x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שאלה לאלון

שאלה לאלון

אלון שלום

רציתי לשאול מה משמעות והשפעה יש על אגח כאשר המניה נכנסת להעברה ושימור. במקרה שלי פרופיט אגח ג

בתודה מראש
    אורי

Re: שאלה לאלון

בתיאוריה אין קשר - לפחות לא ישיר, שכן יכולת הפירעון של החברה לא נפגע. אך בעקיפין לסיבה לכניסה לשימוש יכולה להיות השפעה, לפחות פסיכולוגית על המשקיעים.

אך פעמים רבות אנו עדים לכך שכניסה לרשימת שימור גוררת ירידה באגחים של אותה חברה.

ניתן להסביר את זה בכמה דרכים:

(1) לכניסה לרשימת שימור יש סיבה שלרוב קשורה בשווי החברה (שווי יורד) או באחזקות הציבור בחברה (אחזקות קטנות). ברור ששתי מתבים אילו אינם תורמים למשקיעים, הראשון שופך אור על מצבה הפיננסי של החברה והשני עלול להוות סימן ליכולת ההתערבות של השמקיעים (למרות שיכול גם להיות חיובי - אם החברה היא היוזמת).

(2) יציאת המנייה ממסחר בפועל, למרות שעדיין מחייבת את החברה בדיווח מלא (בגלל האג"ח) בעייתית במידה מסויימת כאשר רוצים לקבל מידע על הערכת השוק על מצב החברה. כלומר - אם המנייה אינה סחירה יש לנו מידע חסר לגבי ביצועי המנייה ויכולת ההשוואה שלהם לשינוי מחיר האג"ח (שכן בתיאוריה צריך להיות קשר ממדרגה שנייה בין השניים).

כמובן שבסופו של דבר מה שחשוב מלחתחילה זה להשקיע בנייר בהפרעון שלו "מובטח" במידה גבוהה או לחלופין שמחירו נמוך מערך הנכסים שעומד מאחוריו.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: שאלה לאלון

uri.m שלום ,
    לא אלון אבל אני רוצה להוסיף ולומר בכלליות ולאו דווקא על הנייר שציינת שיותר מכל מה שאלון כתב כדאי לך להתייחס לשורה האחרונה שבה הוא כותב :"כמובן שבסופו של דבר מה שחשוב מלחתחילה זה להשקיע בנייר בהפרעון שלו "מובטח" במידה גבוהה או לחלופין שמחירו נמוך מערך הנכסים שעומד מאחוריו."
    שורות אלו הינם נכונות מאוד !!
    לגביי מה שנרשם קודם אני אישית סבור שזה לא רק משפיעה מבחינה פסיכולוגית כי קיימים מקרים שחברה אשר עוברת לרשימת שימור או דלי סחירות מגיעה לבסוף למצב של מחיקה !!
    אז ברור לי שזה לא רק עניין פסיכולוגי ובעניין המעשי יותר קשר לתמחר אותה נכון ( כפי שאלון ציין ) , ובנוסף עקב חוסר סחירות ועניין המשקיעים ערכה יכול לרדת ממשית וקיימים לרוב בעיות של מרווחים גדולים בין קונים למוכרים דבר שמשפיע כמובן על התנודתיות בה.
    אין לראות בדברים כהמלצה לנקיטת פעולה כלשהיא , הדברים נאמרו על מנת לחדד את דבריו של אלון
    בברכה , לברון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות