x

עמוד 3 מתוך 7 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 61

נושא: השחקנים מתקנים פוזיציות - 12/07/10 11:00

Re: השחקנים מתקנים פוזיציות - 12/07/10 11:00

ציטוט פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
    שימו לב לגרף (גילוי נאות: אני חושב שניתוח טכני הוא קישקוש הכי גדול שקיים) תראו שהמדד תוך יומי תקוע קצת מתחת ל-1107 מי לדעתם לא נותן לא להגיע לשם כל היום?

מנהל תיקים.

מנהל תיקים יקר, תודה על שיתוף ידיעותיך על השוק.

בנוגע להערתך על הניתוח טכני:
    אין לי מושג מהן ידיעותיך על השיטה אבל השיטה מעולם לא התיימרה להיות מדוייקת
    או קרוב לזה, בדיוק כמו שאתה אני מניח לא מתיימר להיות צודק תמיד.
    מאחר והבאת גרף וצירפת לזה הערה שסותרת את פרשנות הגרף, אני חייב להגיב.
    הגרף מראה שיש מאבק על המדד כך שב 1107 באים המוכרים ומורידים
    את המדד.
    רואים שהקונים לא מוותרים ומנסים שוב ושוב לפרוץ את הגבול מספר פעמים
    אך ללא הצלחה, הקונים לבסוף הכריעו את המוכרים והמדד נפרץ ועלה
    אך בהחלט גם שלא היו פורצים והמדד היה מדשדש/יורד.
    מה שאני מנסה לומר זה שגם בלי עזרתך הנפלאה והמבורכת
    אני יודע(בזכות הסתכלות מהירה על הגרף) שיש מאבק על המדד, שיש מוכרים רציניים ב 1107 ויתכן שייפרץ ויתכן שלא.
    איך אפשר להרוויח כסף מזה? או שאני מוכר ב 1107 לאחר שאני רואה שיש שם התנגדות
    או שאני קונה את השפלים במגמה העולה (צורת משולש) או שאני קונה את הפריצה
    של 1107. כל אחד אוהב להשתמש בשיטה בדרכים אחרות.

בכל אופן תמשיך לשתף אותנו בהסבריך המלומדים. תודה.

עידן.

ההבדל בין להבין את המסחר ואת צד השחקנים לבין ניתוח טכני נטו (ואני יודע ניתוח טכני ברמה גבוהה מאוד) שמי שמסתכל על הגרף מחכה שהמדד יעבור את ה1107 כדי לקנות, ומי שמבין את שוק המעוף קונה בבוקר c1130 עשה היום רווח של 30% אחרי עמלות.

מנהל תיקים. *
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.
    בכל מקרה עדיף ניהול על ייעוץ...

מה שנאמר על ידי מנהל תיקים לא חדש ולא צריך לחכות למחר. ראינו את זה כבר במפת הפוזיציות היום. יש דעות לכאן ולכאן, וכל עוד מנומקות ולא קנטרניות הן לגטימיות.

היה לי קצת זמן אז הרגשתי חייב להגיב.
    1) כוחם של השחקנים להחזיק או להפיל הוא אגדה אורבנית ותו לא. ההתערבויות הם בשוליים ולזמן קצר ביותר. הם יותר מגיבים מאשר יוזמים.
    2) הסיבה היחידה שבורסה ביגללה עולה היא שיש יותר קונים ממוכרים.
    3) הסיבה היחידה שבורסה ביגללה יורדת היא שיש יותר מוכרים מקונים.

4) יוון או עונת דוחו"ת ומיני ירקות כאלו זה רק תפאורה שיכולה להסביר בדיעבד למה יש יותר או פחות קונים ממוכרים. אפשר הרי אפשר היה להסביר באותם תירוצים כגון המצב ביוון או בעונת הדוחות גם אם הבורסה הייתה יורדת. זה טוב רק כדי למלא עיתונים.
    5) רוב רובם של ימי המסחר הם הליכת אקראי.
    6) ניתוח טכני זה בעייתי - לא קונה את השיטה.

המסקנה - השיטה היחידה להרוויח בבורסה לאורך זמן (ואני עושה זאת שנים ארוכות) זה שוקת רחוקה תוך הקפדה על הכללים. כמו שאמרו חז"ל: פרוטה לפרוטה מצטברים להון גדול!

היה פה גליץ' במטריקס. .. אגיב אחרי התגובה של מנהל תיקים.

ציטוט פורסם במקור על ידי itsikf1
    המסקנה - השיטה היחידה להרוויח בבורסה לאורך זמן (ואני עושה זאת שנים ארוכות) זה שוקת רחוקה תוך הקפדה על הכללים. כמו שאמרו חז"ל: פרוטה לפרוטה מצטברים להון גדול!
    אני חושב שכל דעה היא לגיטימית אך תרשה לי לחלוק על דעתך במקרה הזה. כתיבת שוקת היא איננה הדרך היחידה להרוויח כסף. הדרך העיקרית להרוויח כסף בשוק ההון היא ניהול תיק השקעות המתאים לאפיון צרכי המשקיע המחולק בין איגרות חוב ומניות כאשר הנכסים הפיננסיים נבחנים אל מול שוויים הכלכלי. אני בספק שבדרך שלך אפשר לנהל תיק של 500,000 ש"ח ומעלה (שזהו התיק הממוצע של לקוח מנוהל בבתי השקעות במדינת ישראל) ואני דיי בטוח שלא תוכל להגיע לתשואה שנתית (אחרי עמלות, מיסים וכו) של תיק מנוהל בקפידה.
    באמת נראה לך שאם כל מה שהיה צריך לעשות זה לכתוב שוקת בתחילת החודש ואז לתקן את הפוזיציה כל החודש אז מישהו היה יוצא מהבית והולך לעבודה?
    לא, אנשים היו לוקחים 20k ש"ח והופכים אותם ל250k ש"ח תוך שנה (10% בשבוע למשך שנה) ותוך שנתיים היה להם 3000k ש"ח והם היו יוצאים לפנסיה. זה נשמע לי רעיון מדהים, בלי שכל, בלי עבודה, בלי למידה ובלי השקעה הופכים 20,000 ש"ח לשלושה מיליון ש"ח תוך שנתיים רק מעצות של מישהו בפורום...

מנהל תיקים.

נ.ב
    שחקנים גדולים יכולים להחזיק את השוק בדיוק באותה קלות שהם יכולים להזיז את הפקיעה 2% לכאן או לכאן וזה אפילו הרבה פחות מסובך ויקר ממה שנדמה לך.
    אין לראות באמור לעיל ייעוץ לביצוע פעולות בנייר הערך ו/או החזקה של הנייר ו/או כל נכס פיננסי אחר המוזכר בהודעה. האמור לעיל וכן המידע הנכלל בהודעות איננו מהווה בשום צורה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לצרכי הלקוח.

gomer,
    אתה מוזמן להגיב פשוט העלתי את ההודעה האחרונה ממחשב של חבר וזה נרשם בכינוי שלו.

מנהל תיקים.

לא הבנתי לרגע מה קורה, הודעה מועלית ואיך שבאתי להגיב לה - היא נמחקה, ואז לא יכולתי גם למחוק את שלי. לא חשוב. לעניינינו -
    דבר ראשון - תודה על הסקירות / דעות שלך לגבי מה שקורה. זה מעניין ומועיל.
    חוששני שקצת הגזמת עם היכולת של שוקת רחבה. 10% בשבוע - ממש לא.
    אבל די "בקלות" ניתן לעשות 1-3% אחוזים בחודש, שזה הרבה יותר ממה שתיק השקעות מניב (6-8% בשנה לתיק ממוצע?)
    הבעיה היא ששוקת היא האסט' הכי משעממת שיש ומאוד קשה לבצע רק אותה. מה גם שמספיק חודש אחד שבו המדד רץ לכיוון מסויים ולא עוצר - ואפשר להתקל בבעיה חמורה (משכיבים הרי המון בטחונות) ולמחוק רווחים רבים. אז זה לא שאין קאטצ'.

לגבי היכולת של שחקנים להשפיע על השוק - ראינו שהיכולת הזו קיימת, אבל גם ראינו עד כמה היא מוגבלת בחודש שעבר. הצליחו במשך כמה ימים להחזיק את המדד מתחת ל1110, אבל בא יום אחד והסקוויזים החלו.
    בסופו של דבר למדנו כאן לקח חשוב מאוד - לא להסתמך על המגדלים של השחקנים. אפשר להסתכל וזה מצויין לדעת מה הכיוון שלהם, אבל לקחת מרחק ביטחון רציני כי היכולת שלהם לתקן כשצריך או לספוג הפסדים (מה שקורה להם פעם פעמיים בשנה) - לא קיימת אצלנו, הקטנים.

ציטוט פורסם במקור על ידי itsikf1
    היה לי קצת זמן אז הרגשתי חייב להגיב.
    1) כוחם של השחקנים להחזיק או להפיל הוא אגדה אורבנית ותו לא. ההתערבויות הם בשוליים ולזמן קצר ביותר. הם יותר מגיבים מאשר יוזמים. בנוסף הייתי אומר כי לדעתי - השחקנים יכולים להאט או לזרז כיוון מסויים, או למתן ולהגביר תנועה שכבר מתבצעת. הם לא יכולים לייצר כיוון בכוחות עצמם או להוביל כיוון מנוגד לכוחות השוק (אולי לדקות או עשרות דקות בלבד)
    2) הסיבה היחידה שבורסה ביגללה עולה היא שיש יותר קונים ממוכרים.
    3) הסיבה היחידה שבורסה ביגללה יורדת היא שיש יותר מוכרים מקונים.

4) יוון או עונת דוחו"ת ומיני ירקות כאלו זה רק תפאורה שיכולה להסביר בדיעבד למה יש יותר או פחות קונים ממוכרים. אפשר הרי אפשר היה להסביר באותם תירוצים כגון המצב ביוון או בעונת הדוחות גם אם הבורסה הייתה יורדת. זה טוב רק כדי למלא עיתונים. גם טוב כדי שיהיה חומר שעליו יוכלו הפרשנים לבסס ניתוחיהם המלומדים5) רוב רובם של ימי המסחר הם הליכת אקראי. לא לגמרי מסכים, לרוב ישנה מגמה כלשהי (שבועית, יומית , תוך יומית) , אך בתוך המגמה , מרבית התנודות הן אקראיות ברובן (מלבד סקוויזים שקורים מדי פעם)6) ניתוח טכני זה בעייתי - לא קונה את השיטה.

אישית, לא אוהב שוקת רחבה בתור אסטרטגיה יחידה או עיקרית, אבל בהחלט משתמש בה בתור אמצעי לשיפור התשואה באסטרטגיות העיקריות שמבצע.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ציטוט פורסם במקור על ידי gomer
    ...די "בקלות" ניתן לעשות 1-3% אחוזים בחודש, שזה הרבה יותר ממה שתיק השקעות מניב (6-8% בשנה לתיק ממוצע?)
    הבעיה היא ששוקת היא האסט' הכי משעממת שיש ומאוד קשה לבצע רק אותה. מה גם שמספיק חודש אחד שבו המדד רץ לכיוון מסויים ולא עוצר - ואפשר להתקל בבעיה חמורה (משכיבים הרי המון בטחונות) ולמחוק רווחים רבים. אז זה לא שאין קאטצ'.

לגבי היכולת של שחקנים להשפיע על השוק - ראינו שהיכולת הזו קיימת, אבל גם ראינו עד כמה היא מוגבלת בחודש שעבר. הצליחו במשך כמה ימים להחזיק את המדד מתחת ל1110, אבל בא יום אחד והסקוויזים החלו...
    א. תיק מנוהל אצל מנהל תיקים איכותי עושה 50%-100% יותר מהתשואה של הbenchmark. זאת אומרת שתיק 50% במניות בשנה שבה מדד מעו"ף עשה 10% ומדד התל בונד עשה 5% יעשה בין 10% ל- 15% תשואה.
    ב. אני לא מתיימר להיות נביא של מגמות קצרות טווח ולא של מהלכי השחקנים ואני הראשון להצדיק את המשפט כי "הנבואה ניתנה לשוטים". במקרים מסויימים אפשר לשלב את הבנת השוק, הניתוח המאקרו כלכלי והתנהגות הציבור כדי לעשות "הימור מושכל" לגבי התנהגות השחקנים הגדולים בשוק ולעשות על זה רווח נוסף מעבר לאסטרטגיה הכללית של ניהול הכסף בין אם היא השקעה בניגזרים, במניות, באג"ח או בכל דרך אחרת.
    ג. גם מי שעושה 2% בחודש על כתיבת שוקת יעשה 27% בשנה ריבית דריבית וזה רווח פנומנאלי. אם זה היה כל כך פשוט אף אחד לא היה קונה קרנות נאמנות, ניהול תיקים, ניירות ערך בכלל וכולם היו חוגגים - לא נראה לי. הרי ברור לך שזו אסטרטגיה מוכרת וברורה לכולם אז למה קרנות הפנסיה וההשתלמות לא עושות 25% בשנה (הם הרבה יותר מקצועיים מכל אחד בפורום הזה בכתיבת אסטרטגיות) או לחילופין למה אף קרן נאמנות שמשקיעה באופציות ומכשירים פיננסיים נוספים מעולם לא הצליחה להביס את המדדים?

הרבה שאלות, מעט תשובות
    אין פרנסה בשוק ההון בלי עבודה קשה של מחקר, חשיבה, ניתוח, מסחר וניהול סיכונים.

מנהל תיקים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות