x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: ניסוי בשוקת צרה

ניסוי בשוקת צרה

קודם כל, הניסוי הזה נעשה בהשראת הדיון המעניין מאד של ריקי בנושא האוכף. יש שם הרבה מאד רעיונות יפים וסיעור מוחות מרתק.

הדבר העיקרי שמפריע לי באוכף, הוא שבאיזה שלב בוצעה הצלבה באופציות המכורות, דבר שגורם לכך שדה פקטו מדובר כבר בשוקת ולא באוכף. למעשה כל קירוב של אופציה מכורה גורם לכך. אז אם כבר שוקת, למה לא להתחיל בשוקת. הרווח אמנם יותר קטן, אבל יש קצת יותר גמישות. כמידת המרחק בין האופציות המכורות, ככה יש מקום לקרוב ללא הצלבה. זאת אומרת שמתחילים בשוקת, אבל אולי דווקא מסיימים באוכף. (גם בדיון על האוכף, באחת ההצעות האחרונות, ירד הרווח המקסימלי ל 1300 ומשהו ש"ח. אז מה היה הטעם באוכף מלכתחילה...)

מכיוון שהניסוי שלי לא קשור, אני שם אותו בשרשור נפרד. זאת מבלי להפחית חלילה מהעניין הרב שיש בניסוי של ריקי.

אז הנה הניסוי שלי (שאגב אני מבצע אותו בחי):
    התחלתי כאשר מדד היה 1165.
    מכירות של:
    1 יחידה C1080 במחיר של 1680 ש"ח
    1 יחידה P1050 במחיר של 1680 ש"ח
    הגנות במרחק שני סטרייקים:
    1 יחידה P1030 במחיר של 1110 ש"ח
    1 יחידה C1100 במחיר של 890 ש"ח.

סה"כ רווח מקסימלי של 1360 ש"ח
    הפסד מקסימלי של 640 ש"ח.

הרעיון הוא
    1) המדד עומד במקום, נחים יחד איתו.
    2) המדד זז לכיוון כלשהו, משלמים לשוק על ידי קרוב ההגנה הנגדית, וככה סוגרים רווח בצד הנגדי
    3) המדד בורח, מזיזים את הרגל המרוויחה עד למצב של אוכף, מכניסים עוד כסף, בשאיפה להכניס עוד 640 ש"ח (לא בטוח שזה יצליח).
    4) המדד ממשיך לברוח, אפשר להגיע למצב של קרוס. במקרה זה הרווח המקסימלי יורד ל 360 ש"ח. אבל אולי מצליחים להכניס עוד כסף, וסוגרים את ה 640 ש"ח לגמרי (שוב, אני לא יודע אם יש מספיק בשר. אבל אין ספק שההפסד המקסימלי יצטמצם).

מתי לפתוח ואיפה:
    לפתוח בנקודה שחושבים שיהיה מסביבה זיגזוג, וגם שחושבים שהפקיעה יכולה ליפול באזור שלה. אני חושב שהתחום 1050-1080 הוא תחום טוב מאד.

אתמול ניצלתי את העליות, והזזתי את ההגנה התחתונה מ 1030 ל 1040, בעלות של 160 ש"ח. הנקודה האופטימלית הייתה בעלות של 130 ש"ח, אבל אנחנו בעולם המעשי.

לכן, כרגע:
    רווח מקסימלי: 1200 ש"ח.
    בירידות רווח מובטח של 200 ש"ח.
    בעליות הפסד של עד 800 ש"ח.

אם אצליח להגיע למצב של הזזת 1100 ל 1090 בעלות של 200 ש"ח ומטה, אני הופך את האסטרטגיה לאסטרטגיית "רווח בלבד", שתכניס עד 1000 ש"ח ותפסיד כלום. זה יקרה עוד 20 נקודות למטה או לאחר שחיקה.

http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18479

Re: ניסוי בשוקת צרה

בהצלחה!

אהלן אופיר,
    מעניין מאוד! אני גם משתעשע בימים האחרונים עם הרעיון של שוקת צרה.
    אעקוב מקרוב. בהחלט.
    אגב, אתה נוקט בגישה של לקרב הגנה בצד מרוויח. גישה מעניינת מאוד ואני סקרן לדעת לאן תוביל.
    מה היתה ההשפעה על האסט' אם היית מחליט במקום לקרב הגנה - לקרב את רגל הפוטים סטרייק למעלה כמו שהיא?

נקודה נוספת - לא התייחסת בפוסט שלך ליווניות. בעיקר אני מתכוון לוגה וליחס וגה/תטא, שכן אסט' שחיקה שכזו "מתחננת" למעט מידע - איך ישתנה מצב האסט'' בעליה/ירידה בסטיות, באיזו סטייה הוקמה האסט', האם מוטב לפתוח אסט' כזו כעת, או אולי בשלב מאוחר יותר של החודש (כשתטא תתן בראש? (אין לי תשובות כמובן, רק תהיות )
    תודה ובהצלחה!

הי דמי כיס,

בזכותך גיליתי את השרשור של ריקי (חיפשתי תגובות שלך עד שגיליתי שריקי היא red).
    הנושא שאתם מנתחים עכשיו הוא באמת מהאסטרטגיות הבסיסיות שצריך להכיר ולחקור לפני שעוברים לדברים מסובכים יותר. בוודאי שאסטרטגיה יותר מאתגרת מחשבתית משוקת רחבה.
    גם אני התגלחתי עליה המון בזכות ארתור והמומינים שלו.
    אציין כאן כמה תובנות שעבדו לי:
    1. בצע נתק מחשבתי בין הכתיבות לקניות. הקניות לא זזות ביחד עם הכתיבות. זו טעות בסיסית. הנכון הוא להניע את השוקת הכתובה באיטיות בכיוון המדד. רוחב השוקת יכול להשאר קבוע או להתרחב קצת בהתאם לפחד שלך מתיקון של התנועה האחרונה. השוקת הקנויה צריך לזוז כמו משוגעת. תשתדל לשמר דלתא ניוטרל על השוקת הקנויה וכך לא תתרגש מתנועות לכל כיוון. גם כאן רוחב השוקת יכול להשאר קבוע או להתרחב בהתאם לתחושות שלך לגבי השוק. רוחב השוקת צריך להיות תלוי בסטייה ובקרבה לפקיעה.
    2. הכי נכון זה לפתוח את השוקת הכתובה כאוכף ובהמשך לפתוח לשוקת של 2-3 סטרייקים. הסיבה היא שאתה מקבל פחות אם המדד נע לכיוון מסוים בתחילת החודש.
    3. יש הבדלים בהתנהגות האופציות בירידות לעומת עליות. שיפוע הסקיו ועליית הסטייה בירידות חדות גורם לחוסר סימטריות שצריך לתרגם לניהול אסטרטגיות. למי שעובד ביותר מסט אחד מומלץ להכניס הטיות קטנות. בהטייה אני מתכוון לחוסר מרכוז של השוקת הכתובה בפתיחת הפוזיציה (לא יותר מדי. אני מטה בלא יותר מסטרייק או חצי סטרייק כלפי מעלה). אפשרות נוספת היא במספר הקולים לעומת מספר הפוטים. אפשרות אחרת היא ביחס בין קנויים וכתובים בקולים לעומת פוטים למי שהולך יותר חשוף.
    4. הגנות סטטיות. יש כאלה שמוסיפים קניות רחוק מהמדד, כ-7-8 סטרייקים מהמדד בתחילת החודש. אני עד עכשיו הפסדתי על הגנות כאלה וחושב שהתוחלת על שימוש בהן הוא שלילי חזק. במקום זה אני לפעמים מגוון בכתיבת מרווח יחס בפוטים בלבד. אני מוכר פוטים קרוב למדד ומשתמש בכסף לקניית הרבה פוטים כ-6-7 סטרייקים מהמדד. אני דואג שהעלות תהיה קצת שלילית כדי לא להפסיד על ההגנה הזאת במקרה של חוסר הפעלה. במידה והמדד מתחיל לרדת חזק, ההגנה מתחילה להתנפח משתי סיבות: יש לי הרבה יותר קנויים מכתובים והסטייה שעולה תורמת עוד. בקולים אני בוחן לאחרונה מרווחים עולים פשוטים. עלותם יחסית זולה.
    5. בשיפוצים יתכנו מצבים שידרשו לקנות בחזרה קולים או פוטים שמנים. לעולם אבל ממש לעולם אל תעשו את זה. המכונות מחכות לפראיירים כמוכם. במקום זה תלמדו איך לסגור קופסה...
    6. תנצל פריצה או שבירה של רמות טכניות לביצוע שיפוץ. בנקודות אלה השיפוץ יכול לצאת זול יותר ואולי אם מאמינים לטכנאים יהיו לך פחות שיפוצים.

הצלחות לכולם.
    סביון.

ציטוט פורסם במקור על ידי סביון
    הי דמי כיס,

בזכותך גיליתי את השרשור של ריקי (חיפשתי תגובות שלך עד שגיליתי שריקי היא red).
    סביון.
    הי סביון,
    Long time no see you ,
    מה זה - גילית שמגילית, תכל'ס,
    אם אוכף קרוב לליבך,
    ואם ניהול זה שמך האמצעי,
    שמור לך כסא ביציע המכובדים,
    באופרה ששמה:
    Red - on the rocks
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

קרבתי היום את ההגנה על 1040 ל 1050. מכיוון שהכתיבה היא 1050, זה למעשה סגירה של החלק התחתון. מה שהפך את השוקת הצרה,למרווח, שנמצא כרגע בהפסד כמובן. במידה ויהיו ירידות, אז טוב. ואם לא, אז חבל.

מה חבל, מה פתאום אתה משלים עם הפסד....

עכשיו אני רואה שלא עידכנת את הקישור לפי מה שביצעת בפועל.
    לכן ההערה שלי מבוטלת.

עדכן את הקישור ואז נוכל להתייחס
    R

ציטוט פורסם במקור על ידי red-r
    מה חבל, מה פתאום אתה משלים עם הפסד....

אולי (וזו רק הצעה) תכתוב את פוט 1090 (אתה נשאר עם אותו מרחק בהגנה כי קירבת)........ולמעלה כבר לא תפסיד.
    הי,

כתיבה של 1090, מקטינה את הרווח המקסימלי ל 200 ש"ח בערך, עם הפסד מקסימלי של 450 ש"ח בערך. זו גישה טובה.

האלטרנטיבה היא להמר שאחרי עליות של 50 נקודות כמעט ברציפות, צריכות גם להגיע ירידות. ואז כתיבה של 1080 תסגור אוכף, עם סיכוי עדיין לצאת טוב.

שוב,
    לא עידכנת בקישור את הצעדים שעשית לכן לא רלוונטי כרגע מה שהצעתי.
    צרף קישור מעודכן בבקשה
    R

צודקת לגמרי.

הנה עדכנתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות