שתי מניות מומלצות. מיטב השקעות.
מחלקת המחקר Buy Side, ממליצה על שתי מניות:
חבס - המלצת קניה, מחיר יעד של 8.9
גולף - המלצת קניה, מחיר יעד של 28.1
חבס
עד סוף 2010 צפויה החברה להכיר ביתרת הרווח הגולמי שלה מפרויקט רוטשילד 1 ו-YOO ת"א בהיקף כולל של כ-250 מיליון ש"ח.
הכרה ברווח הגולמי מהפרויקטים צפויה לשנות בצורה מהותית את מבנה המאזן והונה העצמי של החברה. שיעור ההון העצמי (תוספת זכויות מיעוט) לסך המאזן צפוי לגדול מרמה נוכחית של כ-11.4% לרמה של כ-30%. סיום פרויקטים אלו מותירים את החברה עם כמה החזקות עיקריות: פעילות נדל"ן מניב בשוויץ וגרמניה, החזקה במניות קרן הריט ההולנדית NSI ו-2 חטיבות קרקע בקיסריה ות"א. השלב היזמי הבא בחיי החברה צפוי להיעשות באחת ממדינות מערב אירופה שם צפויה החברה לייזום פרויקטים למגורים/נדל"ן מניב. כבעלת המניות הגדולה ב-NSI פועלת חבס להרחבת פעילות NSI אל מחוץ לגבולות הולנד תוך גידול משמעותי במצבת הנכסים שלה בשנים הקרובות. בתקופה האחרונה פועלת החברה על צמצום ומחזור החובות שלקחה למימון רכישת נכסיה המניבים במרכז אירופה.
לסיכום, אנו מעריכים את מניית חבס במחיר יעד של 8.9
גולף
החברה הציגה דוחות טובים לרבעון ראשון 2010 בו שיפרה את תוצאותיה הן בשורת ההכנסות והן בשורת המרווחים הגולמי והתפעולי. להערכתנו, בשנת 2010 החברה תמשיך להציג נתוני צמיחה ושימור המרווחים הקיימים.
החברה מתכוונת גם בשנה הנוכחית להמשיך ולהעצים את מותג GOLF בישראל תוך הרחבת סל המוצרים הקיים (כדוגמת ההודעה שפרסמה בימים הקרובים על כניסה לקטגורית אופנת הנוער והרחבת תחום האקססוריז), ובמקביל ממשיכה לבחון הזדמנויות לכניסה לשווקים באירופה בתחום ההלבשה או בתחום הבית.
לסיכום, אנו מעריכים את מניית גולף במחיר יעד מחיר יעד של 28.1