x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 25

נושא: שורט תל בונד שקלי

אורח

Re: שורט תל בונד שקלי

נבדוק מה צריך לקרות על מנת שתפגע נומינלית:

נחלק למקרים: מקרה ראשון, המשך ההתאוששות במשק:

בהסתכלות של 5 שנים לאחור ניתן לראות כי מדד המק"מ עולה בממוצע 4% בשנה (בשנה וחצי האחרונות לאט יותר).

אני חושב שזו תוחל התשואה שתתקבל מההשקעה במק"מ, היות והריבית צפוייה לעלות בחזרה, אך לצורך הניתוח נקח מקרה יותר פסימי, נניח עליה של 3% בשנה.

אם אתה משקיע 70% במקמ, אזי בהנחה שאתה משקיע באופן לא ממונף בשורט, אתה תהיה מאוזן במקרה בו מדד התל בונד 40 ייבצע עליה של 3*7/3, כלומר עליה של 7%, כלומר התשואה הפנימית שתהיה במדד תהיה נמוכה מהנוכחית (אלא אם אכן תהא התפרצות אינפלציונית), בעוד הריבית במשק תעלה!
    אני לא חושב שזה תסריט ריאלי.

במקרה השני: המשק יגלוש חזרה למיתון:

בתסריט זה, הריבית לא תעלה, אך האגחים יצנחו על מנת לגלם נאמנה את הסיכון.
    במקרה זה, בעוד שהמקם יניב אולי תשואה נמוכה (2%) , אך אתה תגרוף רווחים יפים מהשורט.

אלו הם אני התסריטים הקיצוניים, אך היות ובשניהם אתה מרוויח באופן נומינלי, גם בכל תסריטי הביניים אתה תרוויח.

האם השילוב אכן יצליח לשמור על ערך הכסף (תשואה לא שלילית באופן ריאלי)?
    קשה לדעת, אך לדעתי כן (אני מעריך ששילוב כזה יניב כ 5-6% בשנה, אך קשה לכמת את התסריטים).

שיהיה בהצלחה .

מהתבוננות במק"מים הנסחרים היום אני רואה שהארוכים ביותר נותנים תשואה של 2% בלבד http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizmakam.shtml.

האם אני מפספס משהו?

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון
    מהתבוננות במק"מים הנסחרים היום אני רואה שהארוכים ביותר נותנים תשואה של 2% בלבד http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizmakam.shtml.

האם אני מפספס משהו?
    ושהריבית תעלה?

בוא ניצמד לתנאי השוק העכשוויים.
    אם אני מבצע את האסטרטגיה שהצגת אני צריך לקנות את המק"מ עכשיו בריבית של 2% וכנראה לשמור אותו עד לפדיון אחרת אפסיד עליו (בהנחה שהריבית תעלה).
    האם אני טועה עד כאן?

אורח

בוא ניצמד לתנאי השוק העכשוויים.
    אם אני מבצע את האסטרטגיה שהצגת אני צריך לקנות את המק"מ עכשיו בריבית של 2% וכנראה לשמור אותו עד לפדיון אחרת אפסיד עליו (בהנחה שהריבית תעלה).
    האם אני טועה עד כאן?
    אם אתה קונה מקמ היום, אתה תצטרך לשמור אותו לפיקדון ולקבל עליו 2%.
    אם אתה קונה את מדד המקמ (יש תעודות סל או קרן מחקה), אתה תראה ירידה בערכו כל פעם שהריבית תועלה (שכן המקמים הכלולים בו, שלא ממש לקראת תשלום ירדו מעט), עם זאת, כל מקמ חדש שיונפק (וכמובן ייכנס למדד) יהיה עם ריבית גבוהה יותר (גם הירידה שתהיה היא נמוכה שתי סיבות- 1. ברור לשוק כי הריבית תעלה וזה עניין של זמן 2.המח"מ הנמוך).

הסיכון האפקטיבי שיש בקניית המדד הוא זניח (בגלל ההנפקות החדשות), מה עוד שכל העלאת ריבית תגרור כמובן גם ירידות באג"חים של התל בונד, והיות והם בעלי מח"מ גבוה פי כמה הם הרבה יותר רגישים לנושא.

קחו בחשבון שהתל בונד לא חייב לרדת כדי להתאים את התשואה לריבית שעולה,
    הוא יכול פשוט לא לעלות.

הריביות שמשולמות מורידות את השער שנשאר יציב, ולכן התשואה השנתית עולה.
    זה הכל עניין של קצב הירידה או העלייה.

קחו גם בחשבון שרוב המחזיקים בתל בונד הם מוסדיים והם בגדול פחות תזזיתיים ממשקיעים פרטיים.

לא הגעתי עדיין להרכב מנצח אך נראה לי שבכל מקרה עדיף לקחת שורט על מדד שקלי ולא צמוד. שהרי אם תהיה התפתחות אינפלציונית המדדים הצמודים ימשיכו להיות אטראקטיביים - הדבר היחיד שפוגע בהם זו הריבית במשק.

שוב בנוגע למקרה שהצעת - אני לא בטוח שהוא נותן מענה נכון אם הדישדוש הנוכחי ימשך. המק"מ יתן לי את תשואת 2% הנוכחית בעוד התל-בונד יעלה את ה-2.5% שלו + מדד המחירים (כ-5-6% ביחד?). גם אם לוקחים בחשבון את יחס ה-70/30 שהצעת נראה לי שיש כאן הפסד.

מה לגבי ההצעה הבאה:

5/7 מהכסף במק"מ - תשואה 2%.
    2/7 מהכסף בשורט על תל בונד שקלי - כרגע נותן תשואה של 4.85% עם מח"מ 3.87.

רווח במקרה של:
    1. עלייה במדד המחירים לצרכן.
    2. עלייה בריבית.
    3. הדרדרות בכלכלה.

דעות נגד? הצעות לשיפור? אשמח לשמוע.

אורח

מה לגבי ההצעה הבאה:
    5/7 מהכסף במק"מ - תשואה 2%.
    2/7 מהכסף בשורט על תל בונד שקלי - כרגע נותן תשואה של 4.85% עם מח"מ 3.87.
    רווח במקרה של:
    1. עלייה במדד המחירים לצרכן.
    2. עלייה בריבית.
    3. הדרדרות בכלכלה.
    דעות נגד? הצעות לשיפור? אשמח לשמוע.
    ההצעה שלך היא טובה, אך כאמור לדעתי עדיף לשים את השורט על התל בונדים הצמודים, כאשר הסיבה היא כזו:

המרווח בתשואות בין התל בונד20 לבין השקלי הוא 2.64%, והמח"מ של הצמוד ארוך ביותר משנה. שני מדדים מכילים אגחים בדרוג דומה (למרות שראינו במשבר כמה הדירוגים הללו שווים..)

בכל מקרה, תוסיף על ה2.64% את תוספת הסיכון הנדרשת מהאגחים עקב המחמ הגבוה, ותגיע למסקנה שתצטרך מדד מחירים גבוה מ3% בשביל שהשקלי יציג תשואה פחותה.

אני באופן אישי לא רואה את מדד המחירים עובר את ה2.5% בשנה הקרובה, אם כתוצאה ממיתון שיגרור הורדת מחירים ואם כתוצאה מהעלאות ריבית (שהן חלק בלתי נפרד מהתאוששות המשק!).

אני אישית מעדיף את מדד התל בונד 40 עקב העובדה שלמרות שהוא מגלם תשואה גבוהה יותר, הוא מכיל אגחים בעייתיים יותר והסיכוי שחלק מהחברות שם ייקלעו לקשיים גדול יותר.

בקשר למקמ, אני חושב שיש יתרון לרכישת המדד על פני קניית מקמ אחד ארוך (מהשיקול שבעת העלאת ריבית הארוכים ייפגעו, ואילו המדד יוכל להרוויח מהנפקות חדשות בריבית עדיפה).

מאחל שתרוויח בכל שיטה בה תבחר.

אורח

צפה בהבדלים בהתנהגות התל בונדים (הצמוד והשקלי) בעת העלאת ריבית.

הסיבה המיידית היא שהעלאת ריבית תורמת לירידה באינפלציה והופכת את האגחים הצמודים לפחות כדאיים.

לדעתי זו לא העלאת הריבית האחרונה, ומכאן גם הביטחון שיש לי בכך שהערכות האינפלציה המגולמות בתל בונדים הצמודים מוגזמות (לטווח של שנה שנתיים, מעבר לכך קשה לדעת).

שיהיה בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות