בוקר טוב,
קודם כל לdavid15, תודה על התתעניינות בקיומי. הייתי שמח לבלות את כל זמני בפורום אך לפעמים יש עבודה שצריך לעשות ואז אני לא פנוי לכתוב ולהגיב.
אתמול פורסמו פרוטוקלים של הFED שמבחינתי הם "פושרים". הנתונים המאקרו כלכליים טובים ברובים ואין לחצים אינפלציוניים נראים לעין. נכון שתחזית הצמיחה עודכנה קצת כלפי מטה אך עדיין מדובר בצמיחה של 3-3.5 אחוזים. מצב האבטלה אכן מדאיג, אך כיוון שקצת גידול האוכלוסיה בארה"ב הוא כ1% בשנה, לא צפויה לנו דפלציה, לא חזרה למיתון ובטח לא W. אני חושב, שהסיבה שהשוק לא הגיב בירידות או בעליות לפירסום הפרוטוקולים הוא שבערך לזה ציפה השוק. דעתי לא השתנתה, לא יהיה W בשוק ההון ובטח ובטח שלא יהיה W בכלכלה בארה"ב ולא בישראל וכנראה גם לא באירופה.
המדדים מחפשים היום כיוון אך ממפת הפוזיציות הפתוחות ניתן לראות שבמהלך השבוע האחרון נפתחו 15,000 קולים בכל אחד מהסטרייקים 1140-1160 ואני מניח שמי שכתב אותם לא מטומטם ולא מחלק כסף מתנה.
אני ממשיך להיות שורי על השוק וברור לי שחלק מכל עליות זה ירידות אך עדיין אין היפוך מגמה - השוק עולה!
לדעתי אתמול והיום יש הזדמנות לתקן את הפוזיציות כלפי מעלה במחירים נוחים ונראה איך יתנהל הסופ"ש הקרוב.
אשמח לתגובות,
מנהל תיקים.