x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 25

נושא: שורט תל בונד שקלי

שורט תל בונד שקלי

שלום אלון.

האם ניתן לומר שמדד התל בונד השקלי נוגע בשיאו כרגע?
    אם כן, האם נכון להיכנס לשורט עליו (לתקופה של כשנה)?
    באילו תרחישים ימשיך המדד לטפס?

לתעודת הסל הבאה 1116367 אין שחיקה ולכן העלויות הכרוכות בה הן רק עמלות הבנק. מה דעתך?

אורח

Re: שורט תל בונד שקלי

ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון
    שלום אלון.

האם ניתן לומר שמדד התל בונד השקלי נוגע בשיאו כרגע?
    אם כן, האם נכון להיכנס לשורט עליו (לתקופה של כשנה)?
    באילו תרחישים ימשיך המדד לטפס?

לתעודת הסל הבאה 1116367 אין שחיקה ולכן העלויות הכרוכות בה הן רק עמלות הבנק. מה דעתך?
    תל בונד השקלי לא קיים כל כך הרבה זמן, לכן יש לקחת את השיא בערבון מוגבל..

המדד יוכל להמשיך לטפס בסביבה בה לא יתבצעו העלאות ריבית/יתבצעו בתדירות מאוד נמוכה ומצד שני לא יהיו בעיות מהותיות לחברות הרלוונטיות.

ככל הנראה, שורט על התל בונד השקלי ייתן תשואה חיובית, אך זה נכון גם לגבי שורט על שאר מדדי התל בונד

תודה.

שאלת תם: איך מתבצעים תשלומי הריבית באג"חים המוזכרים? האם הם מועברים לזכות המחזיק באיגרת בתאריך התשלום?

אני לא מאמין בשיאים - שכן הם נשברים בסופו של דבר...

לטווח הקצר כמובן שמגמת השוק מכוונת אותנו לשורט, אך גם לזה לא הייתי ממהר להיכנס.

מנסיוני עדיף לבחור השקעות בניירות מסויימים ולא ללכת על מדד (בין אם על עלייה או על ירידה) שכן - גם בשוק יורד יהיו ניירות שיתנו תשואה עודפת גבוהה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אחנתון שלום ,
    אני לא אלון אבל מסכים עם רוב דבריו , רק אוסיף ואומר 2 דברים :
    הראשון שאלת האם יהיה נכון להיכנס שורט על המדד לתקופה של שנה , אזי ברור שאי אפשר לתזמן זאת וככל הנראה נראה פתיחת מרווחים וסגירת מרווחים בתקופה שציינת ולכן שורט לתקופה של שנה הוא מסוכן מדי לטעמי .
    שנית אני רוצה להוסיף על דעתו של אלון שללא ספק מבחינתי העדיפות הינה לניירות בודדים ובחירה קפדנית ופרטנית של כל נייר ולכן האם חשבת על עשיית שורט על המדד כולו ומנגד קנייה של ניירות בודדים במדד וכך למעשה אתה יוצר לעצמך מאין ארביטראג' ..ולמעשה מגדר את עצמך .
    זאת כמובן בהנחה שאתה מצליח ויודע לבחור את הניירות שמתומחרים כיום במרווחים הגיוניים וסבירים.
    בכל אופו אין לראות בדברים כהמלצה לעשיית פעולה כלשהיא ופשוט רציתי לתת לך עוד זווית ראייה ואפשרות נוספת על הסתכלות של הדברים.

מאחל לך בהצלחה במעשיך ואשמח לענות על שאלותייך
    בברכה, לברון

צריך לזכור את אלמנט הזמן שפועל לרעתך בנושא... יש לו חשיבות אם לא תהיה תנועה
    חדה למטה.

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי sham
    צריך לזכור את אלמנט הזמן שפועל לרעתך בנושא... יש לו חשיבות אם לא תהיה תנועה
    חדה למטה.
    המתמטיקה שמאחורי המדד:
    תשואה פנימית במדד: 4.92%.
    מח"מ ממוצע: 3.87 שנים.

כלומר התשואה שתתקבל אם תקנה היום את האגחים לפי משקלם 20.42% בכשלוש שנים ועשרה וחצי חודשים, או תשואה ממוצעת של 0.013% ליום (לא ליום מסחר), בהנחת תשלום מלא של כל החברות.

מתחילת השנה נעשתה עליה של 7.08% כלומר, 0.88% לחודש.
    המשך עליה כזו תגמור את התשואה של המדד תוך פחות משנתיים (כ21 חודשים), אך גם עליה כזו לא קרובה לריאלית, שכן לא ייתכן שהתשואה הפנימית תפחת מזו של השחרים הממשלתיים, שכרגע עומדת על כ3% (במדד שחר 2-5 שנים) וקשה לראות אותה ממשיכה לרדת באופן אמיתי.

גם אם הטענה שהזמן לרעת השורטיסטים אינני מסכים, שכן לא מדובר באגחים חסרי סיכון!
    ייתכן בהחלט שחלק מהחברות (מה שיכול לקרות רק במהלך הזמן) יקלעו לקשיים והאגחים שלהם ירדו, גם אם לא נראה בעיות מקרו רציניות.

לרעת המדד גם עומדת עליית הריבית הצפויה, כמו גם סכנה של אינפלציה ושחיקת הכסף (אגחים שקליים).

בקצרה, לדעתי השאלה היא לא אם המדד יתחיל לרדת אלא מתי.

בקשר לכניסה לשורט, יש לשקול האם עדיף להכנס לשורט על האגח הצמוד (תל בונד 20/40/60) והאם כדאי להכנס עכשיו או לחכות להמשך עליות.

בעוד שעל השאלה האחרונה לא פשוט לענות (אני לאט לאט מחזק את הפוזיציה ככל שעליות נמשכות בקצב הנוכחי), נבחן את המדד מול מדד התל 20.

במדד התל בונד 20 התשואה הגלומה היא 2.36% על מחמ של 4.93 שנים.

המדדים מכילים אגחים בדירוג דומה, ולכן ניתן להניח שהסיכוי לבעיות בחברות בכל אחד משני המדדים זהה.

היות ומדד התל בונד עומד על מחמ ארוך יותר, צריכה להיות לו תשואה גבוהה יותר, על מנת לפצות על הסיכון הגדל, אך נכון להיום ההפרש עומד על 2.56%, שלדעתי הוא הפרש נמוך מדי
    (אני מעריך שהאינפלציה בטווח הקרוב תרד, זאת מכיוון שאני לא צופה המשך עלייה משמעותית במחירי הדיור, ובלעדיהם תהיה אינפלציה נמוכה בהרבה, מה עוד שהריבית צפויה לעלות והמשבר באירופה וודאי לא יתרמו לאינפלציה).

כלומר להערכתי, מצב מדד התל בונד 20 גרוע מזה של התל בונד השקלי, ולכן הוא המדד המועדף ,יחד עם תל בונד 40 (אשר מפצה על התשואה הגבוהה במעט באגחים בעייתים יותר ובעלי סיכון גבוה יותר), לביצוע שורט.

זה גם המקום לציין שעל אף שמדובר בשורט (עניין שמרתיע משקיעים שחסרים את הידע בנושא), מדובר בהשקעה יחסית סולידית, לטווח לא קצר (קשה לתפוס את השיא כך שמי שמתכנן להשקיע לשלושה חודשים, לא בטוח שזה המקום). אציין גם שבעוד שאני סבור שהרווח בה הוא כמעט וודאי, היא לא תניב (בהנחה שלא נקלע לשבר דמוי 200 תשואה גבוהה מאוד.

כמובן שאין לראות בכתוב המלצה לביצוע פעולה כלשהי, אלא רק את דעתי (וכמובן ייתכן גם שאני טועה).

מקווה שעזרתי.

תודה רבה לכל העונים.
    בהתעמקות נוספת בפרטי המדד מצאתי כי "החל מה-1.1.09 מדדי הבורסה בישראל הפכו למדדי השקעה מלאים. במדדי השקעה, הדיווידנד במלואו (100%) מושקע בחזרה במדד כך שתשלום הדיווידנד משמש לרכישה חוזרת של כל המניות במדד. מסיבה זו אין השפעה של הדיווידנד על השווי ההוגן של התעודות". נתון זה היה חסר לי בפתיחת השירשור. ברור אם כן שאין מה לדבר על וודאות לגבי שיאו של המדד.

אני אפרט קצת על מצבי: יש לי סכום כסף שאני מעוניין להשקיע בצורה הסולידית ביותר לזמן של כשנה. כשאני אומר סולידי אני מתכוון לכך שאני מעדיף תשואה אפסית על תשואה שלילית.
    אחד החששות הגדולים שלי הוא התפרצות אינפלציונית כתוצאה מקריסת מטבעות (יש לי שרשורים בנושא בראשי). לתקופה של שנה אין לבנק פתרונות צמודי מדד לצערי הרב.

אני מנסה למצוא פתרון אשר ייתן לי הצמדה אפקטיבית למדד המחירים ע"י שילוב תעודות סל העוקבות אחרי מדדים/אג"ח שונים עם תעודות המבצעות שורט על מדדים/אג"ח אחרים.

supgog, איזה מדד לצורך העניין היית משלב בלונג עם שורט על תל-בונד 40?

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון
    אני אפרט קצת על מצבי: יש לי סכום כסף שאני מעוניין להשקיע בצורה הסולידית ביותר לזמן של כשנה. כשאני אומר סולידי אני מתכוון לכך שאני מעדיף תשואה אפסית על תשואה שלילית.
    אחד החששות הגדולים שלי הוא התפרצות אינפלציונית כתוצאה מקריסת מטבעות (יש לי שרשורים בנושא בראשי). לתקופה של שנה אין לבנק פתרונות צמודי מדד לצערי הרב.

אני מנסה למצוא פתרון אשר ייתן לי הצמדה אפקטיבית למדד המחירים ע"י שילוב תעודות סל העוקבות אחרי מדדים/אג"ח שונים עם תעודות המבצעות שורט על מדדים/אג"ח אחרים.

supgog, איזה מדד לצורך העניין היית משלב בלונג עם שורט על תל-בונד 40?
    לדעתי הפתרון בשבילך יהיה קניה של מדד המק"מ בערך ב70% מהסכום, ובשאר לבצע שורט על התל בונד 40. זה יהווה פתרון סולידי למדי אשר לדעתי ייתן תשואה הגבוהה מהמדד (ובשום תרחיש אני לא רואה אותו מפסיד, למבחינה נומינלית לפחות).

אציין גם שאם אתה צופה התפרצות אינפלציונית, בניגוד אלי, אולי עדיף לך לבצע את השורט או חלקו על התל בונד השקלי.

כמובן שאין לראות בכתוב המלצה לביצוע פעולה כלשהי, אלא רק את דעתי (וייתכן גם שאני טועה).

בהצלחה.

אני מציע להגדיר מראש שכל הכתוב בשירשור זה אינו המלצה אלא בגדר סיעור מוחות שבו ניתן להעלות רעיונות בצורה חופשית ולא מחייבת.

על מנת לדייק, אני לא צופה התפתחות אינפלציונית אלא חושב שקיימים כרגע תנאים שיכולים להוות טריגר להופעתה. אני מחפש הגנה למקרה שתתרחש ההתפתחות אך גם מעוניין לא להפגע במקרה (הסביר יותר כנראה) שהנ"ל לא תפרוץ.

בנוגע להצעתך האחרונה: בעוד התל בונד 40 הוא צמוד מדד, המק"מ אינו. לפיכך, אם הסטטוס קוו יימשך אני עלול לפספס את ההצמדה למדד המחירים לכל הפחות ולהיפגע נומינלית במקרה הרע, הלא כן?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות