שלום אלון,
מקוה שאתה עוד איתנו כאן בפורום.השנויים בפרסונל באתר גרמו לי לחשוש שמא גם כאן אנו עומדים
להיות מופתעים..
על כל פנים ,יש היום ירידות די חדות באגחים של אאורה.האם יש סיבה לדבר,ואולי זוהי הזדמנות
כניסה?
שלום אלון,
מקוה שאתה עוד איתנו כאן בפורום.השנויים בפרסונל באתר גרמו לי לחשוש שמא גם כאן אנו עומדים
להיות מופתעים..
על כל פנים ,יש היום ירידות די חדות באגחים של אאורה.האם יש סיבה לדבר,ואולי זוהי הזדמנות
כניסה?
שלום, לא אני עדיין כאן כתמיד![]()
קצת חולה השבוע, אז פחות פעיל...
האמת שאת הירידות האחרונות בניירות אילו קצת קשה להסביר מבחינה רציונלית, אך מי שכבר מכיר אותי יודע כי אני לא מאמין גדול ברציונליות בשוק...
דבר ראשון יש עניין עונתי, ישנו הסבר (גם אם לא כולם מסכימים איתו) כי ניירות יורדים בתחילת חודש יולי (כמו גם בתחילת חודש ינואר) כי לפני כן המוסדיים מחזיקים את השוק עבור הדוחות שלהם.
אני לא בהכרח מסכים אם הקביעה הזו באופן מוחלט וגורף אך בגלל שיש מספיק אנשים שמאמינים בזה, הם עצמם זורקים סחורה ברגע שיש חשש לירידות, מה שמתחיל את כדור השלג.
דבר שני - סנטימנט השוק אינו חיובי במיוחד, וכלל השוק סופג (כלומר לא מדובר על הבדל במגמה או אפילו בעוצמה), כך שלא מדובר במשעו חריג במיוחד.
דבר שלישי, והוא אולי המעותי ביותר, דווקא בגלל שהמוסדיים אינם מחזייקם בניירות אילו החזקה גדולה, התנודתיות של הנייר נראת הגיונית יותר. תשאיר את זה לציבור הרחב ותראה כיצד הוא מתנהג...
ההון העצמי של החברה גדול (באופן יחסי), כמו כן, לפחות על פי הצהרות החברה ונתוני הדוחות, לא צריכה להיות בעיה לשלם את החוב (גם אם זה תלוי במימוש נכסים, במקרה הרע, ואני לא חושב שזה יגיע לזה, החוב ישולם במלואו במסגרת הסדר).
האם זו הזדמנות?
אני מאמין שכן, אך כהשקעה לטווח ארוך אם ידיעה כי יכול להיות שבדרך מחיר השוק יהיה אף נמוך יותר! - בהחלט לא השקעה שמתאימה לכל אחד...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון,קודם כל החלמה מהירה! שנית ,אני רואה במאיה שיוצאות הודעות יום יום בקשר לאאורה
שמדברות על שינוי בהחזקות בעלי ענין.מה המשמעות של זה? האם יש לזה השפעה על מחיר הנייר
והצפי ליכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה?
אני חשבתי ספציפית על אגח ב שלהם,שנכון לאתמול היה בשפל של מספר חודשים (שער
80).המטרה היתה רווח הון בזמן קצר בשל עליות- במידה ואין בעיות צפויות בחברה שאני לא
מודעת לגביהן..
מרבית השינויים הם בהחזקה בפסגות ,
ולמרות שמקצתם מכירה רובם קנייה, רק לשם דוגמה החודש הם עלו בסיכומו של דבר מהחזקה של 107 אלף מניות ל123 אלץ מניות (גם החזקות בעל העניין הנוסף [משעולי] היו חיוביות - למרות ששוליות במבט כולל).
חשוב לזכור כי בעל עניין מחוייב בדיווח של כל שינוי, אם וכאשר מבוצעות עסקעות יומיות - יש צורך בדיווח יומי, ולכן צבר הדיווחים.
ובכל זאת בנקודה הסופית מדובר על גידול של קרוב ל-20% לאותו בעל עניין (פסגות) במבט על החודש האחרון (לא הלכתי רחוק יותר) - במנייה.
ועדיין לשינוי זה, שאינו מהותי עבור החברה, אינ ובר השפעה או מרמז על יכולת התשלום של האג"ח, ואם כבר יש לראות אותו כסממן חיובי...
דרך אגב בזמנו, כאשר מחיר השוק של הנייר האמיר ועלה והתשואה שלו ירדה אמרתי כי יש לצפות לנפילה במחיר השוק של הנייר גם אם אין לה השפעה ישירה על יכולת התשלום, דעתי בעניין לא השתנתה...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה רבה.