[quote=yannhs]
ציטוט פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
ציטוט פורסם במקור על ידי "מאיר טל":ndmdk13n
מנהל תיקים שלום,
אודה על עזרתך-
מכיוון שהייתי מאד דובי החודש, בהתאם להערכות שגויות מצידי אני מצוי באסט. הבאה שמופסדת הרבה וברצוני לשאול , איך לדעתך יש לתקן אותה/להגן מפני עליות נוספות?
CALL 1110 כתוב 32 יחידות מוגן C1130 - מופסד הרבה
CALL 1140 כתוב 20 יחידות מוגן C1160 - מופסד הרבה
PUT 1080 כתוב 20 יחידות מוגן P1060 - מורוח מעט
תודה מראש על דעתך
מאיר
אני לא יכול לתת לך יעוץ/המלצה ספציפית לגבי פעולות בניירות ערך או נגזרים פיננסיים כי החוק לא מאפשר לי לעשות זאת בלי להכיר את הלקוח ובלי עוד כמה פרוצדורות.
אני כן יכול להגיד לך, שאתה צריך קודם כל להחליט עם עצמך לאן הולך השוק (למטה, למעלה או מדשדש) ואז לפי זה לקבוע אסטרטגיה ואם תטעה אז אתה צריך להיות שלם עם זה כי אתה החלטת. דבר שני, צריך לדעת לנהל את הסיכון, קבע CL ואל תפסיד יותר ממה שיהיה לך נוח לישון איתו בלילה.

מנהל תיקים.

ראשית כל מנהל תיקים, אתה מתבטא יפה וכותב בלי שגיאות כתיב (בלי להעליב אחרים) וניכר עליך שאתה מבין עניין. שנית, אופציות מעו"ף לא מוגדרות כנייר ערך אלא כנכס פיננסי ולכן אתה בהחלט יכול לייעץ למאיר טל מה לעשות. אם היה מבקש עצה בקשר למניות או אג"ח או כל מה שמוגדר בחוק ניי"ע כנייר ערך- או אז כבעל רשיון (ואני מניח שאתה מכריז על עצמך מנהל תיקים לא בכדי אלא אתה באמת בעל רשיון) היו חלות עליך הגבלות. אם אינך רוצה או מרגיש לא נעים זה כבר עניין אחר.

ולעניינך מאיר, אני יכול לשאול אותך שאלות בסגנון:
למה כשהשוק ירד עד 1048 לפני פחות משבועיים פתחת מרווחים אילו? חשבת להכניס קצת מזומנים? כסף קל? לא חשבת שהשוק יתקן כך הא?
אני מבין את סוג החשיבה שלך שהוא אופייני לעוד רבים. גם אני הייתי שם.

אני אישית חושב שהיום השוק יבקר באיזור האדום אבל זה לא אומר שאתה לא צריך לתקן ומהר את הפוזיציה שלך. במקרה דנן, עליך לצמצם סיכון ולקבע הפסד ולהבא ללמוד:

כששוק יורד חזק ומהר גם התיקון צריך לבוא ובמקום לכתוב מרווחים בקולים היית יכול לפעול אחרת.
כשהשוק היה באזור ה-1050,1060,1070 היית יכול לבצע למשל:
קניית 10 קול 1150 וכתיבת 13 קול 1160 ללא עלות או בעלות של 10 ש"ח או לחילופין בתקבול של 10 ש"ח תלוי ביום ובשעה של הביצוע. שווה כעת כ- 800 ש"ח.
קניית 10 1140 C וכתיבת 20 1160 C ללא עלות- שווה כעת כ-2000 ש"ח לסט.

ותפסיקו לתרום כסף סתם (רק למטרות טובות). :P
בהצלחה ובתקווה שתרוויח להבא.[/quote:ndmdk13n]

yannhs:
תודה על העצה. עשיתי את זה היום על צד הפוטים (קניתי P1080 ומכרתי P1060 עם כיסוי ב-1040) בעלות נמוכה מאוד.
האם אתה מכיר איזהשהו כלל שאומר מתי הזמן הטוב ביותר להשתמש האסטרטגיה הזאת?