שלום אלון
עוד כחודשיים אמורה אולימפיה להתחיל לפדות את הקרן של סדרה ג'
אם כך - מדוע האגח יורד לאחרונה?
מה משמעות הודעת החברה מהיום?
האם יש חשש לתשלום?
אנא חווה דעתך
תודה רבה
דניאל
שלום אלון
עוד כחודשיים אמורה אולימפיה להתחיל לפדות את הקרן של סדרה ג'
אם כך - מדוע האגח יורד לאחרונה?
מה משמעות הודעת החברה מהיום?
האם יש חשש לתשלום?
אנא חווה דעתך
תודה רבה
דניאל
אני לא אלון
אבל מאיזו הודעה אתה מסיק שיש בעיות עם התשלומים הקרובים?
בדוח האחרון החברה מודיעה שלא תהיה לה בעיה לעמוד בהתחיבויות בשנתיים הקרובות
מה שכן האגחים קצת ירדו ללאחרונה
התשואה כבר 30 אחוז פלוס
כמו שבאו מוכרים הגיעו קונים
מקווה שהקונים יותר חכמים
ואני בינהם
שלום shlo38
אני מוטרד מהתנהגות האג"ח, שעל פניו נראה כמו הזדמנות - האם זו דוגמא לכשל שוק שאליו התיחס אלון באחד הצ'אטים?
אולי...
ואולי יש משהו נוסף מתחת לפני השטח
לגבי ההודעה (פורסמה במאיה) - מדובר בתוצאות האספה שהיתה היום, ובה הוחלט להתקשר עם חברת LEO לחלוקת השליטה בחברת נאנט. לי לא ברור מה משמעות ההודעה, ואשמח להבין
בתקווה לתשלום מלא ובמועד
דניאל
נכון שעל פניו נראה הזדמנות נהדרת ונכון שמתחת לפני השטח יכול להיות משהו שאנו לא מודעים לו - אך זה נכון לגבי כל השקעה...
חשוב לזכור כי (לפחות על פי הצהרת החברה) התשלומים לשנתיים הקרובות "מובטחים" אך על פי אותה הצהרה, התשלומים הנוספים עדיין לא ויכולים להוות בעיה ולכן מחיר נוכחי אינו אבסורדי.
הנתונים הפיננסיים של החברה תומכים בכך שלתשלום הקרוב אכן לא תיהיה בעיה, ואפילו אם ניקח צעד קדימה - גם מסגרת של הסדר אינו בעייתי שכן ההון העצמי של החברה ויחס השחיקה בין הנכסים לחובות למרות שאינו הטוב ביותר הינו בגדר הסביר לתקופה בה אנו נמצאים.
כן יש חשש להמשך, אך הוא חשש סביר לדעתי והוא מגלם תשואה טובה להשקעה.
המחיר הנוכחי לדעתי נמוך, אך מחיר השיא היה גבוה (כפי שציינתי גם אז). לכן אני מניח כי משקיע עם סבלנות יוכל לעשות רווח הוני יפה כאן, אך בהחלט קיים חשש ממשי להמשך ירידות בטווח הזמן הקצר בעיקר בתלות במגמת שוק והודעות חברה...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
שלום אלון,
כתבת, "יחס שחיקה בין נכסים לחובות".
איך בדיוק מודדים את זה?
עיון בדוחות החברה היה מעלה כי בעוד ההון העצמי כמעט ואינו נפגע ביחס לשתי הדוחות האחרונים (לפני כן הפגיעה כן היתה בהון העצמי), ערך הנכסים הכולל ירד כמו גם ערך החוב. היחס בין שלושת רכיבים אילו (סך נכסים, סך חובות והון עצמי, כמו גם יחס בין נכסים/חובות שוטפים ללא שוטפים) - הינו יחס שניתן לקחת בחשבון כאשר מנתחים את ביצועי החברה ויכולת הפרעון שלה (ובתלות בסיבת השחיקה).
אינני יכול להסביר את כל זה פה, אולי בעתיד יעלה קורס בנושא ניתוח/אנליזה או משהו דומה...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון/מישהו
מה קרה היום לאג"ח שהגיע עד 90 וירד ל82?
מישהו יודע מה הסיבה לכך?
תודה
אלון
גם אני לא אלון אבל נראה לי שמישהו עשה "סיבוב" על מחזיקי האגח. זרק סחורה לפני כשבוע -עשרה ימים בערך,וגרם לירידות האחרונות,ביודעו שעומדת להתפרסם הודעה על אישור עקרוני
מהבנק לקבלת הלואה שתשלם את התשלום הקרוב (ראה הודעה במאיה מאתמול בצהריים)- מה שכמובן הזניק את מחירי האגח בתלילות אתמול,והיום הוא שאסף סחורה בזול מימש ובגדול(ואיתו רבים אחרים) .
להלן ההודעה: http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=561167
תודה על התשובה
גם אם שמך לא אלון,
אוהב את שם הבמה שלך
אלון
מודה בהכנעה![]()