מאיר,פורסם במקור על ידי מאיר טל
לא בדיוק הבנתי מדוע אתה מפנה דווקא אלי את השאלה הזו ?
מתוך שאלתך, אני מבין (אולי אני טועה, אך כך אני מבין) שאמורה להיות איזו סתירה בין מה שכתבתי או בין הדיעה שלי, לבין מה שעושה שחקן מעו"ף, אז זהו שלא, למיטב הבנתי אין שום סתירה, נהפוך הוא הדבר, ואנסה להסביר להלן:
1. מה הקשר בין הדברים שכתבתי לבין אסטרטגיות שחקן, ובכלל אם יש קשר כלשהו, הרי הדברים שציינת לגבי אסטרטגיות שחקן רק יכולים להצדיק חלק מהדברים שכתבתי, כגון: שחקן מעוף בטוח מקצועי יותר - ברור שהוא כזה, וטוב שהוא כזה, אז מה רע בכך שאני גם מנסה להיות מקצועי יותר, ומה רע בזה שאני "מטיף" להתמקצעות של כל מי שרוצה לעסוק בכך.
2. סיכוי טוב יותר מ- 50/50% , על זה בוודאות אין כלל ויכוח, הסיכוי שלו מוכח בתור טוב יותר מ-50/50. אז שוב, היכן זה נוגד את הנסיון שלי למצוא/להבין כיצד להגיע גם לסיכוי שמעל 50/50, להיפך, שחקן מעו"ף זו דוגמה חיה לכך שזה אפשרי.
3. שחקן הוא "אלוף" בלתקן/לשפץ - בדיוק כך, הוא בעצמו, באחת מהתגובות שלו ציין שכל אסטרטגיה שהוא מעלה היא פרי שעות רבות של תכנון , חישובים, ידע ונסיון, וזה גם הכיוון שאליו אני חותר - לדעת ולהבין, כדי להיות מסוגל לתכנן ולשפץ.
אם כך, לדעתי נשאר לנו להסכים או לא בנוגע ל-"להמציא את הגלגל" וגם ביחס ל"לשבור את הראש ......."
אז ככה: אני לא מנסה להמציא את הגלגל, הוא ישנו, הוא קיים, אין אולי הרבה שחקנים קטנים שיודעים לגלגל אותו נכון, אבל יש, ואלו שיודעים כיצד לעשות זאת, גם יודעים להרוויח בשוק המעוף עם תוחלת חיובית יפה מאד, והכי חשוב- אינם תלויים באיש, הם יודעים לעשות זאת לבד.
ולגבי שבירת הראש...., לדעתי האישית, ואני מדגיש שזו דעתי האישית בלבד (ולא מנסה אפילו להוכיח זאת, נכונה או לא, זה מה דעתי) כדי להצליח בשוק המעו"ף צריך להתמקצע כל הזמן, צריך לשבור את הראש ולא לסמוך על שום דבר או אף אחד אחר מלבד עצמך. אף אחד לא מבטיח לך כלום ואף אחד לא חייב לך כלום, מה שבאמת יש לך ומה שיילך איתך בבטחון מוחלט ושאף אחד לא יוכל למנוע ממך אף פעם, זה רק מה שיש והצטבר אצלך (או אצל כל אחד ואחד מאתנו) בקופסה הפרטית , זו שמאחורי העיניים ובין האזניים.
אם אצליח לגרום לעוד אנשים לרצות להרחיב ולהעמיק את התוכן שיש להם בקופסה (בענייני מעו"ף בלבד) דייני, ובזה באתי על שכרי. וגם באם לא אצליח, לא נורא, לפחות אדע ואהיה שלם עם עצמי שניסיתי.
בכל אופן, זו הגישה שלי, ובגללה לא תראה אותי כמעט נותן עצות ספציפיות , אלא מעדיף להתמקד בלפקוח עיני זה או אחר (ואפילו מוכן לשלם את המחיר שיגידו עלי "מה הוא מקשקש, שייתן תכלס' תשובות, במקום לזרוק רעיונות או תיאוריות")
בברכה