שלום רב,
רציתי לשתף אותכם בהתסכלות שלי על השוק במהלך יום המסחר הנוכחי.
השוק פתח בירוק לייט בהמתנה למה שיקרה באירופה. מתחילת המסחר באירופה המדדים המובילים (dax, cac FTSE) פתחו בריצה של כ- 2.5 עד 3 אחוזים כל אחד לאורך היום כאשר אצלינו המדד נתקע חזק בפלוס 1%. לאורך היום נקבעה רצועת דישדוש ברורה בין 1085 לבין 1088 והנה הסיבה:
ממפת הפוזיציות הפתוחות של האופציות על המעו"ף ניתן לראות שכבר ביום ראשון נקודת השיון בין כותבי הפוטים לכותבי הקולים הייתה ב 1090 וככה היא נשארה וזה נתן סימן מקדים שיקרו אחד משני הדברים,
א. השחקנים יתקנו את הפוזיציות כלפי מעלה
ב. יש ציפיה שהשוק יגיע לשם בימים הקורבים.
היום המדד כמעט והגיע ל-1090 אך נבלם על ידי השחקים שהרגישו צורך לתקן את הפוזיציות שלהם כלפי מעלה. אני מאמין שמחר כשנראה את השינוי היומי בפוזיציות נראה סגירה של הקולים ב 1080-1110 וכתיבה ב1120-1150. לקראת סיום המסחר כשמרבית השחקנים התאימו את הפוזיציות הם "שיחררו" את המדד ונתנו לו לרוץ לפלוס 1.4%. מי שזיהה את המצב במהלך היום יכל לעשות עיסקה לא רעה בלונג או לחילופין להספיק להתאים את הפוזיציה שלו לפני שהשוק בורח.
בכל מקרה אני צופה מיני ראלי ביומיים הקורבים מהשורט סקוויז הקטן שנוצר בשוק אך אם יהיה כזה הוא יבלם שוב על ידי השחקנים ב 1120 עד שיתאימו הפוזיציות שוב.
מקווה שעזרתי,
אשמח לקבל תגובות
מנהל תיקים.
אין באמור לעי"ל המלצה משום סוג ואין תחליף ליעוץ פרטני המותאם לצרכי הלקוח. כמובן שניהול מקצועי עדיף מיעוץ...