x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: שאלה למשקיעי הביומד

שאלה למשקיעי הביומד

טוב נו בעצם כמה שאלות:

1. לא מזמן שמתי על הכוונת את חברת כן-פייט, עבורי זו חברה חדשה ולא מוכרת. היא אמנם פעילה כבר כמה שנים בת"א אבל אני התוודעתי אליה ממש לא מזמן. החברה והמניה נראות לי בעלות פוטנציאל אשמח לשמוע דעות מכאלו ששמו על המניה הזו עין עוד לפני ומכירים אותה, כל תובנה ודעה תוערך.

2. קמהדע...אוקיי, אז יש אישור.....הכל אמור להיות חלום ורוד אבל....
    אז בא הליצן האנטישמי ומנסה לקל עם עוד מחקר קיקיוני שלא רק שלא עומד הכל אמת מידה מדעית, אלא הוא גם בעל עבר מפוקפק בקהילה המדעית.

אז השוק כבר הבין את זה אבל לא ברור לי למה המניה מסרבת להתאושש, יש דעות?

3. ומה לעזאזל עובר על פרוטליקס.....לתכשיר שלהם יש פוטנציאל, הם קיבלו מה- FDA עוד 10 חודשים במהלכם יעשו ביקורת על כל העניין הזה...אבל המניה משום מה ממשיכה לרדת. האם זה כבר משחק של ספקולנטים שרירנים? שמנסים לעשות כאן משהו על המניה?

4. שאלה כללית- האם זה טבעי שתחום מניות הביומד שכל פעם שיש אי אלו חדשות מעודדות אז קודם כל המניות מגיבות בירידות? אני שם לב לדפוס הזה כבר בכמה חברות. יש למישהו דעה בנושא?

משקיע בב"ש
    אין הביישן למד...

ניסיון זה מה שאתה מקבל, כשאינך מקבל את מה שאתה רוצה.

Re: שאלה למשקיעי הביומד

אקצר ואשמח להרחיב אם אדרש :

1. קמהדע - מהווה הזדמנות קנייה רצינית ולו רק עקב העובדה שהצניחה בערך המניה אינה תוצאה של המחקר אלא של פרסומו בגלובס. תמיד טוב לקנות כשכסף טיפש יוצא...
    מעבר לכך ובהתייחסות קצת יותר מדוייקת מדובר בתרופה שקיבלה אישור FDA המהווה חותם לבטיחותה אך גם ליעילותה.

2. פרוטליקס - כבר בעבר טענתי שאם כבר להשקיע בה אזי רק באמצעות אופציה וכנראה שלא למימוש בחודשים הקרובים.

הי,

תודה על ההתייחסות, בהחלט אשמח אם תרחיב.
    לקמהדע נכנסתי בשער 2300 אג' לערך... אני בהחלט חושב לנצל את המצב ולחזק קצת.

לגבי כן-פייט יש לך תובנות?

משקיע בב"ש
    אין הביישן למד...

בניגוד לחברות שאני מכנה "שלב ראשון-שני", חברות עם שווי שוק קטן אך לא קטן מדי כאלה שיכולות לנהל את הסיכונים שלהן נכון, שכן חברה עם מוצר אחד ובלי יותר מדי כסף בקופה לא יכולה לשרוד לאורך זמן וכאלה שכל פיתוחיהן בקנה (כמו ביוליין, מזור טכנולוגיות ודי מדיקל למשל), חברות כגון קמהדע או כת"ב הן חברות מייצגות שווי שוק גבוה באופן ניכר ומוצרים מוכחים, כך שלא סביר שכשלונו של פיתוח בודד יביא לקריסתן גם אם מדובר בפיתוח משמעותי כ"כ עבורן כמו זה האחרון והמדובר של קמהדע. משקלול מגמת צמיחת הענף והסגמנטים בהם פועלת החברה, הערכה וצפי לגבי מעמדה התחרותי של החברה בענפים שבה לוקחת חלק ולבסוף היכולת של החברה לצמוח מעבר לשיעורי צמיחת הענף (הגדלת פלחי השוק- דווקא תחום יותר בעייתי עבור החברה), ניתן לחשוב שיעד של כ-33 מהווה יעד אפשרי בהחלט (בדגש על הסיכונים המגוונים והברורים שבענף ובאופי הפיתוח האחרון וחדשנותו).

לגבי PLX אין לי מה להוסיף.

את כן-פייט אינני מכיר מספיק.

כמובן שכ"א יעשה את החושבים שלו באיזה שער ראוי להיכנס ומתי לקטוע הפסד, כמו כל מתכון חשוב המרכיב הסודי של כל אחד...

הערה - מדובר בדעתי האישית ולא המלצה

אחלה תשובה.....תודה על ההסבר, זה עזר.

מה זה כת"ב רק..?
    אין הביישן למד...

Re: שאלה למשקיעי הביומד -avr.tomer- מה לגבי פרולור?

:mrgreen: פרולור (PBTH) מראה יציבות סביב 7$ - יש הודעה שהם אמורים להתחיל בשלב 2,
    האם לדעתך שתצא ההודעה הרישמית על תחילת שלב 2 יהיה שינוי במחיר או זה כבר מגולם :
    ודעתך להמשך דרכה

הודעה חיובית = הזדמנות לכסף גדול לצאת (כסף טיפש נכנס).

בוא נודה באמת - אף אחת מהחברות המוזכרות לא באמת שווה את מחירה כרגע. הכל מבוסס על הצלחה עתידית. זמנים קשים לפנינו והכסף מופנה למקומות יותר מבוססים.
    התחושה שלי - נראה שהמגמה היא למטה לביומד.

אחנתון, האמירה שלך היא נכונה באופן כללי : "רכוש בשמועה, מכור בידיעה...", אולם אינני מסכים איתך לגבי חברה שלא שווה את מחירה כרגע. שווי השוק של חברה בסקטור הביומד אכן נגזרת של פרמטרים בעלי תלות בהצלחה עתידית ולכן שווי השוק העכשווי ואותו יעד שנקבע תמיד נקבעים תוך דגש רב על הסיכונים ואיזכורם. כך זה עובד בסקטור הביומד הישראלי וגם בכל העולם ובתור משקיע נבון ראוי לשקול האם יחס הסיכוי/סיכון עדיף וליפעול בהתאם כאשר הסיכונים רבים וכך גם הסיכוי. אבל השורה התחתונה של דברי הוא שהאופן שבו נקבע ערך השוק הוא סטנדרטי.

את פרולור אינני מכיר די, אלה המניות שהזכרתי בעבר הלא רחוק כאטרקטיביות לדעתי האישית :

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=8162

ואני עדיין סבור כך.

כמובן שכ"א יעשה את החושבים שלו באיזה שער ראוי להיכנס ומתי לקטוע הפסד, כמו כל מתכון חשוב המרכיב הסודי של כל אחד...

הערה - מדובר בדעתי האישית ולא המלצה

ציטוט פורסם במקור על ידי avr.tomer
    אלה המניות שהזכרתי בעבר הלא רחוק כאטרקטיביות לדעתי האישית :

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=8162

ואני עדיין סבור כך.

כמובן שכ"א יעשה את החושבים שלו באיזה שער ראוי להיכנס ומתי לקטוע הפסד (ההדגשה לא במקור), כמו כל מתכון חשוב המרכיב הסודי של כל אחד...

ביוליין
    ומזור נסחרות כרגע בשערים מתחת לסטופ לוס שהגדרת. האם אתה עדיין מחזיק בהן?

אשמח לשמוע איך החלטת שהן אטראקטיביות בשווי שוק של 450 ו- 200 מיליון ש"ח (בהתאמה)? כרגע שתיהן עם הפסד נקי.

אחנתון, כנראה שלא הסברתי עצמי נכון.
    הסטופלוס נקבע בהתאם לתנודתיות התואמת את התקופה ומשמעותו שחריגה מבטאת ירידה גבוהה מדי עבורי בערך המניה ביחס למצופה לתקופה בה ננקב (אגב אני תמיד חותם בכך שאת אותו הסטופלוס יציב כ"א כראות עיניו ומטיעוניו שלו, לא מדובר בהמלצה לסטופלוס).
    כמובן שאין אנו מתכחשים לתהליכים המאקרו-כלכליים שחווה העולם, תהליכים שמעלים על נס את חשש המשקיעים ומביאים אותם להתרחק מאותם הנכסים המוגדרים ככאלה שבסיכון גבוה (ובזכות אותו הסטופלוס היה באפשרותי להימנע מאותה ירידת הערך, תוצאה של אותה חולשה שמאפיינת את הסקטור עם אותו הפחד מסיכון שאין ואסור להתעלם ממנו).
    לגבי שווי השוק שלהן, באותו הקישור הסברתי שנגזר מ-DCF, כמובן שבשינוי המשקולת אותן בוחר אחד להעניק לסיכון התפעולי ניתן לגזור הערכת שווי שונה. הקדשתי לכך מחשבה וכך סברתי אך אני תמיד חוזר ומדגיש ששינוי במשקולת מצד אותם גורמי הסיכון יביא להערכה שונה בתכלית, מבחינה זו אני עדיין סבור שאין כל שינוי בגורמי סיכון אלה המצדיק שינוי בהערכת השווי לאף אחת מהשתיים.
    לגבי העובדה שהחברות מציגות "הפסד נקי" אתייחס בקצרה. ראשית ציינתי באותה ההתייחסות שמדובר בחברות עם כסף בקופה כך שיכולות עדיין לנהל את הסיכונים היטב כמו גם קיימות עבורן מספר אפשרויות לגיוסי הון שעדיין לא מוצו. לבסוף ניתן לראות באותו הפסד כתופעת לוואי (אף שאני מסכים שאיננה הכרחית) להשקעה במטרה לממש פוטנציאל ממנו מבקש בעל המניה לגזור ערך לבסוף ושלאחרי מימושו ועם המעבר לרווח סביר שייעלם אותו הדיסקאונט במניה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות