ערב טוב חברים,
אני עושה זה מס' חודשים אסטרטגיה של מכירת שוקת רחבה ועוקב אחרי הדיונים הפורים, בעיקר בפוסט של דמי כיס , וממה שקורה אצלי וממה שכותבים חלק מהחברים ,יש לי מס' דילמות/תובנות, שאשמח לשמוע את דעתכם:
1. מסתבר שכמעט מדי חודש האסט. גורמת לתקלות, הרבה דפיקות לב, ולעיתים הפסדים כתוצאה מהזזות ומלחץ והכל עבור תשואה מאד נמוכה ביחס לסיכון מאד גבוה.
2. עובדתית בחודשים האחרונים התנודות מפקיעה לפקיעה היו מינוריות- לכאורה מצב אידיאלי לכותבי שוקת רחבה. ולמרות זאת נגרמו הפסדים לחלק מהחברים, וזה קרה כשהמדד רץ מהר מדי לכיוון מסוים לפני שתיקן.
3. בקורס של יוסי אלוף הובן כאילו זו אסט. משעממת וקלה ללא הרבה ניהול ("שגר ושכח")- בפועל יש דילמות מדי יום וניהול יומיומי ומשעממם בהחלט לא היה פה...
4. קשה מאד לשמור על הכללים- ולפי הדיונים כמעט כולנו גרידים, לא מתרחקים מספיק מהסטרייק וכשהמדד רץ נגדנו , הדבר גורם להפסדים.
5. אפילו אם נרוויח כל חודש 5-6%, הרי ברור , שפעם בשנה שנתיים יגיע חודש שהמדד ירוץ חזק לכיוון אחד וייקח את כל הרווחים, וזו אסטרטגיה קלסית של "להרוויח בכפיות ולהפסיד בדליים"
המסקנה שלי: אם רוצים להרוויח לאורך זמן בשוקת רחבה , צריך משמעת ברזל, ושמירה מדוקדקת על הכללים, וזה כנראה לא מתאים לכל אחד וכנראה גם לא לי, ופה הלבטים שלי לגבי ההמשך.
הסיכון הגבוה , ההתעסקות והחשיפה לא עומדת בפרופרציות הרווח המזערי.
מה דעתכם?
שבוע טוב לכולם,
מאיר טל
נ.ב
כנראה , שמחר המעוף יירד ואני אסגור את השוקת שלי (שהיא לא כ"כ רחבה בגלל שהייתי גרידי), ברווח נאה, אך הייתי קרוב מאד להיות בהפסד גדול, כשהמדד זינק מעל 1120.