קודם כל, הניסוי הזה נעשה בהשראת הדיון המעניין מאד של ריקי בנושא האוכף. יש שם הרבה מאד רעיונות יפים וסיעור מוחות מרתק.

הדבר העיקרי שמפריע לי באוכף, הוא שבאיזה שלב בוצעה הצלבה באופציות המכורות, דבר שגורם לכך שדה פקטו מדובר כבר בשוקת ולא באוכף. למעשה כל קירוב של אופציה מכורה גורם לכך. אז אם כבר שוקת, למה לא להתחיל בשוקת. הרווח אמנם יותר קטן, אבל יש קצת יותר גמישות. כמידת המרחק בין האופציות המכורות, ככה יש מקום לקרוב ללא הצלבה. זאת אומרת שמתחילים בשוקת, אבל אולי דווקא מסיימים באוכף. (גם בדיון על האוכף, באחת ההצעות האחרונות, ירד הרווח המקסימלי ל 1300 ומשהו ש"ח. אז מה היה הטעם באוכף מלכתחילה...)

מכיוון שהניסוי שלי לא קשור, אני שם אותו בשרשור נפרד. זאת מבלי להפחית חלילה מהעניין הרב שיש בניסוי של ריקי.

אז הנה הניסוי שלי (שאגב אני מבצע אותו בחי):
התחלתי כאשר מדד היה 1165.
מכירות של:
1 יחידה C1080 במחיר של 1680 ש"ח
1 יחידה P1050 במחיר של 1680 ש"ח
הגנות במרחק שני סטרייקים:
1 יחידה P1030 במחיר של 1110 ש"ח
1 יחידה C1100 במחיר של 890 ש"ח.

סה"כ רווח מקסימלי של 1360 ש"ח
הפסד מקסימלי של 640 ש"ח.

הרעיון הוא
1) המדד עומד במקום, נחים יחד איתו.
2) המדד זז לכיוון כלשהו, משלמים לשוק על ידי קרוב ההגנה הנגדית, וככה סוגרים רווח בצד הנגדי
3) המדד בורח, מזיזים את הרגל המרוויחה עד למצב של אוכף, מכניסים עוד כסף, בשאיפה להכניס עוד 640 ש"ח (לא בטוח שזה יצליח).
4) המדד ממשיך לברוח, אפשר להגיע למצב של קרוס. במקרה זה הרווח המקסימלי יורד ל 360 ש"ח. אבל אולי מצליחים להכניס עוד כסף, וסוגרים את ה 640 ש"ח לגמרי (שוב, אני לא יודע אם יש מספיק בשר. אבל אין ספק שההפסד המקסימלי יצטמצם).

מתי לפתוח ואיפה:
לפתוח בנקודה שחושבים שיהיה מסביבה זיגזוג, וגם שחושבים שהפקיעה יכולה ליפול באזור שלה. אני חושב שהתחום 1050-1080 הוא תחום טוב מאד.

אתמול ניצלתי את העליות, והזזתי את ההגנה התחתונה מ 1030 ל 1040, בעלות של 160 ש"ח. הנקודה האופטימלית הייתה בעלות של 130 ש"ח, אבל אנחנו בעולם המעשי.

לכן, כרגע:
רווח מקסימלי: 1200 ש"ח.
בירידות רווח מובטח של 200 ש"ח.
בעליות הפסד של עד 800 ש"ח.

אם אצליח להגיע למצב של הזזת 1100 ל 1090 בעלות של 200 ש"ח ומטה, אני הופך את האסטרטגיה לאסטרטגיית "רווח בלבד", שתכניס עד 1000 ש"ח ותפסיד כלום. זה יקרה עוד 20 נקודות למטה או לאחר שחיקה.

http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18479