x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 25 מתוך 25

נושא: שורט תל בונד שקלי

Re: שורט תל בונד שקלי

התנהגות המדדים מאז ההעלאת הריבית מעניינת.
    התל-בונדים 20 ו-40 ירדו כ-0.3% בעוד השקליים עלו במידה דומה. המק"מ ירד קצת והתאזן.

אני מקבל את ההסבר שלך לגבי ההגיון שבכך. כנראה שזו ההנחה הרווחת.

בגלל חוסר הוודאות, החלטתי לעת עתה לקנות מק"מ קצר (ל-4 חודשים) בסכום כולו. לא תשואה גבוהה אך ארוויח זמן ללמוד טוב יותר את הנושא.

תודה ואשמח לשמוע ממך עוד תובנות בהמשך.

אורח

לאחר תקופת דשדוש עליות קצרה מתחילות כעת ירידות בתל בונדים.

האם מדובר בתיקון או היפוך מגמה?

קשה לדעת, מה שבטוח זה שאנחנו כבר לא לבד:

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000588284

בהמשך לכל הכתוב...

אני מקבל הרבה פניות בנושא זה בזמן האחרון.

דוגמה לפנייה שכזו מהימים האחרונים היתה:

קראתי מאמר ב"גלובס" :בעוד הציבור נכנס בהמוניו לקרנות הנאמנות האג"חיות והמוסדיים המתוחכמים מדירים רגליהם מהנפקות, מגדרים עצמם הבנקים נגד נפילות בשוק האג"ח. האם אנחנו לקראת תיקון בשוק הזה?

ל"גלובס" נודע כי בנק לאומי ( 1595 -0.50% )
    רכש לפני כמה חודשים תעודת סל שורט על מדד תל בונד 40, המגלמת חשיפה בסך 110 מיליון שקל, וזאת כהגנה מפני ירידות בשוק האג"ח הקונצרניות. בבנק לאומי אישרו את דבר רכישת תעודת השורט, אך סירבו לציין באיזו חברת תעודות סל מדובר.

אודה לך אם תאיר לי - נראה לך כי כדאי לרכוש תעודת סל שורט??? תודה
    ויש לך איזה אג"ח טוב למרות ועל אף? אני בחוץ עם הרבה מזומן
    התשובה שלי לעניין זה:

כפי אני כותב בפורום ואומר בצאט כבר זמן מה - בגלל הצפי לעליית הריבית בשוק (זה רק עניין של זמן) - שוק האג"ח הקונצרני ה"בטוח" יתגלה להיות המסוכן ביותר.

הדבר נכון אפילו בצורה חזקה יותר באגחים הממשלתיים, שם מימוש של 30% בניירות מסויימים יקרה שנה-שנתיים הקרובות.

מה שחשוב להבין הוא כי ככל שהתשואה של האג"ח נמוכה יותר (ולא חסרים היום ניירות עם תשואה אפסית) והמח"מ ארוך יותר, כל עלייה בריבית במשק תגרור ירידה חדה יותר במחיר השוק של הניירות.

לכן מחיר הקרן עתיד להיפגע - בכל מקרה בטווח הקצר והבינוני. כניסה לניירות מסוג זה כעת אומנם תבטיח תשואה רשומה במקרה של החזקה עד לפדיון - כפי שרשום על כל נייר, אך המתנה בחוץ וכניסה לאחר המימוש הצפוי תניב רווח טוב יותר - ללא פגיעה בקרן!

כמובן שאם מסתכלים על מדדי האג"ח, הדבר נכון יותר (כלומר אותם תנאים קיימים בצורה ברורה יותר) במדדים ה"גבוהים" - כלומר תל בונד 20 ו- תל בונד 40, למרות שנכון גם לרוחב ולאורך המדדים האחרים ואף על מול ניירות מסויימים שבאקס.

הדבר ימשיך להיות נכון כל עוד הריבית במשק לא תחזור להיות נורמלית, או לחלופין שהריבית על אותם ניירות לא תעלה (דבר הקשור אחד בשני).

לגבי אגחים מומלצים - כפי שאני אומר תמיד, אני לא ממליץ אני יכול לדבר ולהציג נתונים לגבי נייר זה או אחר ואתה יכול למצוא רבים מהם בפורום.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום

האם במשפטך "בגלל הצפי לעליית הריבית בשוק (זה רק עניין של זמן) - שוק האג"ח הקונצרני ה"בטוח" יתגלה להיות המסוכן ביותר" הינך כולל גם אגחים בריבית משתנה (בטוחים כמו גילון 817 , לאומי 201 וכן כאלו שפחות בטוחים כמו אינוונטק , נתנאל , צאם , צור ודומיהם)?! ?

תודה

אבי

אילו שצמודים לריבית במשק לא יפגעו בעקבות עליית הריבית, אך גם לא עתידים לעשות רווח הוני מהמהלך, כך שפוטנציאל לא קיים גם בהם.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות