומתי למכור אותה, או מתי לכתוב או למכור אופציה מסויימת ומתי לקנות אותה. הרי מי שנכנס לשורט בנקודה לא נכונה מפסיד.

מה קורה בשווקים- זה נראה כרגע כתיקון עולה בשוק יורד. למי שסוחר במעוף תוך יומי זה לא צריך לשנות. ניתן לקחת מהלכים של לונג או שורט תוך יומי בלי קשר למגמה של השוק.

לגבי ניתוח טכני- זה מתאים בעיקר בארה"ב עם מחזורי מסחר גדולים. בארץ מחזורי מסחר קטנים, אחוז ההצלחה נמוך יותר ואין אפילו קרן נאמנות אחת שמנהל הקרן קונה או מוכר מניות עפ"י שיקולים טכניים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות